Quadkopter blog

2015.dec.06.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 49. hét

mongkok-street-market-hongkong.jpgGondoltam indítok egy rovatot Vásár vasárnap - alias VV és nem Vidám :D -  néven, ami heti rendszerességgel tér majd vissza - ha lesz elég anyag - az újdonságokkal vagy érdekességekkel, amit találtam a héten. Nem akarok kisregényt írni, mint a cikkek rovat alatt, csak a figyelmet szeretném felhívni a termékekre, illetve feldobok melléjük néhány képet. A 49. heti merítés három terméket tartalmaz, két kamerát és egy brushless quadkoptert.

Tovább

Kamerás koptert 50000–ig - első rész

hungary_50000_korona_r.jpg

FRISSÍTVE: 2016.01.10

Érzem, ahogy elkezdett "eltopgearesedni" a blog, ezekkel a különböző ársávos cikkekkel, de ha ezzel lehet lefedni a többség igényét, akkor én ebben semmi kivetnivalót nem találok:D Egyfajta evolúciónak is felfogható a dolog, szerepjátékos nyelvezettel élve, az emberek "szintet" lépnek, különösen, ami a hobbyjukra fordított büdzsét illeti. Azt gondolom, hogy ez magyar viszonylatban már nem kevés pénz, különösen akkor, ha ezt pl. karácsonyi ajándékként akarjuk kifizetni. Ebből a büdzséből azért már egész szép gépeket lehet kapni, de azért itt is van bőven kompromisszum, amit meg kell kötnünk. Az összegválasztás egyébként nem véletlen, egyszerűen megdupláztam az előző cikk büdzséjét, és lehet, hogy ezt fogom tenni a következőekben is. Nézzük, mit találunk a boltok polcain 170 dollárért.

Tovább

Motorok és táplálásuk - amit tudni érdemes róluk

x2804-2280kv-cw-ccw-brushless-motor-drone-f330-multi-rotor-mini-quadcopter-250.jpgA szerk.: lett egy új blogtársam a mai nappal, köszöntsétek - most már csapattá duzzadt a szerzőgárda - Marciartot. A szakmai részeket ő fogja publikálni, mert én nem értek hozzá (de azért már rajta vagyok a megtanulásán), viszont bele fogok kotnyeleskedni a cikkekbe, előszót írok, mint most, megformázom, betördelem a szöveget, belerakok képeket, meg hasonlók. Természetesen az érdemi munka Marciartra marad, szóval az ilyen jellegű cikkeket neki kell megköszönni.

Az alábbi cikkben a motorokról ejtünk néhány szót. Jellemzően erre azért van szükség, mert amikor az ember a kezébe fog egyet, akkor vannak rajta mindenféle jelölések, számok, amiket eleinte nehéz értelmezni, különösen annak, aki még sosem próbálkozott ilyesmivel.

Tovább

Homokszem a gépezetben - Napló bejegyzés V.

motor_1.pngKaptam egy levelet egy MJX X600 tulajdonostól ma és az ügyben érdeklődött, hogy nekem nincsenek-e gondjaim az MJX X600 1,3,5-ös motorjaival (gyanúsan csak a CCW irányúak), ugyanis ha ő megforgatja, akkor akadnak, de a motor egyébként rendesen felpörög. Mondtam, hogy nekem ugyan nincsen, de hallottam valamilyen daráló hangot a hétvégén a szigeten, de mivel nem volt teljesítményvesztés, ezért nem törődtem vele, de aztán szöget ütött a fejembe a dolog. Megígértem neki, hogy ha haza értem a munkából, megnézem.

Tovább

Magyar multikopteres blog körkép

blog-ceges-blog-vallalati-blog-corporate-blog.jpgAmikor elindítottam a blogot, az egyik problémám pontosan az volt, hogy sehol sem találtam meg a számomra szükséges információkat. Nem volt egy olyan központi oldal, ahová fordulhattam volna, ahol lettek volna cikkek és elemzések vagy ahol feltehettem volna a kérdéseimet. Ennek ellenére találtam néhány oldalt, amely bizonyos részterületeket lefed vagy a multikopteres témán belül specializálódott valamire. Ezeket a blogokat folyamatosan nyomon követtem a blog.hu-n belül (is), figyeltem, hogy milyen időközönként kerülnek ki rájuk cikkek, azok milyen témájúak, mennyire mélyednek el az elemzésben. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a legtöbb blog mögött hozzáértő emberek ülnek, de nincs idejük vagy kedvük napi szinten a blogjukkal foglalkozni, ami a mai világban teljesen érthető. Mivel azonban szíven viselem a témát, ezért szeretném néhányukra felhívni a figyelmet, hogy ezek az információk ne csak nálam gyűljenek össze, hanem hozzátok is eljussanak. Fontos, hogy nem ennyi blog létezik, ami a multirotoros gépekkel foglalkozik, hanem sokkal több, de én csak azokat fogom most itt felsorolni, amelyek hosszabb távú követését értelmesnek tartom. Biztosan lesz olyan blog, amelyik elkerülte a figyelmemet, ezért ha úgy érzitek, hogy az ebből a cikkből hiányzik, dobjatok egy emailt a mindenamirepul@gmail.com-ra vagy egy PÜ-t a prohardver fórumban a Jackal2 nicknévre.

Tovább

Egy kis forrasztás - Hubsan X4 H107 C motorcsere

forraszto_paka.jpgVégre olyan helyre jutottam, ahol volt forrasztópáka és egy hozzáértő ember, aki már csinált ilyet, úgy hogy nekiálltam szétszedni a Hubsan X4-et és kicserélni a döglött motort. A gépet nagyjából  5 perc szétszedni, mert egyszerű, mint a faék. Mielőtt azonban ezt megtettem volna, ujjal körbetekertem a propeller segítségével minden motort, hogy jól emlékeztem-e a hibás darabra. Igen, még mindig a jobb hátsó motorban ropogott valami és nem is tudta a Hubsan megforgatni. Mielőtt azonban további bontásra került volna sor, alá raktam egy fehér A4-es papírt és körberajzoltam a koptert, illetve feljelöltem a propellerek helyzetét, hogy ne tévesszem el az összerakáskor, hogy mi hova is való.

Tovább
süti beállítások módosítása