Quadkopter blog

2015.nov.15.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Kamerás koptert 25000-ig

pestimkb25000punc_f.jpg
Egy múltkori fórumbejegyzés ihlette a cikket, amikor valaki megkérdezte, hogy 25.000 Ft-ig ki milyen kamerás multikoptert ajánlana. Sajnos ennyiért nem lehet jó minőségű kamerával felszerelt gépet venni, mert ez a kategória 150.000 Ft-nál kezdődik. Ott már elvárható, hogy a kép rezgésmentes, éles és nagy felbontású legyen, de van aki nem akar, nem tud ennyit költeni vagy csak egyszerűen nem érdekli a téma annyira, hogy ekkora költségbe verje magát. Ő csak ki szeretné próbálni a multikopterezést és a videózást együtt, erre viszont a 25.000 Ft is alkalmas lehet. Azt fontos tudni, hogy az elektronika ezen szegmense nagyon gyorsan fejlődik, tehát bizonyos időközönként - fél-1 év illetve az ünnepek környéke - érdemes újra megnézni a kínálatot, mert új modellek jelennek meg új funkciókkal.

Tovább

Mese akkumulátorokról és töltőkről I.

akksi.pngA mai cikk nem is igazán cikk, sokkal inkább gondolatébresztő akkumulátor témában. Nem akarok és nem is tudok nagyon mélyen belemenni a témába, lévén nem vagyok mérnök, ezért a cikk amolyan közérthető konyhanyelven íródik, de biztosan vissza fogok térni rá később más bejegyzésekben is. Azért fontos róla beszélni, mert ha van kockázatos része a multikopterezésnek, akkor ez az, ezért nem árt az elővigyázatosság.

Tovább

Mit kapjon Pistike karácsonyra?

christmas_presents_ideas_for_children.jpg

Szerintem mindenki ismeri a "karácsonyi para" érzését, hogy már megint mit vegyek a 43 féle különböző unokatestvérnek, keresztgyereknek, a szomszéd kölykének és még ki tudja kinek. Mivel már a csapból is a drón téma folyik, ezért várható, hogy idén ez lesz az egyik slágertéma. Na de melyiket vegyük meg a saját gyerekeinknek és a többi rokonnak, úgy hogy ne kelljen 150.000 forintot kiadni rájuk, de azért ne legyenek nagyon gagyik? Az alábbi szempontok talán segítenek.

Tovább

Mit honnan vegyünk IV. - Ebay és Amazon

A cikksorozat negyedik része két, olyan céget mutat be, amelyek eltérnek a kínai piacon fellelhető webshopoktól. Az Ebay és az Amazon ugyanis nem csak a saját termékeit árulja, hanem egyfajta piactérként működik, ezért más boltok áruiból is szemezgethetünk. Mind a két oldalnak van néhány speciális tulajdonsága, amelyet lent olvashattok.

new-ebay-logo.jpg 

Tovább

Véletlenek már pedig nincsenek

quoteseverlastin-einstein-coincidence.pngA hétvégén a Kék Túra miatt a hegyekben jártunk és amikor leültünk pihenni, pont arra gondoltam, hogy milyen remek hely lenne arra, hogy egy multikopterrel képeket készítsünk. Néhány percre rá megjelent egy srác egy 2 motoros gimballal felszerelt Cheerson CX-20-as quadkopterrel, micsoda véletlen, gondoltam. Másnap beírtam a Prohardver blogba, hogy nem volt-e véletlen valaki ott a Hármashatárhegyen, erre kiderült hogy de bizony. Így sikerült hozzájutnom Marciart11 által készített képekhez, amelyet felajánlott megosztásra, ezt a lenti képre nyomva tekinthetitek meg:

Tovább

November 11, szinglik napja Kínába = ÁRENGEDMÉNYEK

singlesday.jpgBiztosan hallottátok már, hogy a kínai társadalom az egy-gyerekes családszabályozási modell miatt eléggé nagy szószban van, rengetegen nem találnak maguknak párt, ezért kitalálták a Szinglik Napját, ami November 11-ére esik. Mit csinál egy menő szingli? Elmegy vásárolni, ezért ezen a napon mindenféle kedvezményekre számíthatunk, mondom is sorban, hogy ezeket hol érhetitek el (a végén pedig mondok drón ügyben egy "tuti" tippet is).

Tovább
süti beállítások módosítása