Quadkopter blog

2017.ápr.02.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Mikro brushless gépek 2017-ből – Le a szénkefével II. rész

p1020647.JPGFolytassuk az első rész utáni kalandtúránkat a mikro gépek – amelyek már nem is olyan kicsik – világában, illetve lesz szó néhány kimaradt gépről is, amit ti reklamáltatok meg, őket most felvettem a listára. Persze az általam megállapított határok a valóságban összemosódnak, a vázméret nem minden, a repülés közben érzett teljesítményt sokkal inkább az emelőerő/súly arány határozza meg, tehát ezt is figyelembe kell vennünk, amikor gépet választunk.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Cikkek

DIY 180 lépcsős vázú drón - Karosszék Lego embereknek

20170326_111442.jpgWhpgab gépének képeit elég nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadtátok Facebookon, ezért gyorsan összerántottam egy értékelő cikket róla, videóval és alkatrészlistával. Valaki úgy fogalmazott, hogy a kamera elhelyezése olyan, mintha a „kivégzését várná egy székben ülve”, ami nagyon találó, de ennek az oka az aszimmetrikus váz- és a lépcsőzetes motor elhelyezésben keresendő.

Tovább

Mikro brushless gépek 2017-ből - Le a szénkefével I. rész

nyito_1.jpgAkik mostanában vettek szénkefés gépet, azok nagyjából el tudják képzelni, hogy az általam használt drónok milyen csúf véget értek. Jön a tavasz, egyébként is ki kell menni a szabadba és ott repkedni, nem pedig a szobában küzdelmet folytatni a bútorokkal. A nagy mini versenygép fellángolás következő fázisa ugyanis a brushless motoros mikro racerek lesz. A piac már tele is van az érdekesebbnél érdekesebb modellekkel, ráadásul hozok néhány jó érvet arra is, hogy miért kell elfelejteni a szénkefés társaikat.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón

Napi érdekesség - DYS 83 mikro brushless gép

sss_3.jpgA DYS mindig is az egyik kedvenc márkám volt. Alacsony árához képest egy fokkal magasabb minőség, mint ami elvárható, ráadásul igencsak ellenálló, magas feszültségen is működő motorok és kellemes karakterisztika jellemezte a termékeit. Ilyennel repült az Ogre Mark I még a blog hőskorában. Most egy mini racerrel támad a cég, és mivel a héten ez lesz a téma, pont beleillik a képbe. Szeressük együtt az új gépüket, a DYS 83 mm-et.

Tovább
Címkék: drone, drón, Hírek, DYS 83
süti beállítások módosítása