Quadkopter blog

2017.ápr.18.
Írta: Jackal_ 1 komment

Marciart filmkuckója - Budaörsi víztorony

viztorony.PNGÚjabb repülésen vagyunk túl, ahol személyesen is jelen voltam, mert érdekelt, hogy hogyan készülnek ezek a remek videók. A mostani „tesztalany” a Budaörsi víztorony volt, és ehhez a Hungarocontrol Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nél lejelentett repülési engedély vettünk igénybe, aminek majd később lesz jelentősége. Csináltam néhány képet arról is, hogy mit látnánk drón nélkül, az utcáról, és elég grandiózus a különbség.

Tovább

Runcam leszálló felület tesztje – Kosz nélkül, kulturáltan

nyito_3.jpgZavart, hogy mindenféle igénytelen rongyokat használunk leszálló felület gyanánt. Minden drónom tiszta kosz lett, ráadásul utáltam magammal cipelni egy ágytakaró méretű rongyot.  Az sem megoldás, hogyha a fűbe landolunk, mert ha egyenetlen a terep – már pedig viszonylag ritkán repülünk simára nyírt focipálya felett – akkor a gépek fel tudnak borulni, különösen igaz ez a kamera platformokra. 2.900 forintért kapunk egy kifejezetten kellemes minőségű, éppen megfelelő méretű leszálló helyet, amivel véget vethetünk az „igénytelenkedésnek”.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Marciart filmkuckója - Lázbérci víztározó

terkep_3.pngMarciart DJI Phantom 4 Pro+ drónja nagyon szép és stabil videókat készít, olyannyira, hogy úgy döntöttem, hogy ami megüti a színvonalat, azt ki fogom tenni, hiszen tudom, hogy a fotózás és a videózás szerelmesei legalább annyian vannak, mint a versenygép őrültek. A mostani helyszín a Lázbérci víztározó volt, ahol a helyszín adja magát a drón repüléshez, már csak a megközelíthetetlensége miatt is. 

Tovább

Arfun 90 drón teszt – Őrületes fun

1491482382381288.jpgVégre megérkezett a mini játékom, ami már nem is annyira a játék kategória küszöbén toporog, hanem feljutott a nagy fiúkhoz, ugyanis ez egy hobby gép, tehát ne  legyenek előítéleteink a méretek kapcsán. Brushless motorok, F3 vezérlő, csipogó, OSD, vagyis egy olyan komplett kis csomagot kapunk, amit más gépektől nem nagyon. Ennek persze ára van, elég húzós, durván nettó 40.700 forint a BNF verzió, cserébe úgy suhant át a vámon, mint az álom. Mire nem jó a kis méret.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Cikkek, Arfun

Wltoys A959 távirányítós autó teszt – Szuper olcsó ágyúgolyó

nyito_2.jpg

FRISSÍTVE: 2017.04.11. KÉRTÉTEK HOGY LEGYEN DRIFT VIDEÓ, EZÉRT CSINÁLTAM

Kicsit félve nyúltam a mai teszt témájához, mert meglehetősen tapasztalan vagyok az RC autók kapcsán. Azért a drónok miatt van némi előképzettségem, de például a futómű elemeit vagy annak beállítását itt sem egy nap lesz megtanulni. A vágy viszont már egy ideje érlelődött bennem, hogy birtokoljak valamit, ami nem a levegőben repdes, hanem a talajszinten kavarja fel a homokot. Ne kerüljön túl sokba, legyen mégis élvezetes, ne foglaljon el túl sok helyet és lehessen vele off-road is csapatni, így esett a választásom az EU raktárban is kapható, 15.000 forintért megvehető WLToys A959-re.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, RC autó

Kimista Baby Tricoptere

maxresdefault_50.jpgKimista újabb cikkel jelentkezett, amiben egy kisméretű trikopter megépítéséről lesz szó. Nekem is volt ilyen tervem, még pedig a Hobbyking Trifecta vázára szerettem volna építeni valamit, de ez is a tipikus soha meg nem valósuló projektjeim egyike. Helyenként átfogalmaztam Gábor szavait, azért hogy jobban illeszthető legyen a blog kontextusához, ahol ilyen történt, ott a [a szerk.] felirattal jelöltem.

Tovább

Napi érdekesség - Eachine Aurora 68 mikro brushless gép

39ef2abb-10f1-43a7-bb7d-f5b75cd6208f.jpgAz Eachine Chaser88, Aurora 90 és 100 után itt az újabb üdvöske, az Aurora 68. Lassan annyi lesz belőlük, mint a Star Wars rohamosztagosaiból, reméljük nem fogják leigázni a galaxisunkat. Viccet félretéve az Aurora 68 már annyira kicsi, hogy valószínűleg alkalmatlan lesz szabad szemes repülésre, tehát minden a kamerán és az FPV adón múlik. 

Tovább
Címkék: hírek, hirek, drón

Mikro brushless gépek 2017-ből – Le a szénkefével II. rész

p1020647.JPGFolytassuk az első rész utáni kalandtúránkat a mikro gépek – amelyek már nem is olyan kicsik – világában, illetve lesz szó néhány kimaradt gépről is, amit ti reklamáltatok meg, őket most felvettem a listára. Persze az általam megállapított határok a valóságban összemosódnak, a vázméret nem minden, a repülés közben érzett teljesítményt sokkal inkább az emelőerő/súly arány határozza meg, tehát ezt is figyelembe kell vennünk, amikor gépet választunk.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Cikkek
süti beállítások módosítása