Quadkopter blog

2016.ápr.09.
Írta: Jackal_ 1 komment

Naplóbejegyzés XIV. - Az ország két legdurvább racere és más érdekességek

maxresdefault_19.jpgEz most egy összevont Naplóbejegyzés lesz, mert két napot sűrítünk egybe, ugyanis egy vasárnap és egy szerda eseményeit fogjuk ötvözni. Sok érdekes dolog történt, megismerkedtem a Real Drone Simulator csapat tagjaival, láttam egy csomó Emaxot repülni, töltöttem terepen hordozható akkumulátorról, találkoztam az FPV Race Hungary csapat néhány tagjával, meg amit még ide elfelejtettem leírni, de a cikkben már benne lesz:D

Tovább

Utazás-töltés-repülés háromszög problémája

piramis.jpgAmikor valaki belejön egy kicsit jobban a hobbyba, hirtelen azt veszi észre, hogy rengeteg motyó halmozódott fel. Ezen dolgok mozgatása sokszor nem kis kihívást jelent, különösen akkor, hogy ha a terepre vitel az adott tárgy esetében nélkülözhetetlen, ilyen tipikusan az akkumulátor. Aki ismeri a Maslow piramist, azt tudja, hogy a szükségletek kielégítésének van egy bizonyos sorrendje az ember esetében, nem különbözik ez a repülésben sem. Ha visszakanyarodunk az analógiára, akkor az akkumulátor a piramis valamelyik nagyon alacsony szintjén helyezkedik el, tehát KI KELL VINNÜNK a terepre, különben nem tudunk repülni. Igen ám, csak ha már kimegyünk repülni, akkor elég sok akkumulátort ki kellene vinnünk hogy kompenzálja az utazásra fordított időt. A "több" akkumulátor feltöltése viszont egyre több időt igényel, ami viszont hátráltatja a terepre való kijutást, körbe zárva az ördögi kört, de azért mi ezt ma megpróbáljuk feloldani.

Tovább

Alapok, kezdőknek - ha most kezded a hobbyt

back_to_basics.jpgSokan hiányolták, hogy nincsen alap-alap cikk. Nem tudom ez mit takar, de most megpróbálok ácsolni ilyet. Sokkal nehezebb egyébként, mint gondoltam, mert ami nekem triviális, az lehet másnak kínai. Megpróbálom belesűríteni egy cikkbe az egészet, de biztosan marad ki valami, amit elfelejtek, akkor ér kérdezni a blog alatt a bejegyzés rovatban. 

Tovább
Címkék: alapok, drone, drón, Cikkek

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 14. hét

341bbdfe3760bf8a85b89a0c191cfd6a.jpgIgen, ma kedd van, tudom, nem vasárnap. Viszont vasárnap olyan sok minden történt, hogy nem tudtam megírni a blogposztot. Kárpótlásként mondom, hogy lesz plusz adalék a Naplóban, a héten (érdekes, az is a 14. részét fogja taposni), szóval még jól is fog elsülni a dolog. Természetesen ma is van 3 új versenyzőnk, a szokásos szereplőkből kettő újabb modellt hozott a világra piacra, míg a DYS, amelyik elsődlegesen a motorjairól volt híres, most összedobott egy gépet is.

Tovább

Az első vendégteszt - JJRC H5 P VGEZ tollából

jjrc-h5p-1.jpgÉn most a narrátor szerepét töltöm be. Elmesélem nektek Vgez olvasóm történetét a JJRC H5P-vel a zöld szörnnyel, amely kis családjának részévé vált, nem is olyan régen. A tesztet ő írta, én tördeltem, formáztam, beleraktam a képeket, meg egy csomó helyen beleokoskodtam, ahogy azt a szerkesztők (innentől kezdve "a szerk.") szokta tenni, sőt egy két helyen még át is fogalmaztam, hogy cikkszerűbb legyen a szöveg. Egyben e cikkel szeretnék mindenkit bátorítani arra, hogy ha van valami jó története, elemzése, cikke, vagy csak mesélni akar érdekes dolgokat, az keressen meg és szavakba öntöm, ahogy tudom.

Tovább
süti beállítások módosítása