Mit, honnan vegyünk III.

 

dupla_logo.pngA cikksorozat harmadik része azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet olcsón vásárolni, illetve melyik weboldalról. Ma két ilyet fogok bemutatni, amelyekről én előszeretettel vásárolok és megbízhatónak is tartom őket.

Tiny Deal
Webcím: http://www.tinydeal.com
Származás: Kína
Raktárak: Kína, USA, EU, Spanyolország, Oroszország

Egy remek webáruház, gyakorlatilag mindent árul multikopter témában (meg másban is). Az oldal nagyon megbízhatóan teljesíti a rendeléseinket, nekem eddig még soha nem volt velük olyan gondom, hogy valami elveszett volna. Az árukat általában a Holland posta hozza Európán belül.

A Tiny Deal több szempontból is jó, de az elsődleges az, hogy nagyon olcsó. Nézzünk egy egyszerű példát az árkülönbségekre egy itthoni webshop és a Tiny Deal között. A tesztalanyunk a kategóriájának legnépszerűbb quadkoptere a Syma X5C lesz. A magyar árak kikereséséhez a www.argep.hu oldalt vettem alapul, a legolcsóbb azonos termék árát fogom itt feltüntetni:

Tiny Deal: 15.897 Ft Kínából, 17.025 Ft Németországból (mindkettő ingyenes szállítással)
Link: http://www.tinydeal.com/syma-x5c-x5c-1-24g-rc-quadcopter-with-2mp-camera-p-126482.html
Árgép: 20.995 Ft (ingyenes szállítással)
Link http://jatekbolt.hu/syma-x5-quadcopter-2-4-ghz.html

Ez itt kapásból -25%-os különbség, DE - és az ami igazán jó a Tiny Deal esetében - a szállítás gyakorlatilag MINDIG ingyenes, ahogy a csomagkövetés is és további kedvezményeket lehet kicsikarni különböző módokon, ugyanis:

  • használhatunk kuponokat
  • használhatjuk a Tiny Deal pontjainkat
  • van az úgynevezett meghívásos rendszer (affiliate program)

Kuponok: mindig van valamilyen kupon, ami ad pár százalék kedvezményt az árból. Ezeket kupongyűjtő oldalakon tudjuk összeszedegetni, ilyenek pl:

Adok is egyből egy kuponkódot, ami 5%-os árcsökkenést biztosít (2016 jan. 4-ig): 74712825B0

Tiny Deal pontok (TD): a Tiny Deal sok minden után ad nekünk levásárolható pontokat. Minden elköltött 10 dollár után kapunk 1 TD pontot, amelyet tizedesre kerekítve kapunk meg (pl. 21,17 dollár 2,1 TD pontot ér). Minden 10 TD pontot 1 dollárra válthatunk át, ami lejön a vásárlási árból. Egy szabály van, a termék 90%-át fedezhetjük TD pontokkal, 10%-ot ki kell fizetnünk. A dolognak egy hátrányát találtam, hogy a pontok csak 60 nappal a vásárlás után lesznek csak aktívak :-(

td_points.PNG

Azt azért relatíve könnyű kiszámolni, hogy 1%-ot ad vissza a Tiny Deal vásárlásonként, ami nagyon kevésnek tűnik és az is:D, de nem csak erre kaphatunk TD pontokat. Vannak bizonyos akciós időszakok, amikor dupla TD pont gyűjthető (jellemzően ünnepek környéke), illetve más dolgokért is jár TD pont, ezek az alábbiak (ezek egyből aktívak lesznek, nem csak 60 nap után):

  • visszaigazoljuk, hogy megkaptuk a terméket, ez egy gombnyomás: értéke 2TD :-)
  • teszünk fel képeket a termékről: 2 TD :-)
  • videó a termékről: maximum 10 TD :-)
  • bemutató írása (akár magyar nyelven is): 4 TD :-)

Én nem vagyok különösebben lelkes TD gyűjtő, de vannak igazi pedantomán videóbloggerek, akik a fenti példából kiindulva még összeszedhetnek egy ilyen akciójukkal + 18 TD pontot. Mutatok egy tipikus rendelést, aminél csak úgy ömlik be a TD pont:

td_rendeles.PNG

Látható, hogy a fenti rendelést a Tiny Deal oldala 4 különböző tételként kezeli. Erre kaptam 2 TD pontot a megerősítésért, hogy megérkezett, plusz további 4x18 TD pontot gyűjthetek különböző egyéb módon, ez 72 TD pont, vagyis 7 dollár, ami kb. 2000 Ft. A rendelés értéke 5.763 Ft-volt, vagyis máris csökkentettem kb. 30%-kal az árat. Természetesen ez nagyobb értékű termékek esetében sokkal kisebb mértékű lesz, mert az alapár magasabb, de akkor is fogunk visszakapni pénzt.

Akit bővebben érdekel a téma, az ezen a linken olvashat róla angolul: http://help.tinydeal.com/faq/category/71

Meghívásos rendszer: ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy generálhatunk az oldalon egy meghívás kódot, amit ki kell cserélnünk valaki mással, így a többi vásárló is képes a vásárlásai után Tiny Deal pontokat termelni a fogyasztása után, akkor is HA MI NEM VETTÜNK SEMMIT. Persze ez egy kölcsönös dolog, ezért illik viszonozni ezt a következő vásárlásunkkor az ő meghívó kódjának belinkelésével.

