Drón versenyidény - A magyarok is felkerülnek a térképre

drone-racing-hungary-velence-20160403.jpgMea culpa, ezzel kell a bejegyzést kezdenem, ugyanis az ünnepek alatt sajna nem volt időm blogolni, szóval ez a cikk már kicsit későn érkezik. Persze jobb később, mint soha és a lényeg változatlan, a Drone Racing Hungary szerevezésében elkezdődik az első DRONE RACING HUNGARY SPORTLIGA, április 3-án, Velencében (igen ez vasárnap, mondtam hogy késő:((((). Hajtás után a részletek.

Szóval a lényeg, az ország krémje drón szinten Velencén fogja magát képviseltetni, a dátum még egyszer ÁPRILIS 3-a, a helyszín VELENCE. A várható program az alábbi:

8:00 Adminisztratív átvétel (folyamatos)
8:10 Gépátvétel (folyamatos)
8:30 Versenyzői eligazítás (Paddock mellett, a forrasztói pontoknál)
9:00 Gyakorló körök
13:00 Pályabejárás
13:30 A verseny megnyitója
- L. Simon László - Miniszterelnökség államtitkára, miniszteri biztos
- Győri Gyula a verseny fővédnöke, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke
- Koszti András – Velence város polgármestere
14:00 Verseny, start!
17:30 Díjkiosztó ünnepség
18:00 Program várható befejezése
«« egész napos programok «« arcfestés «« szimulátorok «« drón-és bringabemutató «« élő közvetítés «« paddock «« dj

Legalább is ez olvasható a Facebookon. Sajnos a trehányságom miatt a nevezés után teszem ki ezt a hírt, ami március 27-e volt, de már így is van 33 nevezett versenyző, akiket mindenképpen érdemes megnézni (és a katasztrófaturista trollok is biztosan látnak majd néhány jó kis géptörést). Van Paddock jegy is, amivel be lehet menni a versenyzőkhöz és megnézni azt, hogy hol és hogyan dolgoznak a gépeiken, illetve testközelből (na, azért nem annyira:D) nézhetitek a versenyt. Néhány fontos információ a versennyel kapcsolatban:

Időpont: 2016.04.03 (Vasárnap)
Helyszín: Velence, Velence Korzó, Tópart utca 47.
Helyszínrajz: Google Maps /de a hivatlos oldalon is fent van/
Hivatalos oldal: http://www.droneracinghungary.com/
F
acebook oldal: https://www.facebook.com/droneracinghungary/

topart.PNG

Néhány érdekesség, ami eszembe jutott a versennyel kapcsolatban és itt kiemelném, hogy lássátok hogy is megy ez, egy bizonyos szint után:

  • FPV adó: 5.8 GHZ 25mW, tehát nem kell 60.000mW-vel nyomni a dolgokat ahhoz, hogy legyen kép. Ezeket a szervezők bocsájtják a versenyzők rendelkezésére, saját adó használata TILOS. Az adó felhelyezéséről az FPVRace Hungary oldalán lehet tájékozódni, akit a műszaki megvalósítás érdekel
  • CSAK FPV-vel lehet repülni (szemüveg/monitor stb. lehet repülni, ez a nevezés feltétele is többek között, szabad szemes reptetés nem engedélyezett (gyorsan én is vettem egy szemcsit, hogy meg legyen az élmény a Hajógyárin is:D)
  • Nevezés: a nevezési költségen túl, kötni kell biztosítást is, amit én személy szerint nagyon helyeslek, profin van megrendezve (Allianz Hungária nyújt ilyen szolgáltatást)
  • a cellaszám maximum 4S, de gyakorlatilag mindenki ezzel fog repülni, nehogy versenyhátrányban legyen
  • nem csak épített gépek indulnak a versenyen (sőt), szóval ha van otthon egy racered, ami a 200-330mm-es motor-to-motor távolságba esik, akkor indulhatsz (szóval ne az S1000-esetekkel akarjátok megmutatni, ki a Jani)
  • minimum 3, maximum 6 motor az engedélyezett, de gyakorlatilag mindenki quadkopterrel nevezett
  • menő mostanában a 3 ágú 5045-ös prop, kíváncsi vagyok, hány versenyző fog ezzel repülni
  • CSAK failsaffel rendelkező gépek indulhatnak, ami hiba esetén azonnal leállítja a motorokat
  • CSAK intelligens, Lipo balanszer töltővel lehet tölteni
  • Van forrasztói pont, ahol lehet szerelni (mint a Forma 1-ben:D)
  • Két típusú jegy van, az ingyenes :D /mivel a rendezvény is az, a nézők számára/, illetve a Paddock jegy, ami 8000 Ft, ami az alábbiakat tartalmazza (gyorsan válaszoltak a srácok): "A paddock pont a pályaval szemben található, elkerített részen. Üditő, kávé, bor, szendvics és ebédkor melegétel lesz."

Illetve jöjjön néhány kedvcsináló videó: