Quadkopter blog

2018.ápr.29.
Írta: Jackal_ 6 komment

DJI Spark Fly More combo teszt – Kicsi, de tökéletes

img_1508.JPG

DJI Spark Fly More combo, ha ezt írnám, a repüléssel foglalkozók jelentős része tudná, miről van szó. A drónok etalon rúdja, a repülő Apple, tökéletes okoskütyü, és még folytathatnám a sort, de abban szinte mindenki egyetért, hogy az egyik legstabilabb, GPS alapú, okos funkciókkal teletömött, gesztusvezérlésre képes drón, amit akár túrára is magunkkal vihetünk. Ennek a gépnek a „nagyobb csomagját” vásároltam meg, ami helyes döntésnek bizonyult, nemsokára megtudjátok, hogy miért.

DJI Spark - 160.000 Ft

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, DJI, DJI Spark

Amax Atlas 130 drón teszt – Kevés súly, sok hely

img_1396.JPG

Itt a másik váz, az Amax Atlas 130, amire újabb adag maradék alkatrészt dobtam rá, egy-két újdonsággal kiegészítve. Mivel az építés jó dolog, de a repülés még jobb, alant találjátok az alkatrészlistát, ha valaki szintén ki akarná élvezni ezt a remek drónt, aminek az építési költsége nagyjából 36.000 forintra rúg.

Tovább
Címkék: mélyvíz, Mélyvíz

Hubsan H501M drón teszt – Hubsan kivonat

img_1523.JPG

A Hubsan H501M a legkisebb modell a gyártó brushless palettáján, valójában egy kivonata a sokkal nagyobb Hubsan H501S és Air modelleknek. A kérdés az, hogy az alacsonyabb, 33.000 forint körüli árba mi fért bele a két nagyobb drón funkcionalitásából, illetve hogy milyen hardvereket sikerült átmenteni.

Hubsan H501 M - 33.000 Ft

Tovább

Bayangtoys X21 drón teszt – Olcsó húsnak híg a leve?

img_1551.JPG

A Bayangtoys X21 brushless kamera drón egy meglehetősen népszerű drón, amit én személy szerint részben érdemtelennek tartottam. Aztán egy közeli barátom ráment a termékre, mert nagyon jó volt az ára, és jellemzően ez szokott lenni az egyik döntő érv a vásárlás mellett. Persze a különálló, 1080p kamera, a ritkán elromló nem szénkefés rendszer, a GPS stabilizálás vagy a meglehetősen sok elektronikus funkció – pozíciótartás, automatikus fel- és leszállás, követés – sem mellékes tétel a 49.000 forintos gép esetében.

Tovább

Walkera Peri drón – Mi lesz veled DJI Spark?

1_12.PNG

A Walkera Peri egy az egyben egy DJI Sparknak néz ki. Ez nem véletlen, mondhatnánk, hogy piacvezető, de valójában az EGYETLEN a saját kategóriájában, bár szokták emlegetni még a Yuneec Breeze-t, vagy a Zerotech Dobbyt is, de valljuk be, azok a fasorban sincsenek. Csakhogy az új modell nemcsak technológiailag nő az ellenlábasa fölé, de még a külcsínt is „örökölte”, legalábbis papíron. Lássuk, hogy mitől kell mindenkinek „elájulnia”.

 

Tovább
Címkék: hirek, Hírek

JJRC X3 Pro HAX drón teszt – Mélyrepülés

1_20.jpg

A JJRC X3 Pro a legújabb modell azon a hármas palettán, amit az X1 és az X2 modellek vezettek fel. A koncepció azonban gyökeresen megváltozott, a zúzós-sportos irányultságot a GPS stabilizált, mindent tudó, elektronikus funkciókkal és szoftveres vezérléssel felvértezett „wannabe kamera platform” vonal váltotta le. Nézzük, hogy mit ad nekünk a cég, durván 39.000 forintért.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, JJRC

Akitainu 130 mm micro drón építés – Kicsi a bors, de 3 colos

img_1355.JPG

Megépítettem első micro drónomat, de úgy is fogalmazhatnék, hogy a sok rossz 2 colos gépből csináltam egy jó 3 colosat, amiben csak a motorokat és az ESC-t hagytam meg, illetve a saját ízlésemre hagyatkoztam, és választottam egy nekem tetsző karbon vázat is, meglátjuk nektek is bejön-e.

Tovább
süti beállítások módosítása