A meghívás a következőképpen működik:

  • látogassunk el az alábbi linkre és generáljunk magunknak egy Tiny Deal meghívókódot
    http://my.tinydeal.com/affiliate-program
  • osszuk ezt meg valakivel, emailben, weboldalba csatolva vagy weboldalba ágyazva
  • a mástól kapott kódot vágjuk be a webböngészőbe, majd vegyünk valamit a Tiny Deal oldalán

Ennyi. Ha valaki ki akarja próbálni a meghívást, az rajtam keresztül megteheti, itt az Affiliate kódom:
http://www.tinydeal.com/index.php?main_page=index&sk=69709234Cl

Amennyiben látom a Tiny Deal accountomon, hogy valaki vásárolt az én meghívó kódommal, lehetőség szerint én is viszonozni fogom a következő vásárlásommal (de azért dobjatok egy emailt a mindenamirepul@gmail.com email címre, biztos ami biztos).

Vissza kanyarodva a Syma X5 rendeléshez, ha még le tudunk faragni az árból 5%-ot és még kapunk mellé 2 dollár kedvezményt a fenti pontok összeszedegetésével, akkor már csak 14.502 Ft-ot kell fizetnünk a termékért. Ez a termék viszont egy olyan termék, ami Magyarországon NAGYON NÉPSZERŰ, ezért viszonylag olcsó, emiatt kicsi a különbözet (illetve befolyásolja a dollár árának mozgása a forinthoz képest, pl. a Cheerson CX-20 ára 2 hete 5.000 Ft-vel volt alacsonyabb). Nézzünk valami speciálisabbat, amit itthon nehezebb beszerezni, az MJX X600-at:

 Tiny Deal: 16.780 Ft
http://www.tinydeal.com/mjx-x600-one-key-return-headless-mode-24ghz-rc-hexacopter-p-152002.html
Árukereső (Árgépen ugyanis egy sem volt): 30.850 Ft
http://www.arukereso.hu/taviranyitos-jatek-rc-jarmu-c4041/mjx/x600-2-4g-fekete-rc-hexacopter-2-4ghz-es-taviranyitoval-rtf-p292910037/

Itt a különbség 46% !!!, HA LEHET KAPNI egyáltalán. A fenti további kedvezmények erre is igazak.

 

Bang good
Webcím: http://www.banggood.com
Származás: Kína
Raktárak: Kína, USA, EU

A Bang good a másik olyan oldal ahonnan sok mindent rendelek, ez talán még olcsóbb mint a TD. Az oldal gyakorlatilag ugyan úgy működik mint a Tiny Deal, itt is majndem mindig ingyenes a szállítás, a trackingért kell 3-400 forintot fizetnünk. Nekik is van:

  • általános kuponos kedvezményük (az oldalon belül látszik, ha regisztráltunk)
  • pontrendszerük, csak itt BG pontnak hívják és ez is kuponokra váltható (saját)
  • meghívásos rendszerük

A Bang Good van annyira jó fej, hogy a beregisztrált számlán belül is közzé teszi a kuponokat, ezt a cikkhez tartozó képgalériában érhetitek el.

A mostani RC kupon 8% kedvezménnyel (2015 december 31-én lejár):
8 rchobby

Saját kuponok: itt a BG pontokat nem direkt árkedvezményre, hanem különböző saját kuponokra válthatjuk, amivel különböző újabb árcsökkenéseket érhetünk el. A kuponok pontértéke változó, vannak, amelyek direkt kedvezményt adnak (pl. 50$ fogyasztásra 4$ kedvezményt), de találhatunk olyat is, amely %-os kedvezményt biztosít. Nekem ez a rendszer személy szerint kevésbé tetszik, mint a Tiny Deal rendszere, mert a kuponok beváltogatása macerásabb és folyamatosan számolgatni kell, mit, hogyan és hány pontért éri meg beváltani, de ettől még ez is egy kedvezmény, ami lejjebb viszi az árat. A Bang Good oldalán az alábbiakért kaphatunk plusz pontokat:

  • email címünk megerősítése: 50 pont
  • elemzés írása: 10 pont
  • Videó: 40 pont
  • Fotók: 20 pont

A Tiny Dealhez két eltérést találtam a rendszerben:

  • nem kell várnunk 60 napot, hogy a vásárlás után megkapjuk a pontjainkat :-)
  • pontok elévülnek a következő év december 31-ével (2015-ös pontok 2016.12.31-én) :-(

A Bang Good ráadásul ha hibázik, szokott személyre szabott kárpótló kuponokat is adni, a pénz visszafizetése mellett. Én a múltkor a teljes összeg visszafizetése mellett kaptam egy 5$-os kupont grátiszba (amit fel is használtam és gond nélkül működött). A rendszerről bővebben az alábbi linken olvashattok: https://www.banggood.com/Points-And-Coupons_hl22

Meghívásos rendszer: A meghívásos rendszer gyakorlatilag ugyan úgy működik, mint a Tiny Deal esetében, itt is behivatkozhatunk saját weboldalt, ismerőst, akinek a meghívására vásárolunk (oldal, termék, kedvezmény is meghívható). Itt is leközlöm az affiliate linkemet, ha valaki vásárolna:

https://www.banggood.com/?p=4V11122775049201510K

Remélem sikerült sok ember fantáziáját megmozgatnom, amennyiben kérdésetek van, akkor vagy itt az oldalon tegyétek fel, vagy írjatok emailt a mindenamirepul@gmail.com email címre.

 A következő bejegyzésben ejtünk néhány szót az Amazon és az Ebay piacterekről, hogy még több helyen tudjatok vásárolni.