Quadkopter blog

2016.dec.28.
Írta: Jackal_ 3 komment

Drón kuponok Gearbesten

nyito_1.PNGCsak azért, hogy a lényeget kiemeljem és hogy ne kelljen sokat olvasgatni: limitált számú, jóárasított gépek, raktársöprés miatt. A Xiaomi drón például még nem volt soha ennyi, de a Makerfire sem emlékszem, hogy ilyen alacsonyan állt volna. Tessék csak tessék, vegyétek, vigyétek (volt DJI is 399-ért, de sajna 1 óra alatt mind elfogyott :()

A Makerfire-ből nem tudom miért van kettő, gondolom a két szín, de annyi baj legyen, több jut a népeknek:D

 Gép /táv  Darabszám  Kupon  Ár
 Xiaomi 1080p  50  TOMI  111.650
 Frsky Taranis X9D Plus  40  GHSY  57.997
 Awesome Youbi XV - 130  50  K9OE  37.697
 Hubsan H501S X4 (kisebbik táv)  20  HIW2D  57.710
 Makerfire Micro FPV   20  YHSI  16.237
 Makerfire Micro FPV (zöld)  40  HISY  16.237

Hubsan X4 H501 C drón teszt – A legkisebb királyfi

9d91ac0c-622c-4c78-80d0-09e312456589.pngMegkaptam végre a Magyar Posta (bár büntetésből kisbetűvel kéne írni a nevüket, mert amit karácsony előtt kiszállítás címén produkáltak, az botrány) áldásos tevékenysége nyomán a gépet, amely a sorozat legkisebbje. Ez az év eléggé a Hubsanról szólt a DJI mellett, szerintem ők hozták ki a legérdekesebb újdonságokat, finoman tartva egymástól árban a távolságot (ami persze inkább a Hubsannak hízelgő). A H501 C sem rosszabb ár/érték arányban, mint a nagyobb testvérei és nagyon sok mindenben hasonlít hozzájuk. A 45.800 forintos ár szerintem teljesen indokolt, különösen, hogy EU raktárból is beszerezhető, de azért elég sok differencia tetten érhető a drágább modellekhez képest.

Tovább

Eachine Tiny QX95 drón teszt – A sorozat legjobbja

9336dad5-b6f8-4452-946c-c5c9cd6c45ef.jpgAz Eachine elképesztő offenzívát indított az elmúlt 1 évben, hogy letarolja a drón piacot. Ügyesen pozícionálták a termékeiket, alulról építkeztek felfelé, nagyon sok esetben átbrandelt termékekkel, amikkel olcsón el lehet árasztani a különböző szegmenseket. A másik alkalmazott technika, a szabvány alkatrészekből összerakott versenygépek garmadája, és a konkurencia másolása. A Tiny QX sorozat alapjait a TinyWhoop gép képezte, azonban az elmúlt fél évben egy komplett családdá sikerült kiterjeszteni a micro racer szekciót. Ennek a tagja a QX95 is, amely a nevében hordozza vázméretét, ami ez esetben 95 milliméter. Akció nélkül 20.300 forintba kerül, ha a cikket olvasva rákívánunk egy példányra.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 51-52. hét

christmas-sunday.pngIsmét egy összevont Vásár Vasárnapot olvashattok, hiszen ki akarna totál másnaposan cikket írni? Na ugye, tehát be kell, hogy osszátok a mai adagot két hétvégére, cserébe viszont érdekesebbnél érdekesebb, és rondábbnál rondább drónokat gyűjtöttem nektek össze. Van itt repülő Manhattan szendvics és meghatározhatatlan formájú izé is. Mindenki csak saját felelősségre nézegesse a képeket vagy vegyen fel egy sötétítő szemüveget, ha félti a szeme világát.

