Quadkopter blog

2016.júl.30.
Írta: Jackal_ 21 komment

FQ777-124C - zsebre rakható királyság

fq777-124c-mini-hexacopeter-drone-4ch-6axis-with-2mp-hd-camera-remote-control-rc-helicopter.jpgSosem szerettem az ilyen kis gyöszöket, igazából persze nem lehet róluk rosszat írni. Én személy szerint a Cheerson CX-10-et egy semmire sem jó kulcstartójátéknak tartom. Ezt gondoltam az FQ777-124C-ről is, amikor átvettem a postától, hogy ez is pont ugyan ilyen. A gépet egyébként a Banggood biztosította a blog számára (courtesy of Banggood), ez úton is köszönjük neki. De ez a kis dög, ez fantasztikus, egyszerűen imádtam, úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, mikor kibontottam a Lego várat. Ezt is tudja, jé és itt is van valami, ez mennyire jó rajta és az is mekkora ötlet. Így telik el az idő az első 10 reptetés alatt, miközben felfedezzük ezt a kis ötletbörzét. Persze ez a gép is kicsit Cheerson CX-10, de egyértelműen megmenti az összképet a zsenialitás, amit ez a kopter magában hordoz.

Tovább

Építési napló 2, Stage 1.2 - Repül a malomkő, ki tudja hol áll meg

once_upon_a_time_ogre_encounter_by_uncannyknack-d6fv8zl.jpg

Kész. A felének a negyede. Összeállít, már majdnem repül, de sokkal inkább csak esik-kel az Ogre Mark II. Ha távolról nézzük, peckesen áll, erre mondta egy volt osztálytársam: "megszépítő messzeség". Szinte már egy quadkopter benyomását kelti, csak ne kelljen vele repülni, mert akkor előjönnek a műszaki problémák. Ló ez, nem Ogre, abból is az állatorvosé. Eltörött a lába, lőjük agyon? Ne, inkább mentsük meg.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 29. hét

happy-monday-minions.jpgA Banggood belátó cég, meghallgattatnak imáink, ugyanis érkeznek a felfrissített verziók az Eachine márka versenygépeiből, a 250-es és 210-es modellből. Van újabb belépő szintű Syma X5, a szokásos frissítésekkel, de most kapott egy teljesen új designt is a gép. Plusz mivel csöccsel és kismacskával mindent el lehet adni, ezért van e heti cukiság is a TinyQ személyében, mini racerből még úgy is kevés volt a blogon.

Tovább

EKEN H8R - EKEN H9 "2.0" távvezérléssel

1459563593849124.jpg

FRISSÍTÉS: 2016.07.29. Bekerült egy drónfelvételes videó is

Végre megjött a kamera, amit én az EKEN H9 felfrissített verziójának látok és tulajdonképpen igazam is lett. Ez persze jó dolog is lehet, hiszen az autóknál is mindig kijavítják a hibákat és az EKEN H9 azért nem volt a tökéletesség szent grálja. Ezt árával egyensúlyozta és ez az utód modell esetében is a konkurencia árai alá való pozicionálást jelenti. Mi több, mivel a blogon eddig még nem volt olyan kamera, amelynek volt távvezérlés funkciója is, ezért különösen erre az újdonságra voltam kíváncsi, lássuk, mi lett az eredmény.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 28. hét

wednesday_garfield.gifNyár van, uborkaszezon, mint Ceausescu idejében a boltokban. Nincsenek új gépek, szóval kicsit elővesszük az régieket. Hivatalosan most szabin vagyok egyébként, szóval azért van az, hogy a Vásár vasárnap hétfőn kedden szerdán :d (picsába, ma már csütörtök van?) jelenik meg, de azt hiszem ezt már megszokhattátok (és persze azért is jó, mert kezd kifogyni a google a Happy Sunday képekből, szerdából meg még rengeteg van). Mai delikvenseink között van egy, a már sokat emlegetett Ideafly cégtől, újra erőre kapott a Flying 3D és a JJRC is betolt egy matuzsálemet újra a színpadra, szóval lehet majd osztani őket, mint kakaót az alsó tagozatban. Nézzük, hogy vígjáték vagy dráma lesz-e a darab vége.

