Quadkopter blog

2016.ápr.28.
Írta: Jackal_ 3 komment

Fluoreon H101 - Eachine Version 2

maxresdefault_1_7.jpgÚj helyet találtam a vásárlásra. Az oldal neve Everbuying és eddig nem rendeltem tőlük semmit, de most megtört a jég. Ennek az oka az volt, hogy behorgásztam egy aranyos kis gépet, amely emlékeztetett az Eachine H8-ra, vagy inkább annak fejlesztett utódmodelljére, az Eachine H8 mini 3D-re. Az ára 16,5 USD, vagyis kb. 4500 Ft, ez nagyjából a H8 ára, de ez tud 3D-ben, vagyis fejjel lefele is repülni, hát nem édes? Gondoltam ennyiért megéri a dolgot kipróbálni, főleg, hogy ezeknek a kis gépeknek a technikája meglehetősen egyszerű, szóval nem kell birkózni egy ördöglakat bonyolultságú elektronikával.

Tovább

Váz, motor és átverés - ne fizessünk többet annál, mint amennyit valami ér

diy-fpv-race-mini-drone-cf360-quadcopter-full-font-b-carbon-b-font-font-b-fiber.jpgAz Ogre building log V1-V2 projektemben - amiben minden sz*rt összevásároltam már a DJI F330 átépítéséhez - vettem ugye két vázat, amiről már biztosan olvastatok, ez volt a Naplóbejegyzés XIII. Igen ám de elkövettem egy igen láma hibát, még pedig nem vettem észre a nagy piros betűkkel kiírt feliratot, még pedig hogy a leszálló lábakat nem mellékelnek, az egyébként nagyon olcsón megvásárolt vázhoz. 

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 17. hét

fuuny-gifs-sunday.gif

A múlt heti cseles vásár vasárnap után most visszatérünk az eredeti formához, vagyis a heti leosztáshoz. Nem állítom, hogy ezt mindig tudom tartani és hogy nem szólnak bele egyéb kötelezettségeim, de azért majd igyekszem. A heti merítésben lerázzuk magunkról a szénkefés rabigát és csak brushless gépekkel fogunk foglalkozni. Különösen úgy, hogy egyre inkább érdemes rámenni az Eu raktárakra gép ügyben is, ebben viszont a HobbyKingen kívül nem sok webáruház jeleskedik. A 3 HK-s termék közé befurakodott egy Gearbestes üdvöske is, az új low budget brushless invázió következő képviselője, fogadjátok őket szeretettel.

Tovább

Hordtáskák és tárolók - Stanley és Multistar

stanley-1-92-749-450x450.jpgKüzdök már egy ideje a hordtáskákkal és a tárolókkal, ahogy ezt már több cikkben is megemlítettem. De most úgy tűnik, hogy sikerült feloldanom ezt a gordiuszi csomó(ka)t, ugyanis már majdnem mindenre találtam optimális vagy ahhoz közeli megoldást. Ezeket ráadásul ti is be tudjátok szerezni, amennyiben ki akartok adni egy jelentősebb pénzösszeget. Cserébe viszont hosszabb távú és minőségi megoldáshoz juthattok.

Tovább

MJX X400 - a Nihui sportos alternatívája vagy az X600 beteg kistestvére?

mjx-x400-01.jpgMegkaptam a gépet az Aliexpressről. Az eladó a fantasztikus 60 napos szállításból 58 napot betartott, de azóta valószínűleg utolérte a magyar átok, amelyért bőszen fohászkodtam az elmúlt hetekben. Először próbáltam a magyar vámosokra fogni a késlekedést, de aztán a trackingből kiderült, hogy az eladó vagy 10 napig ült a gépen, illetve olyan kérdéseket tett fel, hogy" Biztosan kamera nélkül akarom?", mondom igen, azért választottam ezt a verziót. "De más rendelt kamerát is", "jó, de én meg nem", "Oké de biztosan nem akarok?". Nagyjából így telt el az első másfél hét, majd várakozással a következő 6, mire végre megkaptam a gépet.

