Quadkopter blog

2018.jan.30.
Írta: Jackal_ 3 komment

Gofly-rc Falcon CP90 Pro drón teszt – Pont olyan, amilyet eddig szerettem volna

nyito_10.jpgA Gofly-rc Falcon CP 90 V2 drónokat nem egyedül rendeltem, hanem többedmagammal, ugyanis mindannyian úgy gondoljuk, hogy ez jelenleg az egyik legjobb mikro drón a piacon. Közvetlen a gyártól jött, és azért hogy a tesztet feldobjam, néhány alkatrészt is kértem hozzá. Runcam kamera, állítható adóteljesítmény, cserélhető méretű alsó lap, emiatt variálható propellerméret, háromféle motor, nagyon dögös kinézet, és a legszebb forrasztások, amiket eddig láttam. Számomra most ez a majdnem tökéletes gép.

Tovább

Hubsan H216A drón teszt – DJI előtti gyakorlógép

1_15.jpgA Hubsan H216A drón a széria legújabb modellje, és abban a szerencsében volt részem, hogy az elődmodelleket is tesztelhettem, így van némi rálátásom arra, hogy milyen fejlődési utat jártak be a különböző variánsok. A legújabb már 1080p kamerával, Bluetooth-os távirányítóval és 10 perc fölötti repülési idővel büszkélkedhet, miközben megtartotta a remek  telefonos applikációt. Az alacsony dollár miatt ráadásul rendkívül nyomott áron,  nettó 22.700 forintért érhető el.

 

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, Hubsan

Hawkeye Firefly 8S - Elephone Rexso K akciókamera összehasonlító teszt – Ki a legény a 4K gáton?

nyito2.jpgA Hawkeye Firefly 8S kameráról már ódákat zengtem, viszont új kihívóval, az Elephone Rexso K kamerával kell szembenéznie. Mindkettő 4K 30 FPS-ben képes rögzíteni, viszont az új ellenfél emellett a felbontás mellett is képes digitális képstabilizálásra. Vajon elég-e ez a győzelemhez? Az áruk igen közel van egymáshoz, nagyjából 23-25.000 forint, ennyiért pedig nem sok konkurens kínál ekkora tudást.

 

Tovább

JJRC H47 drón teszt – Minek ide távirányító?

nyito_11.jpgA JJRC H47 egy meglehetősen egyedi ötlettel állt elő: dobjuk el a hagyományos távirányítót és egy giroszkóp segítségével egy marokra fogható vezérlővel, illetve a kezünk mozgatásával irányítsuk a gépet. A megoldás nagyon bejött, rendkívül intuitív a repülés, miközben a 9.000 forintos árba még egy 720 p kamera is belefért.

 

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, JJRC

Eachine QX95S drón teszt - Veri a brushlesst is?

img_0189_1.JPGEgy antagonisztikus vita kioltása miatt szereztem egy Eachine QX95S-t. Jobban megy-e egy egycellás szénkefés gép, mint egy brushless? Érdemes-e viszonylag drágán beruházni egy szénkefementes variánsra vagy elég az olcsóbb, de egyszerűbb megoldás is? Oda adható-e egy fiatalabb delikvensnek vagy túl erős ehhez? A teszt elolvasásával és 15.800 forint elköltésével a kérdésekre a választ bárki megtudhatja.

 

Tovább

Skyrc Q 200 töltő teszt - A nagytestvér figyeli az akkudat

01_2.jpgÉreztem, hogy a töltőproblémát egyszer s mindenkorra le kellene tudnom, így beáldoztam nagyjából 40.000 forintnyi készpénzt és megvettem a töltők töltőjét, a Skyrc Q200-at. Az ár nem véletlenül ilyen magas, ezt a jelentős tudás kompenzálja. Lényegében mindent mindenhogyan tölt, LCD kijelzőn visszaad tengernyi adatot és Bluetooth applikáción keresztül is menedzselhető. Az persze kérdés, hogy megéri-e az érte kért temérdek mennyiségű pénzt, de ezért kell elolvasni a tesztet.

Tovább

Hawkeye Firefly 8S akciókamera teszt – Királyi vér

3_9.jpgA Hawkeye Firefly 8S akciókamera tipikusan az a készülék, ahol a príma árazás és a funkciók egymásra találnak, és a cég sem hiszi magáról azt, hogy azért, mert egy nevet ráaggattak a tokozásra, már elkérhetnek kétszer akkora összeget. Nem is teszik meg, 25.000 forint körül az egyik – ha nem a - legjobb vétel, és tud egy két olyan extrát is, ami a többi kamera esetében egyáltalán nem érhető el.

Tovább
Címkék: cikk, cikkek, Firefly 8S