Quadkopter blog

2017.jan.27.
Írta: Jackal_ 6 komment

Kínai akció kamera szétlövés - Csiszolatlan gyémántok a szemétben?

p1020078_2.jpgÉppen lendületben vagyok, ami az akciókamerák tesztelését illeti. Nemrég tettem ki a Gopro Hero 4 Black tesztjét és éppen dolgozom egy 5 kamerából álló összehasonlító teszten. Ilyenkor mindig meg szoktam nézni a konkurens termékeket, és belefutottam egy Gearbestes reklámba, ami mindenféle képalkotó készüléket hirdetett. Gyorsan kitallóztam a kínálatot és leesett az állam a darabszámok láttán. Mivel a legutóbbi ilyen jellegű cikk tesztalanya nagyon drága volt, ezért két kategóriát állítottam fel. Az elsőt 50, a másodikat pedig 100 dollárban maximáltam azzal a kitétellel, hogy ha van extra jó ajánlat, akkor az felfele kicsúszhat. Nézzük meg, mit dobott ki a kereső és van-e közte olyan, amit érdemes megvenni.

Tovább

XK X300 drón teszt - Belső szépség, ronda ruhában

xk-x300-men_i-bez-loga-oto_en.jpgSzinte már utazó nagykövete vagyok az XK Innovations modelljeinek. Magam is rendelkezem egy brushless kamera platformmal, az XK Detect X380-nal, és egy pici kis móka kopterrel, az XK X100-zal. A gyártó igen jól fedte le a vásárlók igényeit, a legkisebb géptől kezdve az 500 milliméter motortávolságú óriásig. Amikor megláttam az X300-t, akkor eleinte nem tudtam mire vélni a koncepciót. Mi akar ez lenni? Ebben a méretben egy ilyen kiépítés? Ráadásul az ár sem volt éppen olcsó, 33.900 forintért árulják a Gearbesten.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, XK

Gool RC T5 drón teszt - Gollam szárnyalása

swe.jpgGollam története nem úgy kezdődött, mint a Gyűrűk Urában. Én inkább megkérdeztem az Rcmoment webáruházat, hogy mondják már meg, mit vesznek nagy mennyiségben a népek. Két tippet kaptam, az egyik a Skytech TK110 összecsukható drón volt, a másik pedig a GoolRc T5. Néztem nagy szemekkel, hogy ezt az antifotogén gépet ugyan miért venné meg bárki. Aztán elkezdtem közelebbről is méregetni a szettet, és gyorsan kiderült, mi is kerül rajta 19.000 forintba. 

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - Új évi indító 1.-2. hét

new_stuff.jpgIsmét egy összevont Vásár Vasárnap, mert összevártam az újdonságokat nektek, amiből szerencsére szép számmal akad. Az új trend az eddigi szénkefés mikro gépek helyett a mini brushless, még több erő, viszont magasabb ár. Aki emlékszik a Quanum Follow Me quadkopter hamvába halt ötletére - mi szerint egy drón okos óráról is irányítható -, annak nem lesz meglepő, hogy valaki újra megpróbálkozik az ötlettel, illetve van mára egy új elfogó vadászgépünk is, az új Diatone személyében.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, Hirek

Flysksy Fs-i6X távirányító teszt - A méltó utód

topbanner.jpgMár nagyon régóta itt állt az asztalom mellett a Flysky FS-i6X távirányító. Annyira rossz volt az idő (most éppen havazik), hogy semmi kedvem nem volt repülni, és a sok víz miatt nem is lett volna biztonságos. De aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha csinálnék egy száraz tesztet a távról, hiszen az elődmodellel is rendelkezem, ami majdnem ugyanilyen. Így is történt, úgyhogy ma tulajdonképpen egy összehasonlító tesztet olvashattok, amelyben az FS-i6 és az FS-i6X csap össze egymással.

