Quadkopter blog

2016.ápr.17.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

MJX X400 - a Nihui sportos alternatívája vagy az X600 beteg kistestvére?

mjx-x400-01.jpgMegkaptam a gépet az Aliexpressről. Az eladó a fantasztikus 60 napos szállításból 58 napot betartott, de azóta valószínűleg utolérte a magyar átok, amelyért bőszen fohászkodtam az elmúlt hetekben. Először próbáltam a magyar vámosokra fogni a késlekedést, de aztán a trackingből kiderült, hogy az eladó vagy 10 napig ült a gépen, illetve olyan kérdéseket tett fel, hogy" Biztosan kamera nélkül akarom?", mondom igen, azért választottam ezt a verziót. "De más rendelt kamerát is", "jó, de én meg nem", "Oké de biztosan nem akarok?". Nagyjából így telt el az első másfél hét, majd várakozással a következő 6, mire végre megkaptam a gépet.

Tovább

Géptörés, emax buzzer, VBAT okosítás, active brake bekapcsolása

12969229_10207432495668733_1676044583_n.jpgElég durván összetörtem az Emax Nighthawkot, amelyet egy igen banális, ám annál szembetűnőbb hiba okozott, amelyre Mgy kolléga hívta fel a figyelmemet, akit leginkább úgy tudnék jellemezni, hogy  "az elméleti repülésben nagy tapasztalatra szert tett szakember". A nagyon sok szimulátorozása mindenesetre arra jó volt, hogy rámutasson arra, milyen rosszul is fordulok a gépemmel a levegőben. A probléma abból fakad, hogy túl sok yaw-t - vagyis tengelykörüli forgást - használok ahelyett, hogy bedönteném a testet, emiatt a gép sodródik. Mivel túlságosan kisodródom, ezért pánikba esek, elveszem a gázt, így fordulás közben (ahol ugye az átellenes motorok dolgoznak) a gép leejti a farát, a kar leér és már is jön a 15x-ös cigánykerék a földön. Na ezért törtem össze a gépet.

Tovább

Építési napló 1.1, Leépítési napló - az első lépés a szétszedés


dji-f330-4-axis-rc-quadcopter-kit-quadro-suporte-kk-mk-mwc-com-landing-skid.jpg

FRISSÍTVE: 2016.07.06.

Az Ogre áldozatul esett a kíváncsiságomnak. Szétszedtem, mert érdekelt, hogy Marciart hogyan rakta össze anno. Írtam már egy posztot azzal kapcsolatban, hogy miket szeretnék rajta változtatni, de amíg a temérdek mennyiségű alkatrész beömlik az országba, addig bizony várni kell, az meg sosem volt az erősségem:D Mivel képtelen voltam várni, úgy gondoltam, milyen jó ötlet lenne szétszedni mindent darabjaira, egyrészt, hogy megértsem a bekötéseket, másrészt, hogy lássam a felhasznált anyagokat.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 15-16. hét

myperfectsunday_log_web.jpgSajnos a hétvégém egyik felét felemésztette a Veletech rendezvény, a Nighthawk összetörése, az Ogre elemekre szedése és a tanulás, úgy hogy ez a bejegyzés (bár most tényleg vasárnap van:D) nem fog ma kikerülni, csak valamikor a jövőhéten, egy meghatározott véletlenszerű pillanatban, egyben belecsempészve a jövő heti Vasárnapot is, mint a régi 2 in 1 Tetris kvarcjátékok esetében. Azért hogy nagyon ne szomorkodjatok, nem 3 db érdekes dolog lesz, hanem egyből dupla ennyi.

Tovább
süti beállítások módosítása