Quadkopter blog

2016.máj.22.
Írta: Jackal_ 2 komment

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 21. hét

sunday-church-website.jpg

Az előző heti uborkaszezon után találtam néhány érdekesebb gépet a hétre, egy iszonyatosan ronda szörnyszülöttet, két brushless gépet, egy, a selfie-botot megreformáló repülő kamerát és egy csomó műszaki paramétert, ami ezekhez tartozik. Bevallom, bűnbe estem, egészen rákívántam a repülő selfie-botra, pedig gyakorlatilag nettó értelmetlenség, de valahogy bejön, mondjuk az ára már nem annyira. Tessék csak tessék, vegyétek vigyétek, ahogy Jason Statham mondja.

Tovább

Mennyit kamuznak az akkumulátorgyártók - 3S akkumulátorok

battery_life.jpg

FRISSÍTVE: 2016.05.21.

Ez a cikk az előző 1S és 2S akksi cikkekhez (ami még el sem készült :D) képest annyiban különbözik, hogy itt nem igazán tudom megmérni a nullára merített állapotot. Ennek az oka az, hogy a brushless gépekkel nem igazán repülök addig, amíg azok le nem koppannak a földre, hiszen mint tudjuk, az egyik fő lipo gyilkos a túlmerítés. A másik ok, hogy nem nagyon szeretnem őket földhöz csapkodni, ha egy mód van rá, ezért más módszert találtam ki az összehasonlításra. Ennek ellenére eléggé kivettem belőlük az áramot, mint Sándor a vízbűl a zoxigént, szóval nem kell aggódni, gyötörtem őket, helyettetek is.

Tovább

Építési napló 1.2 - Kész az Ogre Mark I.

p1000295.JPG

FRISSÍTVE: 2016.07.06: mert nem tudok helyesen írni és fogalmazni:D

Igen, végre elkezdődött, tudom hogy hihetetlen, de belevágtam, mert már nem tudtam több alibi cikket írni végre tudtam időt szakítani az építésre. Ez az oly távoli pillanat most még is eljött, elkezdjük az Ogre Mark I. építését és lehet, hogy belekóstolunk az Ogre Mark II. terveibe is egy kicsit. A két projekt között csak annyi a különbség, hogy míg az első esetében a már meglévő alkatrészeket fogjuk szépen elhelyezgetni, addig a Mark II.-höz újakat is kell vásárolunk, ezeket viszont előtte át kell néznünk, hogy lássuk az esetlegesen felmerülő problémákat.

Tovább

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 20. hét

kick.jpgElég rossz volt a heti felhozatal (mármint a múlt heti:D), konkrétan nem hogy gépet találtam volna, hanem a Banggood összerúgta a port a Kingkonggal, ezért szépen megváltak egymástól. Igen ez azt jelenti, hogy nincs több propeller, motor és kb. semmi ami Kingkong a Banggoodon, ami elég durva, ezzel az utóbbi idők egyik legjobb racere is a süllyesztőbe került, a Kingkong 210 GT (nem is linkelem, mert nincs mit). Persze az élet nem áll meg, ahogy a Vásár Vasárnap (Hétfő:) sem, ezért elkezdtem nézegetni a Kickstarter projekteket, hiszen ki tudja, miből lesz a cserebogár. Találtam is egy két érdekes kezdeményezést a régiek mellett, lássuk, mik ezek.

Tovább
süti beállítások módosítása