Quadkopter blog

2016.feb.28.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 9. hét

coffeecup-countdown-clock.gifTik, tak, tik tak, az óra ketyeg. A számláló lassan lejár, már csak 2 nap, 9 óra (11 óra, Newyorkban) és az idő egyre csak telik. Ha megjön, megváltoztat mindent, felborítja az eddig egyensúly és mindenki ámulattal fogja mondani:" Ez nem lehet, ilyen nincsen". Vagy nem így lesz? Csak a jellegtelen, átlagos bőrlehúzás lesz, egy újabb gép a 3 betűs cégtől? Mindjárt meglátjuk.

Tovább

Eladó, egyedi gépek: DJI F330 és egy Quanum Venture

unique-logomaker-logo-01.jpgA cikk kicsit kilóg a blog profiljából, de érdemesnek tartottam arra, hogy leközöljem az oldalon. 3 gépről lesz szó, amelyek eladásra várnak és szerintem érdekesek lehetnek mások számára is. Kettő darab Marciart által épített, egy pedig az én, építgetős hobby projektem lett volna, de sajnos idő hiányában elmarad a dolog, míg Marciart pont ugyan ezen okokból eladja a fenti  két gépet. A két DJI egyedi építésű, lapozás után láthatjátok a képeket, míg a Quanum Venture pedig egy kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb kameraplatform gép. Információk, a hajtás után:

Tovább

Mit, honnan vegyünk V. - tapasztalataim fél év után

382213_1303883183551_o.jpgEzt is megéltem, elköltöttem egy valagnyi pénzt, vásároltam egy csomó helyről és leszűrtem tonnányi tapasztalatot. Volt sok pozitív és néhány negatív dolog is, de összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy elkezdtem a dolgokat neten rendelgetni, különösen azért nem, mert RENGETEGET lehet spórolni. Lapozás után rövid kis beszámoló arról, hogy nekem melyik webshopokkal volt szerencsém és mennyi pofont kaptam üzletelés közben.

Tovább

Hogyan válasszunk RC Távirányítót

51dfdf_c4cd5f7313e246779a5adf39f66e9f6e.jpgAlapvetően itt most azt a bevezetőt kellene olvasnotok, amiben azt ecsetelem, milyen fasza is a Radiolink AT9-es távirányító, amit az Eachine EC250-hez kaptam és hogy ez az egész mekkora vétel volt kb. 60.000 Ft-ért. Pont ezt fejtegettem a "Olcsó racer projekt" cikkemben, de aztán az élet még sem így hozta. Nem lett sem Eachine racerem, sem Radiolink AT9-em, mert addig vártam, amíg egyszerűen a típus megszűnt. Szerintem más is felfedezte a mérhetetlen olcsóságot, ami a fenti összeállításból fakadt és a vásárlók egyszerűen lerabolták a készleteket, amelyek azóta sem lettek feltöltve (helyette viszont megjelent az Eachine Falcon). Persze azért csak lett egy Emax Nighthawk, egy Flysky FS i-6 táv, illetve láttam Marciart Turnigy 9X távirányítóját is, ezek a tapasztalatok pedig teljesen átrendezték a prekoncepciómat amit az RC távirányítókkal szemben gondoltam.

Tovább

Syma X5C-1 Explorer - Minden kopterek keresztapja

ahfmowb.pngFRISSÍTVE: 2016.09.03 BEKERÜLT A GÉP 3D MODELLJE


Syma X5C-1 Explorerről írni hiánypótló mű. Olyan, mint ha  valaki nem olvasta volna fantasy könyv kedvelő létére a Gyűrűk Urát vagy lenne angol nyelvvizsgája de nem ismerné a The szót. Minden folyó forrása, minden út kezdete, minden kopterek keresztapja a Syma X5C. Űrt tölt be a blogon, állandóság a rohanó időben, die Mittelpunkt, the central, ahonnan mindenkinek indulnia kellene ebben a témában. Most pótlom a hiányt, a színpadon a Syma ikonikus modellje.

Tovább

EKEN H9 teszt - SJCAM SJ4000 "killer" ?

eken-h9-4k-action-camera.jpgVégre megérkezett, már nagyon vártam, hogy befusson az EKEN H9 kamera. Több oka is volt annak, hogy vártam a megérkezését, egyrészt mert kíváncsi voltam, leveri-e az SJCAM SJ4000-et tudásban alacsonyabb ár mellett, illetve nem akartam mindig kölcsönkamerával csinálni a videókat. Persze az sem lényegtelen kérdés, hogy kell-e a videózáshoz a drón kameráján túl egy segédkamera, vagy sem,  amivel az ember felveszi külső nézetben magát a multikoptert. Vagy pl. érezhető-e az 1080p 60FPS előnye a 30FPS-hez képest, jó-e a 4K 10FPS valamire és a 2.7K 15FPS? Mi az élet értelme és hogy lehet az, hogy ha 12-t elosztok 2-vel, 7-et kapok? A válaszokat lapozás után találod.

Tovább
süti beállítások módosítása