Gearbest 4. születésnap – Kuponhegyek, olcsóságok, sok-sok akció

nyito_14.jpg

A Gearbest Március 26-án lesz 4 éves, ennek örömére mindenféle akciókba kezdenek és ez tart is 7 napon keresztül. Jellemzően ilyenkor mindenki a műszaki eszközökre megy rá – telefon, tablet, robotporszívó, „mindegy csak drága legyen” – de fű alatt simán be lehet húzni mindenféle rc cuccot is vagy egy-két drága DJI drón árából is durván faraghatunk. Ráadásul mindenféle játékokkal dobják fel az unalmas hétköznapokat, lehet majd félkarú rablózni, játszhatunk húsvéti játékot és hasonló mókákat.

 

Mikortól-meddig

A buli 2018.03.20-szal kezdődik, ekkor jönnek képbe a „Party Countdown Deals”, vagyis a visszaszámolás a buli kezdetéig. A fő esemény 03.26 és 04.02 között lesz, valójában ez a születésnapi parti. Innen érdemes indulni az akcióvadászatra. A lecsengés pedig szépen belecsúszik a Húsvétba, az ünneplés tovább tart 04.02-től 04.09-ig. Tehát a felosztás az alábbi:

  • 20-03.26 – bemelegítés
  • 26-04.02 – a esemény, a legtöbb akció ekkor jelenik meg
  • 02-04.09 - after party és Húsvét

Na de mit lehet csinálni? Az alábbi lehetőségek közül bármit:

  • Flash sale: vagy csúnyán lefordítva gyors vásár, amikor a készlet erejéig lehet lerabolni a kínálatot
  • King of Brands Sale: minden nap egy másik márka termékeit akciózzák, ezért érdemes visszanézni minden nap
  • Elite Bestseller: ez fogalmam sincs hogy mi, gondolom valami újabb bullshit megnevezésű akciós termékcsoport, de majd kiderül
  • Cool Add-Ons: szerintem ez annyira nem „cool”, nagyon olcsó dolgokat lehet megvenni 1.44 USD-ért. Ezt azért olyan nagyon nem szabad lebecsülni, mert ugye vettünk már 28 amperes ESC-ket 2 dollárért, de majd meglátjuk, milyen lapokat osztanak
  • Lucky Bags: vagyis zsákbamacska, vagyis veszünk valamit, és meglepődünk, mikor kibontjuk. Egyszer kipróbáltam poénból, de valami olyan jelentéktelen semmiséget nyertünk, hogy már nem is emlékszem, mi volt az. Ellenben a legdrágább zsákkal egyszer behúztunk egy mobilt, és összességében az volt az érzésünk, hogy nagyjából null szaldóra jön ki a történet, ha meg valakinek mákja van, akár pluszban is zárhat, de nagy dolgokra nem kell számítani
  • Pure Fashion: ruházati cikkeket lehet olcsóbban beújítani, de azt hiszem ez a blog olvasói számára nem releváns kategória

oucher.PNG

Evezzünk át az értelmes akciók mezejére, szerintem az egyik jól használható kedvezmény a hűségakció lesz, amit angolul Loyalty Discount-nak hívnak, és attól függően, hogy mikor regisztráltunk be, kapunk árengedményt az árakból. Persze várok ide valami trükköt, ami keresztülhúzza majd a számításokat, de papíron jól hangzik az ajánlat:

  • 2014-15 között regisztráltak, most loyal customers: 7-10% 0 USD esetén is (nincs alsó küszöb)
  • 2016 között regisztráltak, established customers: 10-15% 1 USD alsó küszöb esetén
  • 2017 között regisztráltak: 10-20% 1 USD alsó küszöb esetén

Kíváncsi vagyok, hogyan trükközik ki, hogy rárakjam egy 400 USD-s Xiaomi Mi Dronera, és levigyem 360 USD-re.

megacoupon.PNG

Mega voucherek: generális kupon, aminek a mértékét a vásárlás összege határozza meg, vagyis a fogyasztásunk növekedésével nő a kedvezmény is:

  • XMDCLXMDCL: $3 OFF over $50
  • XMDCLXMDCL: $8 OFF over $100
  • XMDCLXMDCL: $20 OFF over $200

 

Játékok

 

Félkarú rabló

A már említett félkarú rablózás, aminek a lényege, hogy kipörgethetünk egy Umidigi S2 Lite-ot, de azért szerintem mindenki sejti, erre mekkora esély van. Persze ha is nem telefont, de kuponokat és kisebb ajándékokat tuti ki lehet szedegetni, szóval azt az 1 percet rá lehet szánni.

felkaru.jpg

 

Tojáskereső játék

A poén az, hogy ezt a Banggoodtól nyúlták, két vagy három éve kétszer is volt hasonló jópofaság, amivel elég sok pontot – durván 100 dollárt – össze lehetett kalapozni. Ez valami hardcore verzió, mert itt nem megtalálni, hanem összetörni kell őket, és ami kibukik, az a mienk. A játék március 26-án kezdődik, UTC 2:00-kor.

easter_egg.png

 

Milyen termékekre menjünk rá?

Na és most nézzük, hogy mit szoktunk venni a Gearbestről, miben erősek, amiben mások nem annyira. Az első és legfontosabb, hogy van EU Express szállítás, tehát ami nagy és drága, azon tudjuk a legtöbbet spórolni. Tipikusan ilyenek a nagyméretű kameraplatformok, vagyis a DJI termékei, a Xiaomi Mi Drone, és még a „futottak kategória” 2-300 dolláros gépei, mint a Hubsan és az MJX, amit meg mernék venni lelkiismeret furdalás nélkül:

mavic.jpg

A másik kategória az akkumulátorrendelés, amiben jellemzően a Banggood és a Hobbyking a húzónév, kivéve, ha az igen jó Ganoneng akkumulátorokra gondolunk, én az összest Gearbestről vettem, néhány Tattu akkumulátor társaságában. Jellemzően a kisebb cellaszámú 2-3S-es akkumulátorok szoktak jó áron futni:

 20171007112859_73651_eredmeny.jpg

Harmadik csoport a különböző FPV szemüvegek, amiben megint csak a Banggood a nyerő, csakhogy az ár szinte mindig a Gearbesten jobb, főleg ha a drágább szegmensben keresgélünk. Legalább 3-4 embert ismerek, aki innen vette a több száz dolláros Skyzone FPV szemüvegét, de például egy klón Eachine E800D másolat is elérhető innen, kedvezményesebb áron:

20170717180105_67759_eredmeny.jpg

Nos, nagyjából ezzel kell készülnünk, de persze folyamatosan tájékoztatni foglak titeket minden érdekes kuponról, akcióról vagy a jó vételnek számító drónokról.

Címkék: hírek, hirek