Quadkopter blog

2018.júl.31.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Helifar X140 Pro drón teszt – Skót csúcstechnika

nyito_15.jpg

A Helifar X140 Pro a Furibee X140 utódja, ezért ilyenkor jellemzően jelentős megújuláson mennek át a modellek. Kidobálják a régi hardvereket, beteszik az újat, ráírják, hogy Pro, és megemelik az árat. Érdekes módon itt az előbbi megtörtént az utóbbi viszont kevésbé, pedig 41.000 forintért máshol nem nagyon adnak F4-es vezérlőt, DSHOT 1200-as ESC-t, BF OSD-t, erős motorokat, állítható VTX-et, és még sorolhatnám, hogy mit.

 

Tovább

Helifar márka – Modern drónok olcsón ?

p1090099_1.JPG

Már nem az első Helifar modell járt nálam, és remélhetőleg nem is az utolsó. Aki esetleg nem lenne képben a cég kapcsán, ez a Gearbest sajátmárkás terméksorozata, olyan, mint a Banggoodnak az Eachine, azzal a különbséggel, hogy szerintem sokkal összeszedettebbek a modelljeik, és nem a raktársöpréskor megmaradt technikát csomagolják be kellemesen kinézőre. A legújabb modelljük, a Helifar Fuuton Mini megjelenése kapcsán rántottam össze ezt a cikket.

 

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, Helifar

Thieye T5 Edge akciókamera teszt – Gazdaságos GoPro

1512721823253849_1.jpg

Egy ideje már használom a Thieye T5 Edge akciókamerát, csak sosem volt időm írni róla, pedig nemcsak általános felhasználásra kiváló, hanem akár egy drón kameraplatforma is feltehetjük a stabilizált, 4K 30 FPS képes felbontást tudó eszközt. Persze a legtöbben nem így fogják használni, hanem elmennek vele nyaralni, bringa kormányra vagy bukósisakra szerelik, esetleg beviszik a Balatonba. 31.500 forintért kelleti magát, nézzük meg, mit nyújt ezért az eszköz.

Tovább

Firefly mikro akciókamera – Kicsi, olcsó, de jó?

1517395488988339_eredmeny.jpg

A Firefly Micro akciókamera tipikusan olyan eszköz, amit a mérete miatt veszünk meg. Könnyen elrejthető, bárhova felszerelhető, tehetjük biciklire, bukósisakra, de akár drónra is, 1080p 30 FP-ben rögzít, és árban bőven egy átlagos kamera költsége alatt marad. Nézzük, mit adnak a Firefly háza táján 7.000 forintért.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek

Lőszertároló láda akkumulátoroknak – Hogy ne égjen a lakás

loszertarolo.jpg

Vettem egy katonai lőszertároló ládát, azért hogy a Lipo akkumulátoraimat biztonságban tárolhassam. Sokan azt mondják, hogy „overkill”, meg hogy minek biztosítom magam túl ennyire, de aki már látott akkumulátort tüzet, az tudja, hogy, nem olyan egyszerű eloltani . Ezt a problémát most 5.500 forintért feloldhatjuk.

Tovább

DJI Spark szélpróba, vendégszerzőnk, Balázs tollából

img_1508_1.JPG

A mai cikk, egy vendégposzt, melyet Balázs, az APPSolute Apple és DJI drón szerviz egyik újonc drónpilótája írt. A cikk elsősorban élménybeszámoló, de mivel személyes tapasztalatom is van a munkájukról, ezért mindenképpen ajánlom őket, ha valaki a fenti termékek valamelyikét szeretné szervizeltetni.

 

Tovább

Hubsan H501S Advanced drón teszt – Ez a kecske még mindig megnyalja a sót

img_2007.JPG

Egyik régi nagy adósságomat fogom ma letudni a Hubsan H501S drón tesztjének megírásával. Már az egekig magasztaltam, repültem is vele többször, a legjobb vétel listán is ajánlottam, mégsem volt alkalmam rá, hogy hosszabb ideig kölcsönkérjem, és leteszteljem. De most megtört a jég, és a hosszú várakozásnak van egy hatalmas előnye: a megjelenésekor 80.000 forintos gépet most már 50.000 forintért, EU raktárból is elérhetjük.

Tovább
süti beállítások módosítása