VIP PASS - A BANGGOOD VIP RENDSZERE

vip.JPG

Kaptam néhány levelet a Banggood VIP rendszerével kapcsolatban és a legtöbb embert az érdekelte, hogy miért van az, hogy az ismerőseiknek bizonyos dolgok olcsóbbak. Nos, ez nem különösebben bonyolult, de tudom, hogy sokan közületek nem beszélnek angolul, ezért nem árt, ha átnézzük az alapokat.

Miről szól a VIP rendszer? Tulajdonképpen arról, hogy aki visszajáró fogyasztó a Banggoodon, az bizonyos előnyökben részesüljön azokkal szemben, akik csak beesnek az oldalra. Lévén, hogy az RC dolgaim 90%-át a Banggoodról és a Gearbestről veszem, mert velük lehet értelmesen beszélni, nekik van a legtöbb akciójuk és viszonylag megbízhatóan szállítják le a cuccaikat (Banggood több mint 100 rendelésből két napja rontotta el az elsőt, elcserélte a csomagokat, amikor írtam, egy napra rá válaszoltak és már küldik is újra a csomagot, pedig összesen 2 képet küldtem nekik, bizonyítékként). Mivel a hobbysták jelentős része sokat költ az oldalon, ezért előbb vagy utóbb a VIP0 szintről (ez az újonnan regisztráltak) elkezdenek fellépkedni a következő szintekre. Összesen 6 ilyen szint van, VIP0-VIP5, amihez pontokat kell gyűjteni. Ez persze ösztönöz mindenkit arra, hogy fogyasszunk és vissza járjunk, tehát ez a Banggoodnak óriási üzlet ez a rendszer, nyilván érdekelt a dologban, de valljuk be, mi is. Én már rengeteg cuccot vettem fél áron a BG-n, ami a magyar árakhoz képest 1/4-ed vagy 1/5-öd, tehát miért venném máshonnan?

A VIP szintek megugrásához az alábbi mennyiségű pontot kell elérnünk:

ss.JPGFelül látható ennek a regisztrációnak a szintje, VIP 1-es, alatta a pontjaim, 153, illetve hogy mennyi pontot kell elérnem a következő szinthez, 547-et. Alatta azt láthatjuk, hogy melyik VIP szintnek mennyi pont az alja és a teteje, illetve, hogy milyen ütemben évülnek el a pontok. Az első két szint soha nem évül el, a többi pedig az alábbi módon:

  • VIP2: 180 nap után 300 kredit jár le (onnantól kezdve, ha valaki eléri a szintet, számol vissza)
  • VIP3: 180 nap után 900 kredit jár le
  • VIP4: 180 nap után 4000 kredit jár le
  • VIP5: 180 nap után 9000 kredit jár le

A VIP szintek különböző előnyöket biztosítanak szintenként. Mivel bonyolult lenne elmagyarázni csak szóban, ezért ráírtam  a képre a lényegesebb részeket, pirossal. 

vip_advantages4.JPG

Első dolog, hogy van egy születésnapi ajándék, ami azon a napon aktiválódik, amit beírtunk születésnapi dátumnak. Az exkluzív promóció azt jelenti, hogy kapunk levélben olyan termékekről értesítést, amelyek ára csökkentett . A VIP szinttel arányos a csökkentés mértéke (elvileg, gyakorlatilag viszont ez sokkal inkább bizonyos termékek elérését jelenti...).

Az ingyenes próba azt jelenti, hogy előnyt élveznek a VIP3-5 tagok az ingyenes próba programokban. A magasabb szint egyben azt is jelenti, hogy több esélyed lesz a dolgokat kipróbálni (azért ki kell hogy ábrándítsak mindenkit, ez nem jelenti azt, hogy csak úgy dobálják utánunk a DJI Mavicokat, ezt nyugodtan el lehet felejteni).

A VIP ügyfélszolgálat azt jelenti, hogy VIP4-5 ügyfelek bejelentése prioritással lesznek feldolgozva (ami ugye egy megfoghatatlan dolog, szóval senki nem tudja, ez pontosan mit jelent).

A szállítási kedvezmény azt jelenti, hogy egy adott termék szállítási költségéből ez levonható (1x, szóval nem egy nagy szám), ha a termék alapból nem Free Shippinges. Ez már valami kézzel fogható, szerintem ez az első értelmes dolog, de azért ez sem olyan nagy szám.

A pontok beváltási mértéke az igazán jó dolog. Mindenki felejtse el, hogy pontokat kuponokra váltogat, nem éri meg. VIP 5 esetében -20% konstans kedvezményünk van, amíg bírjuk pontokkal fedezni, az alapból nem túl magas árakból, ami szerintem nem rossz.

Egyetlen kérdés maradt, hogy lehet pontokat gyűjteni? Az alábbi képen látható, a szokásos piros magyarázatokkal.how_to_get_points2.jpg

Minden levásárolt 1 dollár után 10 pont jár. Ha egy évben 1000 dollárt költesz el, akkor az 10.000 pontot fog jelenteni. Ebből könnyen kiszámolható, hogy 1700 dollárt vagyis 482.000 Ft-ot kell elkölteni egy VIP5-ös regisztrációhoz, ami 900 dollárral évül el fél évenként. Ez brutálisan sok pénz, de van akinek ebből is összejön. Akinek nem, annak az alábbiak maradnak:

  • írhatunk tesztet, ami lehet szöveg+kép vagy videó vagy mind a kettő. Ez 15+20 pontot ér termékenként. Szerintem ez nem nagyon éri meg én 3,5 dollárért nem dolgoznék órákat vele
  • megoszthatjuk az adott termék tesztjét, amiért termékenként 30 pontot kap
  • A vásárlás gyakorisága ebben az esetben azt jelenti, hogy aki havonta kétszer vásárol valamit, kap 50 pontot, amikor a két rendelés elküldésre kerül (/hó gondolom)
  • aki kitölti a profilját teljesen, az kap 50 pontot
  • a bónusz track: különböző játékokkal. Vagyis ha fogunk 3-4 accountot és mindegyikkel játszunk Karácsonykor, húsvétkor stb. lesz egy rakat pontunk (én vagy 100-150 dollárnyi pontot kalapoztam össze így tavaly decemberben, reméljük most is lesz ilyesmi)

Alul egy figyelmeztetés: aki jogosulatlanul jut a BG pontokhoz, annak törölni fogják a felhasználói fiókját.

A lényeg az egész fenti leírásból két dolog: VIP 5 alacsonyabb árakat csökkenthet 20%-kal, ennek van értelme. Bár VIP 5 felhasználói fiókom nincsen, de egy VIP1 és egy VIP2 fiók közötti árkülönbséget tudok mutatni. Az új Syma X5 árai között 10 dollár különbség van, amit még tovább csökkenthetünk 15%-kal VIP2-n és 20%-kal VIP5-ön. Nem rossz ez ugye? Akit bővebben érdekelnek az aktuális VIP termékek az rápillanthat a lenti linken: