Quadkopter blog

2016.máj.29.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Drón? Mi? Xiaomi

xiaomi-mi-drone.jpgKb. 1.5 hónapja mutatták be a DJI Phantom legújabb verzióját, a 4-est, amit óriási hype előzött meg (és tulajdonképpen még mindig tart). Azóta persze néhányan rájöttek már, hogy az ami csokis palacsintának néz ki, nem feltétlenül azt a tölteléket tartalmazza, amire először gondoltunk. Persze az idei crash compilationokban előkelő helyet kapó Phantom 4 hírét jelentős mennyiségű user error öregbítette, pl. hogy a gép hátulján nincsenek tárgyelkerülő szenzorok, amelyet egyeseknek nehezen sikerült feldolgozniuk. Ez a tény pedig sok esetben meghaladta a felhasználók szellemi képességeit, míg a fenyőfák sűrű tűlevél lombozata pedig a Phantom szoftverének bizonyult túl rágós falatnak. Ezeket a sorokat azért írtam most ide, hogy kicsit lecsökkentsem azt a hatást, amit a Mi márka új quadkoptere, a Mi Drone megjelenése okozott. Hátrébb hát az agarakkal, szedjük össze az állunkat a földről és nézzük meg, mi is a valóság.

Tovább

Runcam HD kamera - selfie király vagy verseny drónok álma?

maxresdefault_25.jpgMegkaptam ezt a kis csodát, 15.000 Ft-ért a Banggoodtól, örültem is mint majom a farkának, végre egy igazán pici és könnyű kamera. Ráadásul elég lapos ahhoz, hogy ne csak kamera platform drónra vagy racerre tudjuk rátenni, hanem zsebre vágjuk és jaszkarizzunk vele a városban, fel és alá, tesztelve a tudását. Ha el akarnék vele vegyülni, akkor nem a rikító narancs színűt kellett volna választanom, de gondoltam kalandvágyból bevállalom, unalmasak már ezek a fehér és fekete kamerák. Ilyen értelemben a Runcam HD egyáltalán nem rendhagyó, hiszen a másik szín az ezüstszürke, ami nem egy retinavakító szín (az feltűnt, hogy minden második autó fehér vagy ezüst színű az utakon? Emberek, kérnék egy kis kreativitást...). Így maradt ez az electric orange szerű narancsszín, ami lényegesen jobban látható, mint a szürke társa és vonzza a muslicákat és egyéb ízeltlábúakat, mint mágnes a vasreszeléket. 

Tovább

Halálos inogás - egy jelenség, amitől minden gép lezuhan

17042946018_15bb1aa6c5_b_2.jpgA fenti cím egy igen elnagyolt fordítása a jelenségnek, amelyre igazából nincsen magyar szó. Angolul úgy hangzik hogy Vortex ring state (örvénygyűrű állapot) vagy VRS, de sokszor találkozhatunk a Wobble of Death (halálos inogás) megnevezéssel is, de a Power Stall kifejezés sem ritka. Pont ez történt velem is, meg is örökítettem videón és nem is olyan régen egy fórumtárs is elszenvedte a VRS jelenséget, nála szó szerint halálos volt, legalábbis a gépére nézve. Azért hogy elkerüljétek az ilyen eseteket, született meg ez a bejegyzés, mert amikor az ember a saját bőrén tapasztalja ezt a jelenséget, akkor elég ijesztő tud lenni.

Tovább
süti beállítások módosítása