Runcam leszálló felület tesztje – Kosz nélkül, kulturáltan

nyito_3.jpgZavart, hogy mindenféle igénytelen rongyokat használunk leszálló felület gyanánt. Minden drónom tiszta kosz lett, ráadásul utáltam magammal cipelni egy ágytakaró méretű rongyot.  Az sem megoldás, hogyha a fűbe landolunk, mert ha egyenetlen a terep – már pedig viszonylag ritkán repülünk simára nyírt focipálya felett – akkor a gépek fel tudnak borulni, különösen igaz ez a kamera platformokra. 2.900 forintért kapunk egy kifejezetten kellemes minőségű, éppen megfelelő méretű leszálló helyet, amivel véget vethetünk az „igénytelenkedésnek”.

Tesztüzem

Nem beszélhetünk kibontásról, ezért ezt a fejezetet nagyvonalúan kipöcköltem a cikkből. Valójában egy fóliában érkezik, mindenféle leírás nélkül, de a bonyolultsága egy vasgolyóéval vetekszik, tehát nincs is miért jobban bebugyolálni.

A leszállóhely 50x40 centiméter, ami így kimondva nem tűnik soknak, de aki látott már 500 milliméteres drón vázat, az tudja, hogy ez nem kicsi. Szerintem egy Inspire lábai is elférnének rajta, akkora a felület, ráadásul kifejezetten igényes anyagból szőtték, a rajta lévő minta sem rossz, bár a jobb alsó sarokban lévő maszatolást inkább nevezném érdekesnek, mint szépnek.

masik.jpg

Az anyaga kifejezetten vastag, valami vékony hártyaszerű gumiréteget vártam, de van vagy fél centi az elasztikus rekortán keverék. Aki esetleg nem tudná, hogy ez melyik anyag, annak jussanak eszébe a kültéri foci és kosárlabda pályák, ez tulajdonképpen őrölt gumi és műanyag keveréke, na erre hasonlít a Runcam terméke, csak annál sokkal rugalmasabb és hajlékonyabb.

A tesztüzem ebben az esetben kimerül abban, hogy le- és felszállunk rá, illetve megnézzük, hogy milyen gépek férnek el rajta. Én a létező összes gépemet ráraktam, volt rajta Emax Nighthawk, Eachine Falcon, Arfun 90, de egy DJI Phantom P4 Pro és használta felszálláshoz. A vicc kedvéért ráillesztettem egy 450 milliméter motortávolságú gépet is, az is remekül elfért rajta.

p1030132.JPG

A takarítása nagyon egyszerű, vagy lesöpörjük kézzel róla a koszt, vagy otthon áttöröljük egy vizes ronggyal, ez gyakorlatilag az összes koszt eltünteti. Arra figyeljünk, hogy ha föld hullott a felső részre, akkor azt ne vizezzük be, mert csak a koszt fogjuk szétkenni rajta. Viszonylag jól tűri a nedvességet, de azért sárba, pocsolyába ne tegyük bele, mert meg tudja magát szívni.

 

Összefoglaló

Ez a termék nem vetekszik a női lélek bonyolultságával, nem is kell túlgondolni a dolgot. Aki úgy érzi, hogy megér ennyit a gépe védelme, és akar egy alapvetően jó minőségű leszálló felületet, amin valami minta is van, akkor nyugodtan megveheti, mert a 2.900 forint teljesen reális érte, különösen úgy, hogy sem szállítási sem vámolási többletköltségünk nem keletkezik.

Az kiegészítőt itt vásárolhatjátok meg (az árak az árfolyam ingadozásának és az akciók függvényében változhatnak):

Címkék: cikkek, Cikkek