Tovább

Syma X8 HC - vén kecske is megnyalja a sót

syma-x8hc-with-2mp-hd-camera-2-4g-4ch-6axis-altitude-hold-headless-mode-rc-quadcopter.jpgGondolkodtam, hogy ilyen címmel indítottam-e már cikket, de mivel a "kecske" szót nem dobta ki sehol az oldalon a kereső (mint a legkevésbé a repüléssel összeegyeztethető szót), ezért ez lett a cím. Igazából füllentettem vele, mert ez egy "új" vén kecske, hiszen belecsalt a gyártó egy H betűt a névbe, ami egyébként az Altitude Hold funkciót takarja, ezzel létrehozva egy új modellt. Azt mindenképpen meg kell említenem, hogy a gépet a GearBest jóvoltából (Courtesy of Gearbest) kaptam, mint "mintatermék", tehát már kerestetik az első troll, aki be meri írni a post alá a kommentmezőbe, hogy GB bérenc (vagy Gbérenc?).

Tovább

Xiaomi Yi - egy baja van, de az elég nagy

yi_action_basic_1.jpgHiánypótló cikk itt a blogon, az egyik ősapát vesszük górcső alá. Kinek ne lenne ismerős a Mi név, ami egyszerre több márkanevet is magába tömörít, ezek közül az egyik a Xiaomi Yi, ami a kamera vadhajtása a cégnek. A Xiaomi Yi már egy koros kamerának számít, 2015 áprilisa óta van a piacon, ennél már csak SJCAM SJ4000 idősebb, persze ami egy évnél régebbi, az már matuzsálemnek számít. Ami viszont mégis  érdekessé teszi a kamerát, az a benne megbúvó hardver. Úgyhogy ma azt fogjuk megvizsgálni, hogy a törött szarvú bika is képes-e megszorongatni a fiatalokat (bár az összes potencianövelő reklámnak az a szlogenje, hogy: "a lenyugvó napnak is van ereje", de majd meglátjuk:D).

Tovább

Nagy kamerás kopter körkép - nyárközepi árzuhanás

discount.jpg

FRISSÍTVE: 2016.07.12.

Összerántottam egy gyors bejegyzést, nem is nevezném cikknek, inkább csak vitaindítónak, amelynek kifejtése rátok vár a poszt alatti bejegyzésekben. Az alapja a szokásos eszmecserék egyike, mit érdemes, kell, lehet venni nyár közepén, amikor az árak iszonyatosan leesnek (a másik ilyen időpont a január közepe-február vége fehér folt a naptárban), mindenki nyaral, nincs fogyasztás, mindenki 30-50%-kos akciókkal dobálódzik, na meg beindul a raktársöprés, kell a hely a szeptemberi új cuccoknak. Ez bizonyos szempontból jó, míg más szempontból meg nem (pl. annak biztosan nem, akik fél éve vettek gépet és most fogják a fejüket, hogy miért van minden fél áron). Nem akarom túlragozni, jöjjenek az árak és a linkek.

Tovább

FPV for dummies III. - FPV alapok: VEVŐ OLDALI MEGJELENÍTŐK

fpv-monitor-7-inch.jpgMostanában elég sokat foglalkoztam a témával, aminek az oka az XK Detect X380-C megvétele volt. Mivel ez a gép nem rendelkezik semmilyen FPV rendszerrel, ezért elkezdtem törni a fejemet, hogy mit is lehetne tenni az ügy megoldása érdekében. Mivel a mostani cikknek már van két előzménybejegyzése - meglepő módon az I-es és a II-es rész - ezért azt is nézzétek át, hogy teljesen legyen a kép. Ami viszont fontos, hogy a vevő oldali megjelenítők működésének megértéséhez mindenképpen vissza kell nyúlnom az adó oldalhoz és a kamerákhoz is. Egy jó példán illusztrálva ugyanis sokkal érthetőbb a metodika, amit követnünk kell, hogy ha egy jó vevő oldali megjelenítőt szeretnénk magunknak választani

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 27-28. hét

happy-sunday.jpgA mai VV igen érdekes gépeket tartogat. Tudtátok hogy JJRC=Emax, legalábbis egyes gépek esetében? Beindult a nagy átcímkéző gyár Kínában. Vannak aztán új versenyzőink a szuperolcsó százezer tengelyes gimbal+ kamera kategóriában, ahol már egy ideje folyik a vér a Mi Drone és a DJI Phantomok között, alájuk dobnak be most ey desszantost az Ideafly műhelyéből. Van egy igen elvetemült, összecsukható 295 mm-es versenydrónunk, illetve a Fluoreon lenyúlta az Eachine racert, kidobálta belőle az alkatrészeket és végre feltöltötte valami értelmessel (nem vízzel). Kavarnak a kínaiak, mint fáradt ló a kamillában, de ez nekünk csak jó, mert van miből szemezgetni.

Tovább
süti beállítások módosítása