Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 7. hét

66377-have-a-sunny-sunday.gifElőször is kaptok, egy pusztítóan szörnyűséges gifet, hátha elűzi a rossz időt (igen, megint esik), illetve néhány érdekes gépet. Mivel nomen est omem (vásár vasárnap), én is vettem ma egy gépet, de legyen meglepi, mi az. A mai delikvensek között van két széles réteget érintő modell, még pedig a Syma ez évi low-budget modelljei kerültek felfrissítésre. A harmadik gép tulajdonképpen kilóg egy kicsit a másik kettő (6-7?) gép közül, hiszen a mostani racer irányultságomat tükrözi, ami nem csak pusztán egy gép, hanem maga egy cég is. De most őszintén, nem jó név az hogy Miniquadbros?:D Már ezért megérte betenni a blogra, azt pedig mondanom sem kell, hogy minőségi cuccokat állítanak elő.

Miniquadbros Jabberwocky 180: A miniquadbros egy meglehetősen profi cég. Alapvetően a 200 mm alatti szegmensben nyomulnak, de természetesen vannak nagyobb méretű, előre összerakott gépeik is. Ami nekem nagyon tetszik, az a Jabberwocky 180mm-es mini racing quadkoptere, ami szerintem elég profira sikeredett. Már a maga az oldal kinézete is ütős, szerintem felveszi a versenyt a TBS vagy az Immerson honlapokkal. A 180mm-es váz színes designnal lett még feltűnőbbé téve, ami nem mellesleg sokat segít a láthatóságon is. A motorok 2204 3200! KV értékűek, viszont csak 4045-ös propellert kapnak, de még így is 900 gramm emelő erőt fejtenek ki, ami iszonyatosan durva. Ezt az értéket általában más motorok 5045-ös propellerrel, vagy még azzal sem szokták tudni. A motorokat 20A-s ESC-k vezérlik, az ajánlott akkumulátor 1300mAh 75C!, szóval eléggé kemény cuccokról van szó. A vezérlő Naze 32 Clean Flighttal és mondanom sem kell, hogy a váz teljesen karbon. Az alap setupért a gyártó 179 dollárt kér, ami nem kevés, különösen, ha ehhez még hozzászámoljuk az akksikat és a szállítási költségeket is.

Syma X54HC/ Syma X54 HW / Syma X5HC / Syma X5HW: Nos igen, ez állítólag 4 új modell, persze igazából nem is, ugyanis a JJRC mögé beállt a Syma is és elkezdték ontani a klónmodellek tömkelegét és ráírták hogy Syma, pedig pont úgy néz ki mint az Eachine H99D, de egy picit megvariálták az értékeket. Az összes H jelű modellbe bekerült a High Hold Altitude, vagyis tartják a gépek a magasságukat. A Syma X5 modelleket is lefrissítették ezzel a fantasztikus funkcióval, azokra nem is vesztegetnék több szót, még a design is a régi maradt, csak a színekkel variáltak a srácok. A Syma X54-ek új designt kaptak, egy 3.7 650mAh-s 1S akkumulátorral, tehát semmilyen technikai újdonság nem akar kitörni az egyen műanyag burkolat alól. Ez persze nem biztos hogy baj, de pl. olyan modellt kiadni, aminek a kamerafelbontása 0.3MP 2016-ban azért elég furcsa. Engem kicsit már fárasztanak ezek a se íze, se bűze tömeggépek.

Az árak az alábbi szerint alakulnak: Syma X54HC 14.843 Ft,  Syma X54HW: 21.286 Ft, Syma X5HW 22.406 Ft, Syma X5HC 19.605 Ft.

Syma X8HG: A Syma nem tud leállni a klónok háborújával és a legnagyobb méretű géptípusához is kreált egy teljes szériát, van már C, W, G, és most a HG. Nem kell nagy titkot elárulnom ahhoz, hogy a H egyenlő a High Hold Modedal, leánykori nevén barometrikus szenzorral, még leánykoribb nevén Altitude hold funkcióval. Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, most ment le annyira az ára a szenzornak, hogy boldog boldogtalan elkezdte beépíteni a gépeibe. Na és mit tud még az új Syma? Semmit :( WIFI FPV, 2MP 720p kamera, mind ezt 42.000 Ft-ért. Jah és piros lett a színe. Szerintem ez azért nem annyira ütős.