Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 43. hét

s.JPGIsmét vasárnap, amit majd egy szebb hétfő követ, hiszen ünnep van. A magyarok kifejezetten rafkósak a munkakerülésben (én is cselesen szombaton írom meg a Vásár Vasárnapot), de szerencsére holnap nem kell elsunnyantanunk semmit, cserébe mindenféle érdekes versenygépekről olvastgathatunk, a kávénkat kortyolgatva.

Immersion RC Vortex 150 mini: Az Immersion egy ideje már állócsillag a drónozás horizontján, amit elsősorban a kiváló minőségének és az ehhez mért árának köszönhet. Ám a nem prémium gyártók jönnek fel, mint a talajvíz, tehát vissza kell vágni a kisebb méretű kategóriában is, így jött létre a 150-es Immersion. Árban ez is ott van 299 USD, ez a PNP verzió, nincs táv, vevő és akksi (de annak, aki ilyet vesz, már ezek úgy is megvannak), cserébe a szokásos minőséget várhatjuk. Banggoodon van kemény nulla frontból készült fénykép, biztos olyan ronda lett, hogy rejtegetni kell (találram róla képet, de most szólok, a gyerekeket küldjétek át egy másik szobába, mert megállnak a fejlődésben). Nem tudom, hogy ezek az irdatlan ronda gépek honnan szabadulnak elő, lehet hogy a kínaiak Pripyatba telepítettek egy multikopter gyárat és radioaktív hűtővízbe dobált tehenekről formázzák a designt, de ez a modell sem fog a milánói divathéten díjat nyerni. Cserébe jó masszív, szendvicsszerkezetes testet sikerült tribladekkel megbolondítani, amit 1306 3100KV-s megvadított motorok forgatnak. ESC 16/20A-s ami azért ekkora méretben durva. Vezérlő a szokásos F3, az ajánlott akksi 4S 750mAh (érdekes itt feltüntetik, hogy 45C fölött, ezt illik betartani, ne erőltessük az ilyen Eachine féle satnya 25-35C-s vackokat). Tömeg 250 gramm egy 500mAhs akksival, eléggé brutális. A gép ESC-éi multishot képesek, a vezérlő támogatja az OSD-t, minden ujjunkat megnyalhatjuk, miután kipörgettük azt a 300 százast dollárban, amibe kerül.

Eachine V-Tail: Jön az új Transformers film vagy csak az új Eachine Vtail brsuhless gép? 210-es, igen különös elrendezésű géppel dobtak meg minket a Banggoodról és eddig a blogon sem olvashattatok túl sokat a V-elrendezésről. Itt a farokra fejjel lefele, általában 45 vagy nagyobb fokban eldöntve helyezkednek el a motorok, míg az eleje a hagyományos elrendezést követi. Ennek előnye, hogy a síkban eltolt motorok miatt nagyobb propellereket lehet feltenni, ezáltal generálva nagyobb felhajtó erőt. Elég speciális és bonyolult technika a normális elrendezéshez képest, illetve vannak megoldandó problémák, pl. a hátsó motorok ESC-éi nem férnek el a karokon, általában nehezebb mint a normál X4 gépek stb. A hardver elég ütős lett, F3-mas chip, barometrikus szenzorral (aka. 10DOF), Emax RS2205 2300KV versenymotorok, Emax Lightning 20/30 A ESC-k , 1080p 60FPS kamera (aminek a kimenete 640x480), 40CH 200mW videó adó (márka ismeretlen, reméljük nem Eachine), OSD, 1500 mAh 50C akkumulátor, Charsoon 4S balansz töltő, 8 propeller, buzzer az alaplapon,  bluetoothon keresztül paraméterezhető vezérlő, szóval elég fullos a csomag. Nyilván megy, mint a golyó, bár az 570 gramm (akkuval) egy picit sok, az ára meg nem picit, 310 USD, vagyis majdnem 100 rongy. Azért az látszik, hogy az Eachine próbál kilábalni az "olcsó vagyok de széthullok" kategóriából és a fenti alkatrészek egy Emax featuring Banggood kooperációt sejtetnek.

Super-X V2: reneszánszát élik a mini gépek, de lassan a nyakukra jönnek ugyan ezek, csak brushless motorokkal. Nyilván a különbség az erőn túl az ár, ez itt egy 133 dolláros BNF gép, tehát kell még hozzá egy táv. Az ilyen gépek sajátossága az alacsony feszültségű, de igen magas fordulattal rendelkező motorok alkalmazása, most egy 4000KV!-ssal futhatunk össze. 125 mm, 62,5 gramm, azért az nem rossz, 66 gramm volt a Tiny QX80, amit nemrég teszteltem, szóval nyilván ez is "fénysebességgel" megy majd, szerintem ez sem igazán lakásba való. A gond az, hogy ebben az árban nincsen FPV rendszer és ahogy elnézem a váz telítettségét, eléggé nehéz lesz felműteni rá, anélkül meg kicsi a gép. Kompatibilis távok Spektrum, Flysky, Futaba SFHSS (XK tulajok előnyben), 1 db beépített vezérlővel!!! vagyis 3 különböző gyártó protokolljával lehet vele beszélgetni, ami szerintem nagyon szimpi. ÉS milyen videót találtam a végére? Csak nem egy Hobby Kingeset? Hopp, újabb összefonódás Kínából.

Eachine Wizard X220 ARF: A Wizardról már volt szó, nem ragoznám túl, akit érdekel, ebben a Vásár Vasárnapban elolvashatja. Amiért az ARF modell (no táv, no vevő, no akksi, no töltő) érdekes, az az ár: 130 USD VIP1-ig, felette csak 126 USD. Ennyit ér, de lesz ez még 100 dollár is, ahogy jön a Karácsony.eachine-wizard-220-5.jpg