Napi érdekesség - Cheerson CX 95W mini FPV gép

cheerson_cx-35-quadcopter.jpgEmlékeztek még a Cheerson márkára? Ha nem, az sem csoda, mert mostanában eléggé nagy a punnyadás a házuk táján. Pedig anno a CX-20-szal berobbantak a piacra, azóta viszont szunnyadó vulkánként várják az újabb kitörési lehetőséget. Nem mondom, hogy a mai modelljük megrengeti a kontinenseket, de ki látott már mini verseny drónt WiFi-vel? Én még biztosan nem.

A koncepciónak van egy csomó érdekes, és egyben feldolgozhatatlan pontja. Az egyik az, hogy a WiFi hatótávja nagyjából 50 méter, és brutális a késleltetése, de az biztos, hogy FPV-nél rosszabb felhasználást nem nagyon tudok elképzelni. A másik, hogy itt az FPV megjelenítőt egy telefon tölti be, és a drón alján megtalálható micro HDMI ? csatlakozóból is sok mindenre lehet következtetni.

Tulajdonképpen a működési elvre a távirányító világít rá, ugyanis ezen egy mobiltartó van. Várjunk csak, ehhez adnak egy távot is? Bizony, ez ebben a kategóriában teljesen szokatlan. A műszaki adatokat TELJESEN homály fedi, ami azért meglepő. Borítékolható, hogy 615-8520-as motorok között van valahol a méret, és biztosan szénkefés rendszerű. Az áramellátásról 1 cellás 400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, míg a repülési idő 4-5 perc környékén alakul. Ez akár valós is lehet, ugyanis a legutóbb nálam járt Eachine Tiny QX90C például 7 percig repült.

cheerson-tiny-cx-95s-cx95w.jpg

A vezérlő ismeretlen, de ha volt esze a Cheersonnak, akkor valamilyen sztenderd modellt választottak, például SP Racing 3 Evot? Nekem ez a tippem, de ha valamelyik kedves olvasó kikutatja, akkor kommentelje be alulra.

A drónt itt vásárolhatjátok meg (az árak az árfolyam ingadozásának és az akciók függvényében változhatnak):

 

Címkék: hirek, Hirek