Marciart filmkuckója - Ráckeve, kerékpárral és drónnal

19143190_10211092723692146_3603049254255731757_o.jpgMarciart újabb zseniális videót készített, most éppen Ráckevéről, amit a Pestieknek délen, mindenki másnak pedig északon kell keresnie. A helyszín több szempontból is megkapó, rendelkezik ugyanis folyóval, tóval, egy Duna híddal, és még az egyik HÉV vonal is itt ér véget, ideális terepet biztosítva a filmezésre.

Aki ügyes, felfedezheti az alkotót néhány képkockán, aki egyben azt is bebizonyítja, hogy egy biciklitúrán sem elvetemült dolog a drónozás. A felvételekhez használt DJI Phantom 4 Pro+ ugyanis befér minden olyan táskába, ami legalább 380 milliméteres drónt  képes fogadni. Én ilyenben hordtam az XK X380-as gépemet, tehát saját tapasztalatból mondom, hogy könnyedén a hátunkra kapjuk, és elvihetjük bárhová. Ne legyünk tehát restek, pakoljuk össze a technikát és vigyük magunkkal, hátha lőhetünk néhány olyan felvételt, mint ami cikkben is található.

Visszakanyarodva Ráckevére, a település a Csepel-sziget déli részén található, ha húznánk egy vízszintes vonalat, akkor nagyjából a Velencei tó vonalára esne. Ahogy már a bevezetőben is említettem, számtalan érdekességet találhatunk a település körül, hiszen vízben igen gazdag, ráadásul elég sok közlekedési vonal - amik többnyire Budapestről indulnak - itt ér véget. AZ 1989 óta városi rangot viselő helység a fővárostól mintegy 50 kilométerre található, és nagyjából 10.000 lakossal rendelkezik.

Az ide látogató érdeklődő olyan nevezetességeket tekinthet meg, mint például az ortodox szerb templom, a Savolyai-kastély, vagy éppen az Árpád híd, de természetesen a légi felvételeknek köszönhetően most madártávlatból is lehetőség nyílik a nézelődésre. Mindenkinek kellemes szórakozást kínálok a szokottnál lényegesen hosszabb és tartalmasabb videóhoz.

A szerző Youtube csatornáját az alábbi linken érhetitek el:
Név: Csepregi-Horváth Márton
Youtube csatorna: TheMarciart

Címkék: hirek, drone, drón, Marciart