Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 3. hét

3_het.png

Az e heti felhozatal szerintem kifejezetten ígéretes, végre a Cheerson felébredt Csipkerózsika álmából és kihozott egy nagyon ígértes Syma X8/Tarantula X6/MJX X101 "killert", nekik még úgy sem volt ilyen. Az ára is decens, szóval érdemes vetni rá egy pillantást. A JJRC is próbálkozik hasonlóval - folytatódik a klónok támadása, szintén egy nagy szénkefés géppel rohamoz. A mini kategóriában pedig megjelent az Eachine 8 mini fejlesztett változata, az S verzió. Hajtás után részletesebben olvashatjátok.

Cheerson CX-35: mostanában a gyártók elkezdték összemosni a toy grade és a hobby grade kategóriák határait, amit jellemzően úgy szoktunk megkülönböztetni hogy szénkefés vagy sem. Ez egyébként egy örvendetes dolog, mert ennek az átmenetképzésnek a hatására jelennek meg az olyan gépek, mint a JJRC X1, 35.000-es ársávban. Sajnos a Cheerson CX-35 még mindig szénkefés, de az, ami belekerült a csomagba, szerintem nagyon ígéretes. A Cheersonnak a CX-20 óta nem volt igazán nagy dobása, a CX-10 fejére nőtt a konkurencia kismillió nano kopterrel, a CX-22-t túlárazták, a CX-33 meg egy jó koncepció volt, csak az akkumulátor körüli alul tervezés megölte a gépet. A Cheerson nem is volt jelen a "wannabe" kamera platform ketgóriában, ám ez most a CX-35 megjelenésével megváltozott. Első dolog, ami szembeötlő a gép kapcsán, hogy a design üt, engem a Holnap Határa Tom Cruise film idegenjeire emlékeztet (és nem egy olyan eszement borzalom, mint a CX-32 volt). A kopter elég nagy, 45 cm-es átló, ennél ebben a kategóriában nem nagyon emlékszem nagyobbra, az MJX X101 volt ilyesmi. 1300 2S akksit kapott, ez méretre egyértelműen a Tarantula/MJX X101/Syma X8 vadászterülete, viszont a távra kapott egy FPV kijelzőt (5.8 GHZ-alapú), amire a gyár 500 méter átvitelt! ígér. A propeller méret majdnem 8", ez megegyezik a CX-20/XK Detect gyári propeller méretével, szóval ez nem az a gép, amit a tenyerünkön fogunk tartani. Gyárilag egy 720p kamerát kapott, ettől nem ájultam el, de rezgéscsillapító gimballal és végre állítható szögű kameratartóval érkezik (nem tudom, hogy ezt a faék egyszerűségű funkciót miért nem használja mindenki). Öröm az ürömben, hogy a gyártó 100 méter hatótávot és 6-7 perces repülési időt ad meg (ezt egyébként megszokhattuk, CX-33 5 perc, CX-20 tíz perc), ami elég kiábrándító, de szerintem ezek modolhatóak lesznek antenna kivezetéssel és akku cserével. Egyéb funkciók, a mostanában divatos magasság érzékelő szenzor és az elektronikus egy helyben lebegés még érdekesebbé teszik a gépet. Az ára elég húzós 40,000 magyar forint, de ez még úgyis lejjebb fog kúszni. Szerintem 35.000-ért vállalható vétel lesz a teljes csomag.

JJRC H25G: A fenti Cheerson JJRC verzióban, nekem a paraméterek alapján közvetlen ellenfeleknek tűnnek. Sajnos a design részleg itt nem volt a helyzet magaslatán, vagy még nem tisztult ki az újévi party drog, mert ha akartak volna sem tervezhettek volna szebbet rondábbat. Persze lehet hogy madarak riogatására szánják, akkor viszont telitalálat. Méretre kicsit kisebb, mint a konkurencia 35x35-ös, akksi terén viszont nagyobb, egy 1800mAh-s 2S akksit kapott, értelemszerűen így az üzemidő is nagyobb lesz, olyan 10 perc körül. Kamera ugyan az a 720p-s, állítható dőlésszögű generál kínai kamera. Ami viszont érdekes, hogy a távirányító nem elmeről, hanem Lipo akksiról megy, 500mAh 1S, ami szerintem örvendetes, nem kell az elemekkel babrálni. A távirányító kísérteties hasonlóságot mutat a Hubsan vagy a Cheerson FPV gépeivel, ez is kapott egy FPV kijelzőt, ez is 5.8 GHZ-n kommunikál. Repülési távolságra a gyár 200 métert ad meg, reméljük tényleg lesz annyi (bár az MJX X600-nál kb. 350 méter után meguntam a próbálgatást, mert még mindig vette a jelet), a kérdés, merre csal a gyártó, fel vagy lefele. Árak tekintetében 37.000 forint köré lőtte be a gyártó, van belőle W mint WIFI verzió is, 26.000 forintért, más milyen távirányítóval. A legfájdalmasabb rész szerintem a kamera lesz, illetve a kinézet, de lehet hogy van, akiket ez nem zavar, azok megvehetik bátran.

Eachne H8S 3D mini: A nagy kedvenc szobacirkáló genetikai állományát megfertőzte valami, ezért mindenféle mutációk születtek belőle, Eachine H8 3D mini, Eachin H8S 3D mini, ráadásul a az Eachine család tagjának már volt egy X4 3D és egy GC023-mas tagja is. Eme legutóbbi uncsitesó a legújabb, már előrendelhető státuszban van. Aki nem ismerné a gépet, az a róla írt tesztben elolvashatja. Az ős és az új között a fő különbség, hogy ez már tud fejjel lefele is repülni, illetve kapott egy új távirányítót, ami úgy néz ki, mint a Vízipók csodapókban a keresztespók tíz szeme. Az akkumulátor maradt ugyan az, szóval akinek eddig volt Eachine H8 minije, továbbra is használhatja a hozzá tartozó akksikat. Árban kb. 500 Ft-al lett drágább, 5000 fölött áll meg egy kicsivel. Ha ugyan olyan jó, mint az ős, akkor érdemes ezt megvenni, mert még egy tulajdonsága lesz, amivel lehet kombinálni az őrületes pörgéseket és szaltókat. Én már nagyon várom, hogy megjelenjen.