Tovább
Címkék: vv, VV, DRÓN

Furibee F36 drón teszt - Nincs jobb, mint egy jó klón

001-2-700x336.jpgA Furibee termékek a Gearbest saját márkás termékei. Igen, ez itt a reklám helye, mintha csak egy Drogerie Markt reklámot hallanánk. Erre pontosan azért volt szüksége a GB-nek, mint amiért a Banggoodnak az Eachinre: szeretnének nagyobb szeletet kihasítani a tortából. A vicc az, hogy a JJRC - aki tényleg drón gyártó és nem webshop - gyártja az eredetit, JJRC H36 néven. Így alakult ki a Furibee F36/Eachine E010/JJRC H36 triumvirátus, ami, ha minden igaz, ugyanazt a gépet jelenti és mindegyik ára is nagyjából 4.000 forint körül alakul.

Tovább

Xiaomi MiPad 2 újratöltve - Milyen volt a DJI Phantomon?

xiaomi-mi-pad-2-announcement6.pngAz előző Xiaomi Mi Pad 2 teszt több, mint 30.000 embert ért el és elég sokan nehezményezték, hogy párhuzamot mertem vonni az Apple termékeivel (ők így jártak). Sejtettem, hogy lesz egy két negatív reakció, de ez teljesen normális az ilyen posztok esetében. Viszont megígértem, hogy kipróbálom a Mi Pad 2-t egy DJI Phantom 3 kijelzőjeként és a múlt héten erre sikerült is sort keríteni.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón

Vásár vasárnap megapack - Érdekes új termékek a netről - 48-50. hét

1jkl8ii6.jpgSokáig nem volt Vásár Vasárnap, mert a prioritás más cikkekre helyeződött át, de ma mindent bepótolunk. Hoztam egy tonnányi drónt, szóval ma mindenki megkapja a magáét. Nem tudom, észrevettétek-e, de a sorozat körbe ért, ugyanis az elsőt tavaly nagyjából ilyenkor írtam, és az volt a 49. hét. Mindenki igyon meg egy sört a VV 1 éves évfordulójára.

Tovább
Címkék: drone, drón, VV

Drone Fighter X teszt – lézerharc a levegőben

5002_altpic_1.jpgKinek mond valamit a Byrobot cég? Bevallom férfiasan, én sem ismertem őket, de amikor megtudtam, hogy nem egy kínai gyártóról van szó, egyből felkeltette az érdeklődésemet. A Drone Fighter X az egyik olyan Byrobot termék, ami nagy népszerűségnek örvend, elsősorban a Távol-Keleten, illetve Oroszországban, de szerencsére már hazánkban is elérhető, ráadásul magyarországi forgalmazóval.

Tovább

ISDT SC 608 töltő teszt – Kis testben hősies szív  

ecb4f50f-70c3-4b8e-ba46-b6e8a8e81375.jpgMindig is problémát jelentett, hogy megmérjem az akkumulátoraim belső ellenállását. Parázs vita szokott kialakulni, amikor ez a téma előjön, hiszen van az a tábor, aki szentül hisz abban, hogy ebből lehet következtetni az élettartamra, míg mások állítják, hogy ezt kizárólag laboratóriumi körülmények között, nagyon drága műszerekkel lehet megállapítani. Én nem foglalnék állást a kérdésben, de mindenképpen ki akartam próbálni, hogy mit tud egy 10.000 forintos töltő, amiben ez a funkció is megtalálható.

Tovább

Superlux HD 668B fejhallgató teszt - Super ár és egész jó hangminőség

18-superlux-hd668b.jpgElkezdtek elpusztulni a fejhallgatóim. Mivel nagyon szeretek zenét hallgatni, általában hármat használok, egyet a mobiltelefonomhoz, amikor reménytelen módon próbálom leküzdeni a budapesti forgalom zaját. Volt egy wireless példány, egy Jabra Move személyében. Nem szerettem igazán, ráadásul szétfoszlott pár hete és rétegesen kihullott a bele. 2 évig húzta 22.000 forintért. A mindenes fülesem egy USB portos Corsair Vengance 1500, remek hanggal, de sok más hibával és már ezen is látszik az idő vasfoga.

Tekintve, hogy egyre több videó és hanganyag készül a bloghoz, valamivel vissza is kell ezeket hallgatnom, és mivel 3 "katonámból" kettő oda veszett a harctéren, kellett az utánpótlás, ami egy 8.000 forintos Superlux HD 668B személyében valósult meg.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Superlux
süti beállítások módosítása