Quadkopter blog

2017.sze.27.
Írta: Jackal_ 3 komment

Kezdőkör II. - segítség kezdőknek: kiegészítők

5588851155_7a799b3c81_b.jpgA fenti összefoglaló név, valójában nem is a kiegészítőket tartalmazza, hanem azokat a szükséges dolgokat, amiket mindenképpen meg kell vennünk a drónunkhoz. Nevén nevezve a gyerek(ek)et: akkumulátor, töltő, távirányító. Fogós kérdések ezek, és mindegyik megérne egy fél tucat cikket, de mivel ez egy kezdőknek szóló sorozat, nem eresztem bő lére. Ami viszont biztos, hogy erre rengeteg pénzt ki lehet adni, néha akkor is, ha nem akarjuk, de most adok néhány spórolási tippet, amit sajnos a saját bőrömön kellett megtanulnom.

Tovább
Címkék: cikkek

Kezdőkör I. - Segítség drónozáshoz, kezdőknek

new.pngIndítok egy új rovatot, ami azoknak szól, akik most kezdik ezt a hobbit, de persze sok okosat olvashatnak azok is, akik nem feltétlenül drónnal, hanem egyéb rc távirányítós járművel akarnak megismerkedni. A cikkeket szeretném minél egyszerűbben felépíteni, semmi szakszöveg, csak a lényeg, így a laikusoknak sem lesz kellemetlen olvasni.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Drónvázak és trendek

nyito_5.jpgMostanában vettem néhány drón vázat, és eszembe jutott, hogy még sosem láttam normális bejegyzést arról, hogy mi alapján kell(ene) vázat választani, ha építeni akarunk. Persze mindig vannak "best of 20xx" listák, amikbe egy tonnányi panel mondat van, hogy ez könnyű, meg erős, meg vastag meg akármi, de szerintem ezt bárki le tudja írni, akinek egy kis sütnivalója van. Én viszont az építés oldaláról tekintek most rá a problémára, lássuk, mik a tapasztalatok.

Tovább
Címkék: cikkek, Leopard, Rammus

Raktársöprés, most kivételesen nálam

sales_1.jpgÍrhatnék pincesöprést is, hiszen onnan szoktam felhozni a szereléshez szükséges alkatrészeket, és ha már lent voltam kiborítottam néhány IKEA tartót, hogy átnézzem a tartalmukat. Jé, nekem van ilyenem, meg ilyenem is? Ez így ment nagyjából 1 órán keresztül, míg kiválogattam azokat a dolgokat, amikre semmi szükségem (na jó, valójában nagyjából a felét ítéltem annak, a valóban nem szükséges dolgok közül, szóval lehet, lesz még egy kör).

Tovább
Címkék: hír

DJI Phantom 4 Pro + eladó

20170802_073555.jpg

FRISSÍTVE: A GÉP ELKELT 2017.09.06

Sajnos semmi jó nem tart örökké, van amikor más elfoglaltságok miatt bizony abba kell hagynunk szeretett tevékenységünket. Most Marciart döntött így, ami miatt szomorú vagyok, mert remek 4K videókat csinált olyan helyekről, amelyek a legtöbbünk számára elérhetetlenek. Öröm az ürömben, hogy így viszont egy szerencsés drón kedvelőnek lehetősége lesz a DJI Phantom 4 Pro-t megvásárolni a kiegészítőivel együtt. Tovább gomb után az információk.

Tovább
Címkék: Hírek

Ajándéksorsolás - Menjetek rá a három drónra

nyeremenyjatek-a-laptopszalon-jovoltabolhoc_gigantikus_nyeremenyjatek.jpg

Sziasztok kedves drónbarátok és a repülés szerelmesei!

A Drónaréna és a Quadkopter blog közösen hirdeti meg Facebookos játékát, amelynek keretein belül értékes ajándékoknak lehettek büszke tulajdonosai.

maxresdefault_51.jpgMeglepő módon drónokat fogunk kisorsolni a játékosok között.

1. ajándék: MJX Bugs 6 verseny drón
2. ajándék: Eachine E50 szelfi drón
3. ajándék: Eachine E010 mini szoba drón

A játékban való részvételhez nem kell mást tennetek mint:
- megosztani a játék faceebook-os postját
- megírni facebook commentben kivel fogod először kipróbálni a gépet
- likeolni a DroneAréna és a Quadkopter Blog facebook oldalát
- regisztrálnia a DroneAréna weblapján

Az érvényeséghez a fenti összes lépés szükséges!

A játék időtartalma szeptember 1-30, eredményhirdetés október 1.

A nyertesekkel Facebookon fogjuk felvenni a kapcsolatot az eredményhirdetés után.

A játéknak alapvetően az a célja, hogy minél több helyre eljussanak a fent említett oldalalak információi, illetve hogy épüljön a közösség, ezért a megosztással nemcsak a játékban való részvételt biztosítjátok, hanem hogy minél több emberhez eljusson a hobbihoz/sporthoz köthető információkat.

Címkék: hirek

Drónok és egyéb nagy értékű dolgok ÁFA és VÁM mentesen

no-vat.jpg

Bebizonyosodott, hogy valóban átjönnek a vámon a Kínából rendelt termékek, gyakorlatilag száz százalékban. Már írtam erről régebben, viszont akkor ez inkább még egy kérdőjel volt, ami mára kiegyenesedett, és felkiáltójellé alakult. Hogy ez mennyit számít? Volt aki 100.000 forintot spórolt emiatt egy DJI Mavic-on, szóval érdemes megpróbálni a dolgot.

Tovább
Címkék: hír
süti beállítások módosítása