Melyek a legtöbbet vásárolt drónok 2018 februárjában? – Meglepő eredmények

800px_colourbox7625063.jpgAz akkumulátor hiszti kapcsán – vagyis hogy lehet-e rendelni GB-től, BG-től – kérdeztem meg a Gearbesttől, hogy milyen gépeket vesznek az emberek nagy számban, és kaptam egy elég érdekes listát. Részben erre számítottam, részben viszont nem. Le kell szögeznem, hogy ez egy globális dolog, nemcsak a magyar fogyasztást tartalmazza, de azért érdemes végigfutni rajta.

Mivel az eladási darabszámot nem tudom, én ár szerint rendeztem nektek a modelleket. Azt is tudni kell, hogy mivel ezek globális fogyasztási adatok, azt elég nehéz megmondani, hogy az időjárási körülmények mennyire befolyásolják a listát, pedig alapesetben ez eléggé torzítaná az eredményeket. Mivel jellemzően Európába és az USA-ba adják el a legtöbb modelljüket, ott azért még mindig inkább van rossz idő, mint jó, viszont az Amerikai Egyesült Államok önmagában akkora, hogy mindenféle időjárási körülményekkel találkozhatunk, tehát érdemes lesz majd nyár közepén is visszatérni erre a témára.

 

JJRC H20 – 15 USD / 3.750 Ft

Ha valamilyen gépet nem vennék már meg, az tuti a JJRC H20. Nagyjából 2 éve írtam róla, ami egyenlő drónos körökben az örökkévalósággal, szóval egy igazán elavult modellnek mondható.

1509593058547494_eredmeny.jpgValószínűleg azért veszik, mert nem nagyon van más olcsó, viszonylag jó minőségű, pici és ezen a szinten egzotikusnak tűnő hexakopter. 14 dollár tényleg nem nagy összeg érte, és emlékeim szerint beton stabilan képes repülni a gép, ráadásul még jó minőségű is.

 

LIDIRC L15W – 42 USD / 10.500 Ft

A lista kakukktojása, és ezt egyáltalán nem pozitív értelemben értem. Nem tudom hova tenni ezt az egyértelműen Syma X5-ről koppintott gépet, hiszen túl sok mindenben nem tér el az elődtől.

20171123180024_78486_eredmeny.jpg

Talán ami előnyként felhozható, az a WiFi FPV, de erről meg tudjuk, hogy a technológia miatt nem egy nagy durranás, szóval ezt sem mondanám világmegváltó funkciónak. Ami viszont „selling point” lehet, az a vízállóság, ami egy tök jól hangzó dolog, csak éppen szinte soha nem tud érvényesülni, és nem azért, mert baj ha a drón vízbe esik, hanem mert nem jó érte bemenni, és onnan kihozni. Én tuti a JJRC H31-et venném, amivel a Gearbest oldalán is összehasonlítják.

 

Bayangtoys X21 – 184 USD / 46.900 Ft

Az akciók pont lejártak, tehát az árakat ne tekintsük valósnak, inkább 160 USD körül szokott lenni, mint fölötte, szinte mindig van rá kedvezmény. Pont ilyen a GBFEB111 kupon is, ami egyből 160-ra viszi le a gépet, és szokott lenni több EU raktárban is. Ez utóbbi már önmagában is nagy vonzerőt generálhat a megvásárlásra, de azért vannak még olyan pontok, amire az emberek be szoktak gerjedni.

bayang_eredmeny.jpg

Az egyik, hogy brushless és meglehetősen olcsó, elvisz egy akciókamerát, duális GPS-szel szerelték, tud követést, panoráma módot, meg mindent, ami a pozíciótartással együtt jár. Sőt, az alapcsomag része egy 1080p kamera is. Jelenleg van nálam egy tesztre, de az már elsőre látszik, hogy minőségileg eléggé messze van a DJI modellektől, de még a Hubsantól is. Meglátjuk, milyen a gép valójában, addig az alábbi baráti blogot ajánlom olvasgatásra.

 

Hubsan H501 S Advanced – 240 USD / 60.000 Ft

Teljesen megérdemelt helye van ezen a listán, ez ugyanis még mindig a legjobb gép, a gimbal nélküli drónok között, amit a piacon találni lehet ebben az árkategóriában. Ami szégyen a konkurenciának, ugyanis először 2016 októberében repültem vele, vagyis már lassan másfél éve nem képesek neki megfelelő ellenfelet állítani.

1470022369814170_eredmeny.jpg

Ha egyszerűen akarnék fogalmazni, a gimbalt leszámítva szinte minden tud. Remek távirányító, 1000+ méter hatótáv, élőkép, teljes telemetria, 15 perc repülési idő, remek fények, jó minőség, olcsó üzemeltetés, és még viszonylag kicsi is. Az 1080p kamera lehetne jobb és a képet sem stabilizálja elektromotoros gimbal, de akkor úgy hívnák, hogy DJI és 100.000 Ft fölött lenne az ára. A H501 Air-t is érdemes megnézni, az teljesen applikáció alapú, és még több mindent tud, de nem része a távirányító az alapcsomagnak. Ez a drón is elérhető EU raktárból.

 

Xiaomi Mi Drone 4K – 420 USD / 105.000 Ft

Szegény ember DJI Phantom 3-ja, ami itt pozitív értelemben értendő, hiszen a DJI valóban kihozott neki egy ellenfelet, SE néven. Az árak viszont itthon mindent überelnek, és mivel ez a Xiaomi Mi Drone esetében nagyon alacsonynak számít, ezért veszik, mint a cukrot.

xiaomi-mi-drone-ed_1.jpg

Ami a szolgáltatásokat illeti, erős érv mellette a 4K kamera, a 25 perc körüli repülési idő, a kiváló képminőség, a háromtengelyes elektromotoros stabilizátor, a jó alkatrész ellátottság és a kellő mennyiségű tapasztalat, amit a tulajdonosok összegyűjtöttek. Nincs ennél most jobb vétel, ha valaki hobbi szintű kameraplatformot keres 400 dollár körül. Slusszpoén, hogy a kamerája levehető és gimbalra rakható, így kézi képalkotóként is használhatjuk. FONGB06 kuponnal, mos 105.000 forintért elhozható, de volt már ez olcsóbb is.

Ha tetszett a cikk, kérlek tisztelj meg azzal, hogy nyomsz a cikkre egy lájkot Facebookon, így látni fogom, hogy munkám nem hiábavaló. Annak is örülök, ha megosztod, így még több emberhez jutnak el az információk. Előre is köszönöm.

Címkék: cikkek, Cikkek