Quadkopter blog

2015.nov.07.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Mit, honnan vegyünk III.

 

dupla_logo.pngA cikksorozat harmadik része azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet olcsón vásárolni, illetve melyik weboldalról. Ma két ilyet fogok bemutatni, amelyekről én előszeretettel vásárolok és megbízhatónak is tartom őket.

Tovább

Mit, honnan vegyünk II.

secure.png

A cikksorozat második része igyekszik rávilágítani arra, hogy miért kell odafigyelnünk arra, hogy mit honnan vásárolunk. Bizonyára mindenki hallott már különböző adatlopásokkal elkövetett csalásokra, ennek egyik tipikus esete a bankkártya adatokkal való visszaélés. Mivel nagyon valószínűtlen, hogy egy külföldi oldal biztosít számunkra utánvételes vásárlást, ezért gyakorlatilag az összes oldalon előre kell fizetnünk, vagyis pénz kell utalnunk az eladónak a bankkártyánk segítségével.

Tovább

Mit, honnan vegyünk I.

whereareyoufrom01.png

FRISSÍTVE: 2016.01.03.

Ez a cikk(sorozat) arról szól, hogy honnan és hogyan érdemes beszerezni a  különböző multirotoros gépekkel kapcsolatos dolgokat. Ez persze nem csak kizárólag arra korlátozódik, ami kapcsolódik a repüléshez, hanem mindenre a nylon zoknitól az okos telefonig, hiszen kicsi kínai barátaink gyakorlatilag már mindent gyártanak.

Először is szeretnék két tévhitet eloszlatni:

  • minden ami kínai, az gagyi
  • a kínaiak csak lehúznak pénzzel és úgy is eltűnik a csomag út közben

Tovább

Multikopter magazinok

ujsag2.png

A mai hír kicsit eltér a szokásostól, hiszen nem annyira drónokról, sokkal inkább a hozzájuk kapcsolódó időszakos kiadványokról szól. Két újságot is találtam, ami igyekszik kielégíteni a témában járatlanok igényeit, ezek az alábbiak:

  • Rotor Drone weboldal itt található
  • Drone Issue weboldala itt található

A Rotor Drone két havonta jelenik meg az Amerikai Egyesült Államokban, míg a Drone Issue fél éves lap és Ausztráliából származik. Mind a kettőre érdemes vetni egy pillantást, bár az áruk meglehetősen borsos a magyar viszonyokhoz képest. 

A Drone Issue nyomtatott verziója 12,5 $-ba, míg az elektronikus formában 9 $-t kóstál

A Rotor Drone ára 1 éves előfizetés esetén 20 $, mígy 2 év esetén 35 $-be kerül.

Bár senkit nem bíztatok arra, hogy illegális forrásból - pl. az NCORE webshopjából :D - szerezze be a kiadványokat, de mindenképpen érdemes beletekinteni, ha van rá lehetőségünk.

Multikopter kifejezések és rövidítések

top_logo_abbr.png

Multikopter röviditések: ebben a rovatban találod meg azokat a fogalmakat és rövidítéseket, amelyekkel gyakran találkozhatsz a különböző leírásokban és hirdetésekben. Sok esetben nem lehet őket megfelelő módon átfordítani angolról magyarra, ezért az eredeti kifejezést meghagytam.

Tovább
süti beállítások módosítása