Quadkopter blog

2015.dec.20.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 51. hét

Walkera Furious 320: A Walkera új üdvöskéje, 320 mm-es méretben, ahogy a neve is sejteti. Az ára durva, 172.000 Ft, viszont valószínűleg igazi nagy testvérként fog működni. Persze az igazi hard core versenyzőknek nem jók azok a gépek, amelyeket nem építenek, de aki akar egy kicsit veretni és van elég pénze, az ezzel megteheti. Én egyetlen egy kakukktojást találtam a paraméterekben, mutatom is, mi az: 14.8V 4S 2600mAh 25C akkumulátor, itt azért nagyobb C értékkel is ki lehetne tolni a "naftát" (bár az tény, hogy az Eachine Racer és a Walkera Runnernek is ugyan ennyi).

Tovább

A multikopterezés Appleje - DJI Phantom modellek


2015-05-30_11_42_42.jpg

Ma egy kicsit bevezető jelleggel beszélünk a különböző DJI modellekről (amit remélhetőleg egy teszt fog követni). A DJI nevét szinte majdnem mindenki ismeri, aki multikopterezésre adja a fejét, de ha mást nem, a nevét biztosan hallotta már. A DJI a kínai multikopter gyártók Applje, letisztult forma, megbízhatóság, viszonylag jó minőség és ehhez mérten magasabb árazás jellemzi. A DJI nem gyárt játék szintű (toy grade) koptereket, mint ahogy az Applenek sincsenek 20.000 forintos, eldobható telefonjaik. A DJI egy fajta nimbusz, egy fajta azonosulás, amitől a csillaga fényesen ragyog, az a bele vetett hit.

Tovább

Syma gazdaságos - kopter a Madaras Tescoból

316963411_syma-x5c-kameras-quadcopter.jpgVolt szerencsém kipróbálni hétvégén egy eredeti Syma X5 SW-t és egy Syma X5 másolatot, amelyet az Auchanban lehet beszerezni 16.000 Ft-ért. Ez azért volt érdekes, mert így össze tudtam hasonlítani a két gépet és volt egy fajta negatív prekoncepcióm azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz az "után gyártott" Syma. Nos ez igazából nem valósult meg, mert kifejezetten élveztem a vele való repülést.

Tovább

Nagy méretű, kamerás multikopter projekt II. - Az alkatrészekről és a Cheerson CX-20-ról

1122293847_429.jpgEgy multikoptert azért veszünk meg, hogy minél többet repüljünk vele. Nem meglepő módon ezek a gépek a levegőben repülnek (persze vannak kétéltűek is, de most maradjunk a hagyományos felállásnál), vagyis az elsődleges célunk, hogy minél tovább ott is tartsuk. Ehhez azonban az alábbi igen fontos feltételeknek kell teljesülnie, vagyis a kopter legyen

  • minél hosszabb üzemidejű
  • minél megbízhatóbb
  • meg lehessen javítani (ne legyen minden egybe integrálva, vagy ne legyen speciális)
  • olcsó legyen az alkatrész
  • mi magunk meg tudjuk javítani vagy ismerjünk olyat, aki ért hozzá (elektronikai, elektrotechnikai ismeretek, felszerelés, idő, gyakorlat)

Tovább

Syma X5 SW - WIFI-vel kukkoló

maxresdefault_2.jpgNálam járt ma kollégám Syma X5SW-je kölcsönben, aki vendégszereplője volt a 16. kerületi szemétégető mögötti üres telken való reptetésnek, ahol a többi szereplővel - 2 db MJX X600 és egy Auchan Syma -mérte (volna) össze a tudását. Az SW verzió annyiban különbözik a sima Symától (hehe), hogy ez WIFI AP-ként tud működni és 2.4 GHZ-n át tudja adni valamilyen okos eszközre - telefonra vagy tabletre - a képet.

Tovább

Hordtáska probléma - Miben szállítsuk a koptereinket

27641-2732061.jpgEddig igényesen Tescó-s szatyorban vagy vállra vehető laptop táskában cigöltem a gépeket magammal, amivel nem volt nagy gond, amikor kocsival mentem, de azért tömegközlekedéshez nem az igazi. Sajnos így igen erőteljes kompromisszumokat kellett kötnöm, a gép, a távirányító és az akkumulátorok fértek bele, de akár kannás bort is rejtegethettem volna a szatyorban, legalább is kívülről így tűnhetett. Külsőre egyáltalán nem olyan benyomást keltettem, mint aki repülő járműveket szállít. De ma elhatároztam, hogy ennek véget vetek és nem bohóckodom tovább, ezért elkezdtem nézni valami megfelelőbb alkalmatosság után. A Bangoodon vannak minőségi hord táskák, de vagy az áruk durva vagy specifikusan egy modellhez készültek. Azért néhányat ide vágok, hogy lássátok, miből lehet szemezgetni:

Tovább
süti beállítások módosítása