Quadkopter blog

2017.feb.26.
Írta: Jackal_ 4 komment

Kimista beszámolója a drónozás kezdeti nehézségeiről

son-bebop-1024x774.jpgMostanában nagyon lelkesek vagytok, és rengeteg történetet küldtök arról, hogy hogyan kezdtetek el drónokkal foglalkozni. Ne felejtsétek, hogy minden ilyen bejegyzésnek a célja, hogy aki ugyanezt az utat szeretné bejárni, az a bejegyzés végén megtalálja a linkeket a gépekhez és az alkatrészekhez. Következzen most Kimisita beszámolója az én narratívámmal és tördelésemmel.

Tovább
Címkék: drón, Napló

Napi érdekesség - Emax Babyhawk drón

20170216112207_24067.jpgEmax egy jól csengő név, a Babyhawk (igen, így egyben) a cuki rész. Tulajdonképpen arról van ebben az esetben szó, hogy az Emax nem akart beszállni a szénkefés versenybe, viszont ciki lett volna kimaradni abból a boomból, ami az elmúlt fél évben bekövetkezett, ebben a piaci szegmensben. Ezért előálltak egy látszólag jó minőségű, és egyben olcsó géppel, a Babyhawkkal. Brushless alapokon pedig újra lehet értelmezni a minőség fogalmát.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, Hírek

Walkera Furious 320 teszt – A V8 a pokolban is V8

1_2.PNGA Walkera új modelljei a cég életében egy fajta generációváltást jelentenek. A régebbi modelleknél sokkal megbízhatóbb, koncepcióban átláthatóbb drónokat dobtak a piacra. Ennek a sornak az első darabja volt a Furious, amire maximálisan illik a „nevében a végzete” mondás, hiszen tényleg egy fúria. Amellett hogy borzalmasan erős, még olyan nyalánkságokkal is megfűszerezték a gépet, mint a tilt motoros rendszer vagy a GPS modul.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Cikkek

Whpgab élménybeszámolója - Avagy miért kezdett el drónt építeni I.

pict7036.jpgA most következő sorokat Whpgab tollából, de az én lektorálásommal olvashatjátok. Tettem már közzé hasonló cikket, azt Vgez írta, és itt olvashatjátok. Helyenként belekontárkodtam, javítottam, illetve hozzáfűztem néhány gondolatot a könnyebb érthetőség kedvéért. A leírásban szereplő termékeket a cikk végére linkeltem, így másnak is lehetősége van bejárni Whpgab útját, ha arra szottyanna kedve.

Tovább
Címkék: drón, Napló, Whpgab

Napi érdekesség - Emax Nighthawk Pro 200

e4603768-7079-4ab7-a397-425060e5c6ff.jpgA blogon több Emax gépről volt már szó, én is tulajdonlok egyet a mai napig, ezért örömmel vettem az új modelljük érkezését. Lefele léptek méretben, a váz 200 milliméteres, viszont az elődmodellekkel ellentétben nem az X, hanem a hagyományos elrendezést preferálja. Sok más érdekességet is felfedeztem rajta, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a Nighthawk sorozatra.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, Hírek
süti beállítások módosítása