Quadkopter blog

2016.sze.18.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Lantian 210 keresi szerető gazdáját

6359836791452814361762608242_cute-puppy-2-1.jpg

A GÉP ELKELT A MAI NAPON

Azt mindenki tudja, hogy csöccsel és aranyos kiskutyával mindent el lehet adni a lábgombakrémtől az ultrahangos medvecsapdáig, még akkor is, ha a UPC az ellenkezőjét állítja. Ma egy kedves barátom épített versenygépét bocsájtja áruba, sajnos a hobby ezen részéről le kell hogy mondjon, de ti meg jól jártok és megkaphatjátok a gépet csekély pénzösszegért cserébe, részletek a tovább fül alatt.

Tovább

Vásár vasárnap - 37. hét

573a71bf18acd_sundaynight630x354_1bjksdr-1bjksdv.jpgVásár vasárnap, újra a szokott időben, hip-hip hurrá. A héten több fontos esemény is beárnyékolta a VV-t, elindult a blog videóblogja, amit a Youtube csatornán tudtok majd nyomon követni. A jövőhéten pedig olyan jelentéktelen bejelentések lesznek, mint a Gopro drónja, a Karma, de az új, összecsukható DJI drón, a Mavic berobbanása is küszöbön áll. A két esemény közé próbál beékelődni a Vásár Vasárnap Light, a 37. hét újdonságaival.

Tovább

A jó, a rossz és a csúf - kameraplatformot megvenni, összerakni vagy építeni?

djiphantom3standarddrone.jpgNyakunkon a karácsony, ha még csak képletesen is. A kis lurkók már dörzsölik a tenyerüket, hogy milyen jó kis játékkal lehetne jelentősebb összegtől megfosztani szüleiket, míg a nagyra nőtt gyerekek (értsd: apukák) már azon gondolkodnak, hogyan adják be az asszonynak az "ezt a gépet tényleg nem lehetett otthagyni" történetet. A karácsony, mivel a legjelentősebb keresztény ünnep, szokta árban és pénzmennyiségben a legnagyobb mozgásteret biztosítani a családtagok számára, ezért adja magát az ötlet: mi lenne, ha vennénk valami drágább kameraplatformot az eddigi játék kategóriájú gépek helyett? Ilyenkor egy háromágú ösvény nyílik meg a delikvens előtt, megvegye-e egyben a gépet, mint dobozos termék, beruházzon-e egy alap dobozos terméket és azt fejlessze tovább vagy építse össze alkatrészekből? A döntés nem könnyű, ezért próbálunk ma utánajárni ennek a kérdésnek.

Tovább

Mit, honnan vegyünk VII. - Dealextreme EU + 11. évi szülinap

dx_page.JPGHa még emlékeztek rá - bár simán lehet hogy nem, mert az utolsó rész is már vagy fél éve volt - a blog kezdetekor indítottam egy Mit, honnan vegyünk sorozatot, amiben kiveséztem néhány piacteret, kínai webshopot, az EU raktárakat, vagyis nagyjából minden olyat, ahol én is vásároltam. Az eltelt pár hónapban azonban kiderült, hogy milyen szűk ismeretekkel rendelkezem, hiszen szinte minden héten találok valamilyen új oldalt. Jellemzően nem szoktam ezekre túl sok energiát áldozni, mivel a Gearbest és a Banggood minden igényemet ki szokta elégíteni, KIVÉVE abban ez esetben, amikor nagy értékű, műszaki cikkeket kellene behozni az országba. Egy egyszerű példával rávilágítanék a problémára, amit ez magával vonz: ha akarok építeni egy drónt mondjuk 100.000 Ft-ért, akkor az kb. 10 különböző alkatrésztípusból áll össze, ezt berendelem 10 csomagban, szépen szétszeparálva a dolgokat és kész, már itt is van. Próbáljatok meg behozni egy mondjuk ugyan ilyen értékű telefont, tabletet vagy akár egy DJI Phantom 3 drónt, tuti hogy ki fogja szedni a vám. Ekkor viszont 31%+2500 Ft-tól biztosan meg fogunk válni, miközben át kell verekednünk magunkat a magyar bürokrácia útvesztőjén (ami miatt a legutóbbi rendelésem, egy FPV monitor 2 hónapig utazgatott, ebből 1 hónapot belföldön). Idegeskedés, idő és pénzpazarlás. Az egész procedúrát meg lehet úszni, ha EU raktárból vásárolunk, csakhogy ez a Banggood és a Gearbest esetében a választék kis jóindulattal sem nevezhető bőségesnek. Szerencsére a Dealextreme EU raktára ezt megfelelően feloldja.

Tovább
süti beállítások módosítása