Quadkopter blog

2017.feb.20.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Napi érdekesség - Emax Nighthawk Pro 200

e4603768-7079-4ab7-a397-425060e5c6ff.jpgA blogon több Emax gépről volt már szó, én is tulajdonlok egyet a mai napig, ezért örömmel vettem az új modelljük érkezését. Lefele léptek méretben, a váz 200 milliméteres, viszont az elődmodellekkel ellentétben nem az X, hanem a hagyományos elrendezést preferálja. Sok más érdekességet is felfedeztem rajta, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a Nighthawk sorozatra.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, Hírek

Napi érdekesség - Xiro Explorer másolat: JD-10HW

ef288cdd-3c6f-43c8-afc5-a718b73197d1.jpgEmlékeztek a Xiro Explorer brushless kamera platformra? Aki esetleg nem, az itt elérheti a cikket. Egy nagyon szép, filigrán, kiváló képminőséggel megáldott gépről volt szó, amit most valaki olcsósított szénkefés formában. Láttunk már ilyet, hiszen "DJI Inspiret" is lehet kapni 100 dollár alatt, persze csak külsőleg. De mint tudjuk, a belbecs legalább olyan fontos.

Tovább
Címkék: hirek, drone, Hírek, Drón

Napi érdekesség - Everything is awesome

c8dfaa90-2616-4f3b-994c-0397cfe0b8e1.jpgA cím nem véletlen, az "everything is awesome" című szám, a Lego film betétdala. Nem a szerénytelenségről árulkodik, ha valaki így nevezi el a termékét, pedig a magyarra fordítva "fantasztikus"-nak nevezett gyártó kijött az ASUAV RS220 modellel, ami egészen érdekesen néz ki. A teljes szett 56.000 forintot kóstál, ami nem vészes ár egy teljes értékű csomagért, bár az FPV szemüveg szokás szerint ebben sincsen benne. Aki ismeri a "mi a hiba a képen ?" játékot, az keresgélheti a műszaki paraméterek között. A repülési idő 10-30! perc, haha.

Tovább
Címkék: hirek, Hírek

3B Hobby verseny drón épül - Az erő velünk van

nyito_3.PNGElkezdtem építeni egy újabb brushless versenygépet. Ugyan volt már kettő, az Eachine Falcon 250 és az Emax Nighthawk 280 Pro, amiről már sokat olvashattatok, de ez előbbi a széthullás szélén áll, míg az utóbbi felett elszállt az idő. Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen alkatrészekből építsem a gépet, aztán menet közben bejelentkezett egy új motorgyártó, a 3B Hobby, akik nemrég alakultak, és meglehetősen ígéretes termékeket dobtak a piacra.

Tovább

Mikro versenygépek 2017 - Mit vegyél meg és mit kerülj el

_10_1.jpgMostanában a mini versenygépek reneszánszukat élik. Ennek kulcsa az alacsony ár, ez kellett ahhoz, hogy ilyen gyorsan el tudjanak terjedni. Sajnos azonban mindennek ára van, ezért rengeteg olyan modellt találhatunk a piacon, ami már az első próbákon elvérzik. Az alábbi cikkben azokat a mini drónokat szedtem össze, amelyeket szerintem érdemes megvenni, de kitérek azokra is, amelyek kerülendőek.

Tovább
Címkék: cikkek, drón

Vásár vasárnap megapack - Érdekes új termékek a netről - 3-5. hét

woman-waving-goodbye.pngBiztosan észrevettétek, hogy egyre ritkábban van Vásár Vasárnap. Ebben a formában, amiben az elmúlt szűk 1.5 évben létezett, biztosan nem fogom továbbvinni. Ennek egyszerű oka van: nem elég rugalmas a szerkezet. Sokkal inkább heti hírekhez kapcsolódóan lesznek posztok, amiket azonnal kiteszek, ha tudomást szerzek róla. Így sokkal gyorsabban fogtok értesülni a megjelenő dolgokról, nem kell 1-2 hetet várnotok, hogy elolvashassátok, illetve a terjedelem is sokkal kötetlenebb lesz.

Azért nem kell aggódni, ma is hoztam érdekes gépeket, egy új DJI ellenfelet, néhány szokásos mini racert és egy kétéltű drónt is, a WLtoys márkától.

Tovább
Címkék: drone, vv, drón, VV

Napi kvíz: mit láthatunk a képen?

what-is-this-3.jpgEgy kedves olvasómtól kaptam a lenti alkatrészeket, ugyanis neki nem volt rá szüksége. Majdnem minden rendelkezésre áll, egy vázra és leszállólábakra van szükségem, hogy felélesszem a madárkát. Úgy döntöttem, hogy ezt meg is fogom tenni, hiszen egyrészt móka, és lehet szerelgetni, másrészt meg így nektek nem kell megbontanotok a gépeiteket, hogy lássátok, mi van benne. Addig is egy kis kvíz, hogy melyik gép alkatrészeit láthatjuk a képeken. A távirányítót direkt eltávolítottam a képekről, hogy ne legyen olyan könnyű tippelni.

Ezúton köszönöm Szergejnek a cuccokat.

Címkék: mélyvíz, drone, drón