Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 25. hét

316082_xcitefun-happy-thrusday-.pngMindenkinek el kell hinnie, hogy ezt a bejegyzést vasárnap írtam (jó, persze nem, szerda este van, a portugál 3:3-mas meccs után, de azt hiszem ezt most egy ország elnézi nekem, mint indok:D). Választottam nektek egy jó nyálas képet, hogy megenyhüljetek és különben is mindjárt péntek, az meg már majdnem szombat, dont worry, be happy. Szóval nem volt időm írni, ezért ez most egy vásár csütörtök lesz, de ezen a napon is pont olyan "ízletesek" a ropogós új termékek, mint vasárnap. Reklamálhatnám, hogy nem reklamáltátok hogy nem volt vasárnap Vásár Vasárnap, de úgy látszik vigyázó szemeteket ti is a tengerpartra vetitek, ami nagyon helyes. Mondtam már hogy van vízi drón is? A Parrot Hydrofoil, szóval vigyétek magatokkal a nyaralásra.

Walkera Goggle4 HD: csínos kis FPV szemüveget dobott össze nekünk a Walkera, egyből két verzióban, alap belépő szintű és advanced (magyarul hülyén hangzik, hogy fejlesztett nem?), ez utóbbi nyilván csilliárd meg egy forintért lesz majd elérhető. Amiért feltűnt a dolog, hogy az Rcgroups fórum is kiterjedten foglalkozik vele, ami mindig jelent valamit. Főbb paraméterek FULL HD (1920x1080p) hoppá, headtracker (most ez pontosan nem tudom mit jelent, elvileg a kamera fordulna arra, amerre a fejünk, de ez egy fix FPV kameránál kissé érdekes lenne...), diversity vagyis két antennás vevő, DVR (videórögzítési lehetőség), beépített akkumulátor (1200mAh), 40 csatorna, PAL/NTSC váltás, 1 kilométeres hatótáv, micro HDMI csatlakozó, micro SD bemenet, külső akksi és RX lehetőség és állítólag a fontosabb gépekkel (persze ez mit jelent? Inspire, Phantom lightbridge stb.) is kompatibilis lesz. Jah és hó végén kölcsön ad, mert ez az Advanced verzió. 

Az entry level csak SVGA (800x480) felbontással rendelkezik, elveszti a headtrackert, meg még egy két "lényegtelen" dolgot, így viszont az 50 rugó egy kissé húzósnak tűnik érte.

Zerotec Dobby Pocket selfie drone: 100.000 Ft egy alkalmazás alapú vezérléssel rendelkező drónért. Ezt gondoltam, mikor megláttam ezt a kis gyöszt. Volt már itt egy selfie drón, nem is olyan régen, ami speciel tetszett és ez sem rossz. Amitől érdekes a drón, az a gyártó, ugyanis a Zerotech műhelyeiből származik a Xiro Explorer 2 is, többek között. A Dobby elképesztően sokat tud, hiper picire összecsukható (20 cm), egy bármilyen irodai tárgynak is elmegy, gesztusokkal vezérelhető, 1080p 30 FPS kamerája van. 4K-ban fényképez, duál GPS alapú, flippel. útvonalterv, tutorial funkció (na ez vajh hogy működik?), hangvezérlés stb.

Nekem csak egyetlen kérdésem van? Ha van szoftverhiba, milyen gyorsan javítják ki? Frissítések milyen sűrűn jönnek? Van support? Mert ha a kérdésekre az a válasz, hogy igen (igazából persze az, hogy nem), akkor meg lehet venni, de ennél a drónnál szinte minden az app minőségén múlik. Szerintem egy nagy piros-fekete rulettkerékhez hasonlít, ha bejön, akár kultikus tárgy is lehet belőle, ha bukik, kidobtál több, mint 300 EUR-t. Ennyiért meg már elég sok mindent lehet venni.

0:31-nél nem a csaj seggét kell nézni, hanem a gépet:D

Eachine Falcon 210: így teljes a sorozat, ha jön egy jó kis 210-es gép is. Falcon 250-es már van, lassan lesz róla teszt is (megjöttek az Infinity 1500 4S akksik, szóval hétén lehet majd veretni), Falcon 180 is kijött (Marveleseknek a zöld manó) és hopp, itt a 210-es, ami pont befér még a verseny kategória aljára, rámegy az 5-ös propeller, tehát ezt kéne venni. Néhány dolog azért változott a 250-es óta, a váz két szintes, a kamera körül magasított, egyébként lapos, DE, ellentétben az eredeti Falconnal (vagy inkább mondjam, hogy az Emaxtól lopva?) itt már hozzá lehet férni a kapcsolókhoz. Ők is mindent kitettek a vázon kívülre, vagy vágtak neki lyukat, a könnyebb hozzáférhetőség kedvéért.

A gép ledjei bomba jól néznek ki, a motorvédők átlátszó műanyagból készültek, míg a gép az elejére kapott egy brutál reflektor ledet, amitől egy agresszív dragsternek néz ki, hátul meg a Millenium Falcon sugárhajtóművét applikálták rá szorgos kínai kezek. 

Ez a gép is két vezérlővel kapható, CC3D vagy SP Racing F3, én az utóbbit venném, gondolva a jövőre. A motorok a szabvány Eachine 2204 2300KV egységek, ezt egy kicsit gyengusnak érzem az új 2205-ös motorok mellett. A többi alkatrész már ismert az előző gépekről, semmi meglepőt nem fogunk találni, leszámítva a VTX-et, ez 40 csatornás és egy Racer bandet is magában foglal. Az Eachine táv senkit ne tévesszen meg, ez csak egy címke a sörösüvegen, ha leszedjük egy klasszikus Flysky FS-i6 lenne alatta. A tuti választás szerintem 59.000 FT-ért a Flysky FS-i6+SP Racing F3 vezérlős RTF verzió, lenne, csak hát 65.000-be kerül a Kingkong 210 GT, amit kuponokkal, pontokkal simán lehozunk 60.000 alá, én szívem szerint azt venném.