Szolgálati Közlemény 2 - Be prepared to be continued

red_vs_blue_public_service_announcement.pngVan néhány bejelenti valóm, amire már érdemes volt posztot írni. Az egyik, hogy mostanában kevesebb cikk került ki, ez szándékos, nem a blog haldoklik. Egyéb jellegű kötelezettségeim miatt lassabban teszem ki a cikkeket, de ez nem azért van, mert ne lenne ötletem, vagy ne lenne elég anyag. Plusz a kiéheztetésnek van még egy olyan oldala is, hogy ezzel statisztikailag bebizonyosodott, hogy nem azért nézitek és olvassátok a blogot, mert napi szinten dobálom ki a cikkeket. Helyette inkább gyártanék minőségibb tartalmat, sem mint, hogy kommersz cikkekkel árasszam el az internetet. Azt gondolom, hogy a blogon van már elég tartalom ahhoz, hogy ha valaki unatkozik, vissza tudjon lapozni és találjon régebbi, de érdekes olvasnivalót. Szóval kérem a türelmeteket, cserébe azért, hogy magasabb színvonalú cikkeket készíthessek el, ami mondanom sem kell, több időt vesz igénybe.

A másik ok, ami miatt néhány cikk parkolópályára került, a tartalmak egymásra épülése, illetve egyéb külső események. Amiről a közeljövőben biztosan nem lesz szó és bizonytalan ideig elnapoltam a cikket:

  • kedvelt budapesti reptetőhelyek: szerintem érthető, hogy a jelenlegi, felfokozott helyzetben egy ilyen cikk megjelenése kontraindikált lenne. Amióta szeretett polgártársaink abból űznek sportot, hogy a békésen repkedőkre ráhívják a rendőrséget, addig nem fogok ilyen információkat közölni. Emiatt ne írjatok emailt sem, privátban sem adok ki ilyen információt. Reméljük, hogy a normális szabályozással ez a helyzet megoldódik, addig viszont ebben a kérdésben ITT biztosan nem fog cikk születni

Késlekedő cikkek:

  • FPV for dummies III - a megjelenítőkről (vagy valami hasonló, a címre már nem emlékszem:D): régóta készülök megírni a cikket, de sajnos nem tudtam ezzel kapcsolatban elég információt összegyűjteni. Vettem azonban egy DIY UFO FPV szemüveget, de még nem volt időm összerakni, vagyis az élményhez az eszköz már megvan, csak jussak el odáig, hogy a tapasztalat is meglegyen vele
  • Karbon vázas 360 mm-es gép megépítése: az ok egyszerű, időhiány. A fiókban ott van a váz, felraktam rá a lábakat, a leszálló tappancsokat, jól néz ki, de nincs időm vele foglalkozni, plusz nem rendeltem még hozzá semmit (ESC, motorok, vezérlő, propellerek, PDB, szóval tényleg semmit) és egyelőre nem is nagyon tudtam eldönteni, hogy pl. milyen vezérlő legyen rajta (ötleteket a poszt alján várom, indoklással egybe kötve:D). Azért, hogy ne szontyolódjatok el, kaptok néhány ízelítőt a projekt állásáról

Ami viszont készül és nemsokára (vagyis valamikor:D) olvashatjátok:

  • DIY UFO FPV szemüveg
  • Runcam HD FPV kamera
  • Építési napló 1.2 - valameddig, amíg el nem készül a DJI F330 teljes pompájában
  • Átfogó bejegyzés a tesztelt 3S akkumulátorokról
  • Imax B6 AC fake töltő teszt (3 hete a fiókban lapul, kibontásra várva...)
  • Eachine Falcon 250 racer teszt (igen, ilyet is vettem)
  • Multistar raszteres habszivacsbetétes táska
  • lesz cikk a jelenlegi törvényi szabályozásról is, mert sajnos muszáj róla szót ejteni

Plusz úgy néz ki, menthetetlenül kezdek beleszeretni a helikopterekbe is, ami nem meglepő, hiszen a multirotoros gépek is tulajdonképpen helikopterek:D El is rejtettem (na jó, nem nagyon) egy új menüpontot az oldalon, ami a helikopterekkel foglalkozó cikkeket fogja tartalmazni. Nem kell azért itt semmi komolyra gondolni, a drónok sem lesznek elhanyagolva, maximum kiegészülnek néhány cikkel, ami kicsit másról fog szólni. A legesélyesebb egy flybaros microhelikopter, fixed pitch forgószárnyakkal. Még nem döntöttem el, melyik, de segítenétek választani? Lent a bejegyzés részben megtehetitek. Jelenleg az alábbi versenyzők vannak a kalapban:

Ez persze hozhat jelentősebb változásokat is, pl. azt, hogy ha túl sok cikk lesz a helikopterekkel kapcsolatban, akkor bizony lehet, hogy a blogot szét kell majd választanunk, vagy teljes átalakítanunk. Szóval akár még az is előfordulhat a távoli jövőben, hogy új weboldal fog készülni, egy olyan pl. amely jobban megfelel a jelenlegi igényeknek és annak a 170 cikknek, ami az elmúlt valamivel több, mint fél évben készült. Ez nem kevés és egyre inkább nyomja a vállamat a teher, hogy ezeket olyan formában rendezzem el, hogy ti is átlássátok. 

Ehhez kapcsolódik, hogy frissítettem az oldalmenüben a keresőt, most már a cikkek megtalálhatóak a tematikus és az időrendi keresőben is, 2016.05.01-ig.