Napi érdekesség - Emax Nighthawk Pro 200

e4603768-7079-4ab7-a397-425060e5c6ff.jpgA blogon több Emax gépről volt már szó, én is tulajdonlok egyet a mai napig, ezért örömmel vettem az új modelljük érkezését. Lefele léptek méretben, a váz 200 milliméteres, viszont az elődmodellekkel ellentétben nem az X, hanem a hagyományos elrendezést preferálja. Sok más érdekességet is felfedeztem rajta, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a Nighthawk sorozatra.

Az Emax Nighthawk Pro 280, amiről itt olvashattok agyzsibbasztóan hosszú tesztet, kistestvére a cég új üdvöskéje. Csínos, szigetes elrendezésű vázat kapott, az orr rész magasabb, ez hivatott megvédeni az érzékeny technikát, míg a hátsó laposabb részen helyezkedik el az akkumulátor. Fölötte két Emax emblémás szíj hivatott ez utóbbit leszorítani, egy fajta strandpapucs sziluettet kiadva. A karok végén átlátszó LED házak virítanak, átlátszó plasztik burkolatban, ez nemcsak a motort hivatott megvédeni, de az orientációs fények is itt kaptak helyet.

Motorok tekintetében a jól ismert Emax "red bottom" RS 2205 2300KV motorokról van szó, ESC fronton pedig a BLHeli-S 25 amperes variánsait kapta. A vezérlő egy SP Racing F3, bár nem tudni, hogy az Emax módosított-e rajta valamit, mint régebben a Naz 32-k esetében. A gép tömegére hívnám még fel a figyelmet, ami alig 370 gramm, egy jobb akkumulátorral éppen a mágikus 500 grammos határ alatt tartható. Az ár elég borsos, a PNP modell is több, mint 70.000 forintba kerül, de legalább jár hozzá egy csinos hordtáska is.

A drónt itt vásárolhatjátok meg (az árak az árfolyam ingadozásának és az akciók függvényében változhatnak):

Címkék: hirek, drone, drón, Hírek