Quadkopter blog

2017.okt.08.
Írta: Jackal_ 6 komment

GEPRC Leopard - Leopárdnak indult, de öszvér lett belőle

4_1.JPG

Már egy ideje meg akartam írni ezt a tesztet, csak nem kellett két GEPRC Leopard leírás a blogra (Kimistáé  az első), viszont mivel többen kérdezték, hogy miért ezzel a géppel repülök, ezért íme itt a válasz. Valójában a Furibee Fuuton 200 egyfajta továbbéléséről van szó, sokkal szebb külcsínben, egy picit megkevert belbeccsel egyetemben.

Tovább
Címkék: mélyvíz, Leopard

Vettem egy töltőt, de nem mondom meg, milyet

jun-406duo.jpgMegvettem életem legdrágább, de valószínűleg utolsó RC töltőjét. Éppen ezért jön majd a tesztje, szóval a mai bejegyzést inkább csak gondolatébresztőnek szánom, illetve a valós élet tapasztalatait akarom veletek megosztani, mert az elmélet, meg a papíron számolgatás sokszor mást ad ki, mint amivel találkozunk. Az egyik tipikusan ilyen dolog, hogy mennyi idő alatt töltődnek fel az akkumulátoraink. Sajnos soha nem olyan gyorsan, ahogy azt szeretnénk, de erre is van megoldás, és ez igaz lesz drónt, merevszárnyút vagy éppen helikoptert reptetőknek, esetleg rc autót terelőknek, de még airsoftosoknak is.

Tovább

Eachine ROTG01 FPV vevő - Kényelemben, telefonon

bc5390f0-a5de-42a0-bb31-541b3fbf1eb3.jpgJúnius 23-án rendeltem egyet a fenti vevőből, tehát már július óta nálam van a szerkezet, de mégis várnotok kellett három hónapot rá, míg beüzemeltem, és le tudtam tesztelni. Ennek műszaki oka volt, még pedig a megfelelő telefon hiánya, de ebből csak egy dolog következik, hogy normális SOC-val szerelt cuccot kell venni. Egyébként a kütyü eléggé univerzális, simán el tudom képzelni egy laikus kezében is, főleg azért az 5.100 forintért, amibe kerül.

Tovább

Runcam Split kamera teszt - valami új kezdete

split-2_03437_1497407983_1280_1280.jpgBiztosan mindenki látott már fantasztikus, agyfelrobbantó, állat a földön keresgélős FPV videókat arról, hogy hogyan repkednek a profik a versenygépeikkel. Viszont sokan nem tudjátok, hogy a videón szereplő kép nem az, amit a pilóta lát, a szépséges Full HD videó a közönségnek szól, nem pedig a versenyzőnek. Azért, hogy ez létrejöhessen, fel kell szerelni a gépre egy kocka kamerát, vagy valamilyen egyéb képrögzítő berendezést, amit a drón cipel. Ez viszont sok fölösleges súly, növeli a légellenállást, és még egy csomó hátrányos tulajdonsága van,repülési szempontból, ráadásul még drága is. Ennek azonban vége, hiszen itt van a Runcam Split, gyógyír minden bajunkra, és csak 19.500 forintba kerül.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek
süti beállítások módosítása