Quadkopter blog

2015.nov.01.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Fekete Péntek: November 27.

black_friday2.jpg

NE FELEJTSÉTEK EL: November 27.= Fekete Péntek, November 30.=Kiber Hétfő

Jönnek a kedvezmények, szóval érdemes lesz követni a webáruházakat.

Minden amit a kopterekről tudni kell

thinking3.png

Hogyan osztályozzák a drónokat?

Alapvetően a drón, mint kifejezés nem igazán megfelelő arra, amit egy átlagember a boltban megvásárolhat. A megfelelő kifejezés sokkal inkább a multikopter, vagyis több motoros gép lenne. Ezért megkülönböztetünk 4, 6 vagy 8 rotoros gépeket (de semmi sem zárja ki, hogy akár több motorral is rendelkezzen), a leggyakoribb a 4 rotoros modell, ezt hívjuk quadkopternek.

Az, hogy milyen multikoptert fogunk vásárolni, jellemzően az alábbi tényezők határozzák meg:

- mennyi pénzünk van rá (ez a legjellemzőbb szűk keresztmetszet, ezért ez szerepel elsőként)
- hol akarjuk használni: beltérben vagy kültérben
- mire akarjuk használni: légi fotózásra, műrepülésre vagy csak "játékra"

Tovább

Hubsan: új modellek Karácsonyra II.

nevtelen.pngA második részben nézzük meg, hogy milyen új modellekkel kecsegtet minket a Hubsan a "prémium" kategóriában. Először is megjelent két modell, amelyek brushless (szénkefe nélküli) motorokat kaptak. A másik fontos változás, hogy a Hubsan X4 Pro low editionnek lett egy testvére, a high edition (ezeket a neveket biztosan nem a kreatív csapat találta ki). Kezdjük azzal, amelyek már rendelhetőek.

Tovább

Hubsan: új modellek Karácsonyra I.

christmas.png
A bejegyzés apropóját az adta, hogy az általam vásárolt Hubsan X4 H107C modell eltűnt a Tiny Deal kínálatából, ezért elkezdtem egy kicsit nyomozni, hogy vajon mi lehet ennek az oka. A Hubsan ugyanis elkezdte év "elején" ígérgetni, hogy erre az évre fantasztikus új modellekkel fog előrukkolni, amelyek majd leváltják a régieket, ám került némi homokszem a gépezetbe, ezért a határidők egyre csak tolódtak és tolódtak. A helyzeten az változtatott, hogy a Karácsony a keresztény kultúrkörben a fogyasztási csúcsot szokta jelenteni, ezért gyorsan ki kellett adni azokat a modelleket, amelyeket lehet. Nézzük meg mik ezek a modellek és hogy melyeket fogják leváltani.

Tovább

Hubsan X4 H107 C quadkopter teszt


Hubsan X4 H107 C verzió

A család új darazsa

Ez életem első quadkopterekkel foglalkozó cikke és elsősorban azoknak kíván útmutatásul szolgálni, akik pontosan ugyanabban a helyzetben vannak, mint én voltam nagyjából egy hónappal ezelőtt, vagyis az ég világon semmilyen információjuk nincsen a témáról, mint ahogy nekem sem volt. Fontos, hogy ez a cikk nem profiknak készült, hanem laikusoknak, tehát biztosan tartalmaz majd hibákat, de nem is a tökéletesség, sokkal inkább a kedvcsinálás a cél.

 Amikor az emberen kitör a "drón" láz, a legfontosabb az, hogy ezt a kínzó belső kényszert a lehető leggyorsabban kielégítse, ezért vesz egy "valamilyen" multikoptert, én is így tettem, a választásom pár napos fórumozás után a címben is szereplő Hubsan X4 H107 C típusra esett. Hozzá kell tennem, hogy a lelkesedésem sokkal nagyobb volt, mint a mögötte meghúzódó tudatosság, de mindenképpen akartam valamit, ami repül és elég kicsi ahhoz, hogy ne fenyegessen a lakás berendezésének végleges elpusztításával. Nézzük mit sikerült beszerezni:

41j1wcygnjl.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása