Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 49. hét

mongkok-street-market-hongkong.jpgGondoltam indítok egy rovatot Vásár vasárnap - alias VV és nem Vidám :D -  néven, ami heti rendszerességgel tér majd vissza - ha lesz elég anyag - az újdonságokkal vagy érdekességekkel, amit találtam a héten. Nem akarok kisregényt írni, mint a cikkek rovat alatt, csak a figyelmet szeretném felhívni a termékekre, illetve feldobok melléjük néhány képet. A 49. heti merítés három terméket tartalmaz, két kamerát és egy brushless quadkoptert.

JJRC X 1:  a sokat emlegetett JJRC üdvöskéje, közepes méret (21x21), brushless motorok, kamera/gimbal csatlakozó a hason és 35.000 Ft-os ! ár. Jó vételnek tűnik, meglátjuk, úgy jár-e mint a Hisky HMX 280 vagy tényleg berobban-e mint a legolcsóbb, de még használható brushless quadkopter.

Runcam HD 2: a runcam kamera volt a legolcsóbb - 15.000 Ft körüli - kis súlyú Full HD orrkamera, FPV racerekre. Bár én láttam hozzá speciális gimbalt, jellemzően vagy "felvelcrozták" a gépek hasára, vagy pedig orrkameraként funkcionált. Nagyon könnyű kamera, 40 grammjával egy szénkefés gép is el tudta vinni. Na ennek a kamerának érkezett meg a nagytestvére, WIFI-vel, új házzal, kifejezetten FPV racerekhez kialakítva. Kicsit meghízott, 49 grammra nőtt a súlya, de ami számomra fájóbb, a 29.000 Ft-os ár. Reménykedjünk, hogy lejjebb megy, mert 20.000 körül jó vétel lehetne.

Elephone elecam 4K: érdekes kamera 22.000 Ft-ért. Tud 4K-t 15FPS-el, ami videózásra ugyan nem jó, de csinál 15 tűéles képet, amelyet mint fénykép használhatunk. A szokásos 2.7K 30FPS, illetve a 1080P 60FPS módokat tudja, emellett NAGYON könnyű, mindössze 55 gramm és természetesen támogatja a WIFI-t is. A képe a videó alapján teljesen elfogadható.