Szolgálati közlemény - nincs több Lipo akkumulátor Kínából?

article-2345913-1a70747a000005dc-573_634x582.jpg

Úgy néz ki, hogy a hír igaz, ugyanis az ICAO, a kanadai székhelyű Nemzetközi Polgári Légiközlekedési Szervezet döntése szerint Április-1-től tilos lesz rakományként repülőre rakni Líthium-ion akkumulátorokat. Bár a hír csak a Lion akksikat említi, gyaníthatóan ezért is nem lehet már hozzáférni pl. a Banggod Lipo készleteihez, amit itt tudtok ellenőrizni.

A Banggoodon az alábbi információk találhatóak a fórumban, az eredeti linken olvashatjátok angolul is (szabadon fordítottam, a mondanivalóra törekedve, nem teljesen szó szerint):

"Sziasztok srácok, akkumulátorok és mágnesek szállítása tiltott bizonyos okokból kifolyólag. Ezért bizonyos országokba és régiókba nem szállíthatóak.

Az okok:

1. Az elemek, mint pl. a ceruza elemek (AA), drón akkumulátorok és power bankok, ki vannak tiltva a legtöbb hajózási vállalatnál és a repülőterekről, amióta ezen tárgyak szállítását veszélyesnek nyilvánították. Mi több, nagy annak az esélye, hogy ezen termékeket a vámnál megállítsák.

2. Azon termékek, amelyek mágnest tartalmaznak, különösen a játékok mágneses elemekkel, veszélyesek a gyerekek számára. Ezért, ezek bevitelét a vám megtiltotta bizonyos országokban és régiókban.

Honnan tudom, hogy a termék elérhető az én lakhelyemen?

1. Ha azt látod, hogy "Ez a raktár nem szállít a te lakhelyedre" akkor az odaszállítás nem megoldható (fából vaskarika)

2. Amikor fizetni szeretnél, és csak az EMS elérhető, akkor ez azt jelenti, hogy a többi szállító cég visszautasította a termék kikézbesítését a lakhelyedre.

Mi frissíteni fogjuk az információnkat, amint változás áll be a helyzetben."

20160307034624_91620.jpg

20160307034641_91386.jpg

Sajnos ez van srácok, készüljetek a heroin árban mért Lipo akkumulátorokra.