Tovább

Gopro Hero 4 kamera teszt – A névből nem lehet megélni

gopro-hero-41.jpgAzon gondolkodtam, hogy mikor hallottam először a Gopro márkanevet. Nagyjából 10 éve, az ismerőseim ekkor kezdték el venni az első példányokat, jellemzően síeléshez. Engem nem nagyon izgatott a dolog, amíg nem kezdtem el drónokkal repkedni, azóta viszont elég sok kamera tesztet olvashattatok a blogon. Egy barátom felajánlotta a használt Gopro Hero 4 Black modelljét egy teszt erejéig. Kihangsúlyoznám, hogy ez egy HASZNÁLT kamera, ennek tükrében olvassátok a tesztet.

Tovább

Byrobot Dronfighter X drón teszt – Kamera képességek és power pack

5002_altpic_1.jpgNagyjából egy hónapja már írtam a Dronfighter X harci drónokról, aki esetleg nem olvasta a cikket, az ezen a linken megteheti. Sajnos terjedelmi korlátok miatt nem fért bele minden az első bejegyzésbe, pedig a téma tartogat még néhány érdekességet, ezeket fogjuk most bepótolni. Szó lesz ma a gyártó által kínált kameráról, a multi töltőről, illetve a kedves olvasót meginvitálom egy kis éjszakai repülésre is.

Tovább

Skytech TK110 drón teszt – Ha akarom, zsebre rakom

rm5505b-1-b35b-0xdd.jpg

FRISSÍTVE: KUPONKÓD A CIKK VÉGÉN

Egy ideje már vadászom az olcsóbb beszerzési forrásokat drón témában. Nem rosszak az eddigi webshopok sem, de jó lenne egy megfelelő EU raktárral rendelkező oldal, ahonnan gyorsan, vám, ÁFA és szállítási költség nélkül rendelhetném a kopterjeimet. Aztán a töménytelen mennyiségű hírlevél között rábukkantam az Rcmoment oldalára, akik kiterjedt EU raktárral rendelkeznek. Elkezdtem nézelődni az oldalukon és belefutottam egy olcsó, összecsukható gépbe. Mivel éppen mentem nyaralni (telelni), ezért úgy gondoltam mennyire frankó lenne egy hordozható példányt tesztelni, így került hozzám a Skytech TK110 modell, 16.500 forintért.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón

Rcmoment.com - Modelldömping az Európai Unióból

nyito_2.PNGSok levelet kaptam azzal kapcsolatban, hogy miért nem rendelünk több gépet és alkatrészt Európai Uniós forrásból. Erre általában az volt a válasz, hogy azért, mert nincs megfelelő választék. Van néhány kínai weboldal, ahol lehet venni termékeket EU raktárból is, ilyen például a Gearbest, de a legtöbb meglehetősen korlátozott kínálattal rendelkezik. Én persze sosem adom fel a keresést az egyre kedvezőbb források után, mert én is szeretnék ÁFA, vám és kezelési költség nélkül vásárolni. Szerencsére találtam egy új oldalt, az Rcmoment személyében, amely részben beteljesíti a várakozásokat.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, rcmoment

Xsoul számítógépes egerek tesztje – Műanyag fényorgia

dscn2149.jpgEz a cikk úgy indult, hogy drón propellereket fogunk tesztelni. A Real Drone Simulator projekt kapcsán ugyanis kaptunk egy csomó, különböző méretű és propellerszámmal rendelkező mintát az Xsoul nevű gyártótól. Aztán menet közben kiderült, hogy nemcsak RC alkatrészeket, hanem egereket is gyártanak, ezért ezek is bekerültek a csomagba, összesen négy darab. Mivel az idő pocsék, repülni nem lehet, így köszöntsük a virtuális színpadon a Combat v2-t, az Armort, a Raze-t és a Predatort.

Tovább
Címkék: egér, cikkek, drone, drón, Xsoul
süti beállítások módosítása