Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 5. hét

ebf88d8aa8878a3376f8822ab781b451.jpgTudom, későn tettem ki, már majdnem hétfő. Persze cselesen várhattam volna egy hetet, de nem kell aggódni, más, fontosabb cikkek miatt csúsztam meg, illetve repülés és tesztelés miatt. Szóval szerintem vállalható kompromisszum azért cserébe, hogy a héten olyan cikkek érkeznek mint: Xiaomi Mi power bank teszt, Skyrc Imax B6 töltő teszt, Emax Nighthawk 280 pro száraz teszt. Szerintem érdemes volt egy picit tovább várni, ráadásul egészen érdekes gépeket hoztam nektek.

Xinlin X181 X6 Navigator: A Xinlin márka nekem eddig nem igazán volt ismert. Főleg klónok koppintásából élt, lemásolt ezt-azt, azzal is csurrant, cseppent valami. Most mint ha változtatott volna, ugyanis az X181 nem tudom minek a koppintása, nekem saját fejlesztésnek tűnik. A tetején van egy kis AWACS felderítő radar, ami nyilván semmit nem rejt, ez a JJRC X1 hasonszőrű kamu elemére emlékeztet. De ami miatt ma itt szerepel, az a brushless mivolta és az ára, ami 40.000 Ft. Ezzel a második legolcsóbb brushless géppé lépett elő és innentől kezd érdekes lenni a dolog. Kinézetre katonai járműves vagy valami jövőbeli holdkompot idéz, matt gengszerszínnel ellátva. Méretre elég nagy, 40x40x12 cm, ami elég jó, mert elfér alatta kamera. Sajnos műszaki adatok terén nem sok minden áll rendelkezésünkre, 1300mAh 2S akkumulátorral szerelik és a csomagban 5.8GHZ-s FPV is helyet kapott, egy monitorral egyetemben ! ami 5 colos, remek, remek. Ez nagyon ígéretes, bár a kamera csak arra jó, hogy levétel után a porban focizzunk vele, 720p, de gondolom rettenetes minőségben. GPS nincs, headless és one key return van de ez utóbbiakat nem kell túl komolyan venni. Sajnos a Navigator motor és ESC paramétereiről semmi infó nincsen, viszont a gyári csak 7 percet tud repülni, szóval valószínűleg nagy önsúllyal rendelkezik. 100 méter hatótáv, én ezt kevésnek érzem, az árat is figyelembe véve.

Kai Deng K70F Sky Warrior: A Kai Deng kicsit hasonlít a fenti gépre, ez sem az, amit boldog boldogtalannak szoktunk javasolni, mint tuti vétel. Ezek az erőteljesen kínai nevek sosem jelentenek jót, mert már az is egy fajta evolúciós lépcsőnek tekinthető, amikor a gyártó rájön arra, hogy ha a vevő a nevét sem tudja kimondani a gépnek, nem is fogja megvenni. Árban a két gép egy ligában játszik, ez is 40.000 Ft-ra lett árazva, viszont ez nem brushless gép, cserébe egy fokkal kamerábbnak kinéző 2MP-s HD kamerát kapott, 1800mAh 7.4-es akkumulátort, 10 perces repidőt és 300 méteres hatótávot. A gép bazi nagy, 56*38*18 cm, ennek a lábai között Petra elveszett városa simán elférne, de ha más nem, egy gimbal biztosan, ami jár a kamerához (gondolom, egy tengelyes), ezt a távról tudjuk vezérelni. A géphez jár egy komplett FPV rendszer, az nem teljesen tiszta, hogy WIFI vagy 5.8 GHZ alapú, de a leírás szerint mind kettőt tudja (vagy van ilyen és olyan variáns is). Ha jobban megnézzük, azért felfedezhetünk klasszik kínai igénytelenségeket és az amerika másolás egyes jegyeit. Előbbire az über gagyi műanyag leszálló láb, utóbbira a Captain America színezés mutat rá (ez komolyan még menő valahol? Mert ezt biztosan nem 10 éves fiúknak fogják a szülők megvenni). Quadcopter 101 mindenesetre nagyon áradozik a gépről és akár az is lehet, hogy igaza van, a teszteket itt és itt nézhetitek meg.

Cheerson Jumper CX-91: Amikor megláttam ezt a gépet, azt mondtam wov, aztán azt gondoltam de hü**e neve van, mi az hogy pulóver? A szerencsétlen névválasztás bomba formát takar, egy agresszív racer néz velünk szembe, csinos kötényben. Nagyon sok érdekes dolgot fedeztem fel a gépen, pl. a három ágú propellert a brushless motorok alatt. Érdekes, általában az ilyen típusú propellerek nem a sebességet, hanem a stabilitást szokták növelni, viszont eszik az üzemidőt. A gép teljesen komplett RTF, dobozból kibontva tud FPV-t, egy fajta racer is, a távja határozottan Cheerson CX-20 fejlesztett távjának néz ki (dögös), a beltartalom is jónak néz ki. Először is a súly 420 gramm, akkuval, ez nem is sok. 18A-es ESC (sajna 4 in 1 integrált), 1806-os motorok, 720p HD kamera, FPV monitor, adó, vevő, illetve Mode1 és Mode2 között is váltogathatunk, illetve van egy stabil és egy remote? repülési módja is, nem rossz, nem rossz. Az akkumulátor a szokásos racer paramétereket hozza, 3S 1600mAh 35C, ez elég meggyőző. Már csak az árnak kéne jónak lennie, ami...81820 Ft, huh, azért ez nem kevés, persze kár siratni a gépet, ígéretesnek tűnik, meglátjuk hogy pillangó lesz-e vagy marad-e lárva.