Quadkopter blog

2016.aug.29.
Írta: Jackal_ 8 komment

MJX X102H - Bye,bye Syma X8 ?

52c83aaa-88fc-463d-96eb-41bb2fd169f9.pngMegkaptam A Banggoodtól a legújabb MJX gépet, az MJX X102H-t, amit már nagyon vártam. Ami meglepett, hogy simán átjött a vámon, ugyanis nagyon okosan, szendvicsszerűen egymás fölé pakolták a dolgokat, a doboza kisebb, mint a Nihui U807 eredeti doboza (azóta már megváltoztatták), tulajdonképpen kapunk egy majdnem kockát, amibe beleműtötték a relatív nagy testet. Szóval aki eddig azon gondolkozott, hogy a vám miatt megrendelje-e vagy nem, annak ez a hír biztató. Azt már meg sem említem, hogy a gép maga is jó, nem is tudom, eddig ezt hol rejtegették és miért nem tesztelte senki? Nos, most ez is megtörtént.

Tovább

JJRC H30C - Ha letakarod kalappal, attól még az marad

998657jjrch30c3.jpg

FRISSÍTVE: 2016.09.03, SKETCHFAB MODELL

Egy újabb modell a JJRC műhelyéből, a JJRC H30C. Engem a JJRC a Fiat autógyárra emlékeztet, a bizonyos tekintetben zseniális megvalósításait sikeresen vágja agyon olyan hibákkal, mint pl. a rothadó karosszériák vagy az állandó elektronikus problémák. Kicsit az ember érzése az, hogy a koncepció hiányát minél több, összevissza modell piacra dobásával próbálják ellensúlyozni, hiszen egy csak összejön. Nos, ma ez nem jött össze, a hajtás után meglátjátok, miért.

Tovább

JJRC H26 W - Zöld óriás, bunkósbottal

jjrc-h26-with-fpv-quadcopter-drone-_1.jpeg

FRISSÍTVE: 2016.09.03 BEKERÜLT A GÉP 3D MODELLJE

Márpedig ilyen állat nem létezik, mondta Jóska bácsi és kizárta a zsiráfot a fészerből. A JJRC nem létezhetne, mert gepárdot nem ötvözünk elefánttal, mint ahogy egy kamera platform sem lehet villámgyors. A gepefánt vagy az elepárd egy érdekes teremtmény, nagy, gyors, félelmetes, még sem hiszed el, amikor meglátod. A JJRC H26 W pontosan ilyen, nagy, ijesztő, pusztító a levegőben, jó kamera platformnak, de egy teljesen lehetetlen halmazt képez egy személyben, önmagában. Erről lesz ma szó, vagy valami hasonlóról, persze nem kell elhinni, hiszen tudjuk, hogy ilyen állat nem létezik.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 33-34. hét

doubletake-noaddblubkgrd.jpgA mai karámban két hétnyi gépet fogtam össze, vagyis 6-an küzdenek majd a kegyeitekért. Ebből 5 versenygép, hiszen mindjárt vége a nyárnak, mikor repüljünk még néhány utolsót, ha nem most? Egy pedig egy ütős kamera platform, az Eachine műhelyéből. Az Eachine az elmúlt fél évben egyébként is iszonyatosan bekezdett, szerintem lassan annyi modelljük lesz, mint a JJRC-nek, akinek lassan több gépvariánsuk lesz, mint ahányan Ázsiában élnek.

Tovább
Címkék: racer, drone, vv, drón, VV, eachine

IMAX B6 80 AC - hogyan készült, a "hogyan készült"

763350759_061_1.jpg
Ez nem az az akkumulátortöltő, illetve melyik is? A Skyrc Imax B6-ról finomított Imax B6 AC 80W-ról hamisított B6 80 AC, vagy ez már az új  verziója a hamisítottnak? Nem könnyű megfejteni, de ami biztos - de lehet még sem - hogy a töltőegység 80W leadására képes, hurrá, ez pont 30%-kal több mint az eredeti, papíron. Ennek tudatában minek vennénk gyári Skyrc Imax B6AC-t kb. 50%-kal drágábban? Pl. azért, amit most a következő sorokban le fogok írni

Tovább

JJRC Tarantula X6 - Taranturha

sku199651_17.jpgVettem egy JJRC Tarantula X6  (leánykori nevén Yizhan Tarantula X6) quadkoptert, ami, tekintve, hogy van már 5 db brushless gépem, ráaádásul 2 db még nagyobb és nagyjából mindegyik erősebb is, mint a Tarantula, teljesen indokolatlannak tűnhet a dolog (na jó, az is:D). Csakhogy Tibibi kolléga már nagyon régóta hadakozott a gép eladásával, nekem pedig támadt egy jó ötletem, amire nem akartam venni egy új gépet, nem akartam küzdelmet folytatni a vámmal, várni amíg megjön és lefutni a szokásos Canossa járást. A drón kapcsán akkor gyúlt a fejemben világosság, amikor arra gondoltam, mi lenne, ha valamelyik parkban is repülnénk esténként így nyár végén, meg az ősz folyamán. Kellene valami nagy, ami jól látható, sok hely van rajta a leendő led fűzéreknek, nem túl erős, nem túl gyors és nem kell túl sokat vacakolnom az áram regulációjával sem. Ebből lett egy használt JJRC Tarantula.

Tovább

Naplóbejegyzés XVI. - Rendőrstory és aquincumi modell reptér duplán újratöltve

nkh_home_primarybanner_ourstory_ff.jpgA cím kicsit olyan mint az XXX film (tripöl Eksz), mindig le lehet róla húzni egy újabb bőrt, ettől még persze igaz, jártunk ott újra, mert ez az egyik leginkább zavartalan terület, ahol nem veszélyeztetünk senkit, nincs magántulajdon, egy jó nagy puszta az egész és a feljelentgetős nyugdíjasok is kis számban rejteznek a bokrok mögött. Hogy ez mennyire valós probléma, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy valamelyik túlbuzgó polgár ránk hívta a rend éber őreit, amikor nem a modellreptéren repültünk, mivel úgy ítélte meg, hogy a 600 méter szélességű mezőn, amihez a legközelebbi pont egy 200 méterre lévő erdő, őrülten veszélyes ha valaki jól érzi magát. Itt egyben el is kanyarodhatunk abba az irányba, hogy jogilag akkor mit is lehet tenni és mit nem, illetve hogy a teljesen jogkövető, jóhiszemű apuka, aki a gyerekének vesz egy repülő járművet egy játékboltban (ami nem csak egy "drón" lehet, hanem repülő, helikopter vagy bármi), annak hogyan is kellene eljárnia, hogy az mindenben megfeleljen a jogszabályok követelményeinek és a hatóságok elvárásainak.

Tovább
süti beállítások módosítása