Tovább

Géptörés, emax buzzer, VBAT okosítás, active brake bekapcsolása

12969229_10207432495668733_1676044583_n.jpgElég durván összetörtem az Emax Nighthawkot, amelyet egy igen banális, ám annál szembetűnőbb hiba okozott, amelyre Mgy kolléga hívta fel a figyelmemet, akit leginkább úgy tudnék jellemezni, hogy  "az elméleti repülésben nagy tapasztalatra szert tett szakember". A nagyon sok szimulátorozása mindenesetre arra jó volt, hogy rámutasson arra, milyen rosszul is fordulok a gépemmel a levegőben. A probléma abból fakad, hogy túl sok yaw-t - vagyis tengelykörüli forgást - használok ahelyett, hogy bedönteném a testet, emiatt a gép sodródik. Mivel túlságosan kisodródom, ezért pánikba esek, elveszem a gázt, így fordulás közben (ahol ugye az átellenes motorok dolgoznak) a gép leejti a farát, a kar leér és már is jön a 15x-ös cigánykerék a földön. Na ezért törtem össze a gépet.

Tovább

Építési napló 1.1, Leépítési napló - az első lépés a szétszedés


dji-f330-4-axis-rc-quadcopter-kit-quadro-suporte-kk-mk-mwc-com-landing-skid.jpg

FRISSÍTVE: 2016.07.06.

Az Ogre áldozatul esett a kíváncsiságomnak. Szétszedtem, mert érdekelt, hogy Marciart hogyan rakta össze anno. Írtam már egy posztot azzal kapcsolatban, hogy miket szeretnék rajta változtatni, de amíg a temérdek mennyiségű alkatrész beömlik az országba, addig bizony várni kell, az meg sosem volt az erősségem:D Mivel képtelen voltam várni, úgy gondoltam, milyen jó ötlet lenne szétszedni mindent darabjaira, egyrészt, hogy megértsem a bekötéseket, másrészt, hogy lássam a felhasznált anyagokat.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 15-16. hét

myperfectsunday_log_web.jpgSajnos a hétvégém egyik felét felemésztette a Veletech rendezvény, a Nighthawk összetörése, az Ogre elemekre szedése és a tanulás, úgy hogy ez a bejegyzés (bár most tényleg vasárnap van:D) nem fog ma kikerülni, csak valamikor a jövőhéten, egy meghatározott véletlenszerű pillanatban, egyben belecsempészve a jövő heti Vasárnapot is, mint a régi 2 in 1 Tetris kvarcjátékok esetében. Azért hogy nagyon ne szomorkodjatok, nem 3 db érdekes dolog lesz, hanem egyből dupla ennyi.

Tovább

Naplóbejegyzés XIV. - Az ország két legdurvább racere és más érdekességek

maxresdefault_19.jpgEz most egy összevont Naplóbejegyzés lesz, mert két napot sűrítünk egybe, ugyanis egy vasárnap és egy szerda eseményeit fogjuk ötvözni. Sok érdekes dolog történt, megismerkedtem a Real Drone Simulator csapat tagjaival, láttam egy csomó Emaxot repülni, töltöttem terepen hordozható akkumulátorról, találkoztam az FPV Race Hungary csapat néhány tagjával, meg amit még ide elfelejtettem leírni, de a cikkben már benne lesz:D

Tovább

Utazás-töltés-repülés háromszög problémája

piramis.jpgAmikor valaki belejön egy kicsit jobban a hobbyba, hirtelen azt veszi észre, hogy rengeteg motyó halmozódott fel. Ezen dolgok mozgatása sokszor nem kis kihívást jelent, különösen akkor, hogy ha a terepre vitel az adott tárgy esetében nélkülözhetetlen, ilyen tipikusan az akkumulátor. Aki ismeri a Maslow piramist, azt tudja, hogy a szükségletek kielégítésének van egy bizonyos sorrendje az ember esetében, nem különbözik ez a repülésben sem. Ha visszakanyarodunk az analógiára, akkor az akkumulátor a piramis valamelyik nagyon alacsony szintjén helyezkedik el, tehát KI KELL VINNÜNK a terepre, különben nem tudunk repülni. Igen ám, csak ha már kimegyünk repülni, akkor elég sok akkumulátort ki kellene vinnünk hogy kompenzálja az utazásra fordított időt. A "több" akkumulátor feltöltése viszont egyre több időt igényel, ami viszont hátráltatja a terepre való kijutást, körbe zárva az ördögi kört, de azért mi ezt ma megpróbáljuk feloldani.

Tovább
süti beállítások módosítása