Quadkopter blog

2018.már.30.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Furibee Geniuser drón teszt – Váltósúlyú bokszoló

1513150221647853_eredmeny.jpg

A Furibee Geniuser egy olyan drón, amilyenre egy ideje már vágyom, hiszen a se nem kicsi, se nem nagy gépek közé tartozik 160 mm-es méretével, a súlyát alacsonyan lehet még tartani, viszont jó masszív, és a mikroalkatrészek intenzív használata miatt rengeteg hely van benne. Ráadásul már új technikával – F4 vezérlő, állítható kamera és adóteljesítmény – érkezik, tehát mindenképpen érdemes erre a 38.000 Ft körül elérhető gépre vetni egy pillantást.

 

Tovább

MJX drón gyártó – A második hely is szép

1477297130712119_2.jpg

Pár éve, ha megnéztük a drón palettát, tele volt Syma és JJRC modellekkel, ám a világ nagyot fordult, a piac kétfelé szakadt, és maradt a DJI, meg mindenki más. A nagynevű gyártó azonban nem nagyon ad modelleket a 100.000 forint alatti kategóriába – bár újabban próbálkozik startup cégek finanszírozásával, így született a DJI Tello -, így itt maradt levegő a már sokat emlegetett Hubsan mellett az MJX-nek is.

Tovább

Hubsan drón gyártó – A középkategória királya

1_1_1.jpg

A legutóbbi cikkem után több kérdést is kaptam azzal kapcsolatban, hogy melyik modell mit tud. Ezek szerint ezt eléggé nehéz kibogarászni a netről, amit tulajdonképpen teljes mértékben megértek, így gyorsan összedobtam egy rövid cikket arról, hogy ez a remek drónokat gyártó milyen gépeket forgalmaz, illetve melyik mit tud.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, Hubsan

Gearbest 4. születésnap – Kuponhegyek, olcsóságok, sok-sok akció

nyito_14.jpg

A Gearbest Március 26-án lesz 4 éves, ennek örömére mindenféle akciókba kezdenek és ez tart is 7 napon keresztül. Jellemzően ilyenkor mindenki a műszaki eszközökre megy rá – telefon, tablet, robotporszívó, „mindegy csak drága legyen” – de fű alatt simán be lehet húzni mindenféle rc cuccot is vagy egy-két drága DJI drón árából is durván faraghatunk. Ráadásul mindenféle játékokkal dobják fel az unalmas hétköznapokat, lehet majd félkarú rablózni, játszhatunk húsvéti játékot és hasonló mókákat.

Tovább
Címkék: hírek, hirek

Micro vázak micro motorokhoz – Milyen a tökéletes választás?

img_0405_2.JPG

Nemrég írtam egy értekezést a micro motorokról, azonban az csak akkor nyerhet értelmet igazán, ha tudjuk, mire kellene felszerelnünk a technikát. Ezért átfutottam – sőt vettem is – a vázakat, így megosztom veletek a gondolataimat, illetve adok némi támpontot ahhoz, hogy mi alapján válasszátok ki mini drónotok egyik legfontosabb elemét, a framet.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Cubot X18 okostelefon teszt – Retro romantika

20170930105844_84117_eredmeny.jpg

A Cubot X18 szerintem nem tartozik a különösebben ismert kínai telefonok közé, mint ahogy a gyártó sem atomvillanásként tört be a piacra és tarolta le azt. Persze nem is állítja, hogy elveri a nagy hármas – Samsung, Apple, Huawei – eszközeit, helyette alacsony árral és ehhez mérten korrekt hardverrel – 3 GB RAM, 32 GB háttértár – rendelkezik, és egy-két, pozitív értelemben retro tulajdonságot is megörökölt, a 32.500 forintért, EU raktárból érkező készülék.

Tovább

Hubsan H501 S Advanced drón – Világítótorony a sötétségben

1_17.jpg

A Hubsan H501 S kapcsán ugrott be egy érdekes gondolat, annak ellenére, hogy már írtam régebben a gépről. Azt hiszem olyan másfél-két éve jelent meg, de még mindig csontra ugyanannyi az ára – egy-két minimális változást leszámítva -, mint amikor megjelent vagy csak nagyon minimálisan csökkent. Ez azért érdekes, mert még a DJI drónoknak is viszonylag szignifikánsan esik az árúk ennyi idő alatt, szóval érdemes egy kicsit a jelenséggel foglalkozni.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Elephone U telefon teszt – Nem jött be a rulett kerék

nyito2.PNG

FRISSÍTVE: csökkentek az árak, az összegzésben a módosítás

Az Elephone U egy rendhagyó teszt lesz, ugyanis kicsit kikanyarodunk a távirányítós modellek halmazból, és letesztelünk egy mobilt is, ha már a tulajdonosa megkért rá. Ráadásul ez egy elég érdekes darab, akkora a ROM-ja, mint a laptopom boot SSD-je, ugyanis 128 GB ROM-ot, 6 GB RAM-ot és egy kiváló, 18:9-es képarányú AMOLED kijelzőt kapott, meglátjuk, hogy ez elég-e egy közel 100.000 forintos telefon mennybemeneteléhez.

Tovább
Címkék: Cikkek, Telefon

Mikro motorok, mikro vázak – Alkatrész tanácsadó

nyito2_1.jpgKaptam egy levelet azzal kapcsolatban, hogy miért nem írok többet a motorokról. Ez úton is köszönöm az olvasónak az ötletet, amit ily módon adott, és mivel egyébként is nézegettem a 11xx motorok palettáját, meg a hozzájuk tartozó vázakat, akkor már adja magát a dolog, hogy írjak róluk. Aki 2-3 colos micro gépekkel repül, előbb vagy utóbb szembesül azzal a problémával, hogy szeretné a drónját egy picit fejleszteni, ilyenkor óhatatlanul hozzá kell nyúlnia a fent említett alkatrészekhez, de aki építeni akar, annak sem érdektelenek ezek az elemek.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Haladó FPV szemüvegek – Szemüvegesek és funkcióhalmozók előnyben

skyzone.PNGA Vision Plus cikk kapcsán több levelet kaptam, hogy írjak a drágább FPV szemüvegekről is, ezért úgy döntöttem, hogy inkább készítek egy cikket, ami áttekinti a piacot, így mindenki információhoz juthat. A 25-50.000 forintos szegmenst fogom górcső alá venni, hiszen ezt hagyományosan a 200 dolláros sávnak szokták becézni. Ez már nem kevés pénz, lehetnek komolyabb elvárásaink is, de nézzük, ezért mit ad nekünk a piac.

Tovább
Címkék: cikkek
süti beállítások módosítása