Quadkopter blog

2016.jún.23.
Írta: Jackal_ 3 komment

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 25. hét

316082_xcitefun-happy-thrusday-.pngMindenkinek el kell hinnie, hogy ezt a bejegyzést vasárnap írtam (jó, persze nem, szerda este van, a portugál 3:3-mas meccs után, de azt hiszem ezt most egy ország elnézi nekem, mint indok:D). Választottam nektek egy jó nyálas képet, hogy megenyhüljetek és különben is mindjárt péntek, az meg már majdnem szombat, dont worry, be happy. Szóval nem volt időm írni, ezért ez most egy vásár csütörtök lesz, de ezen a napon is pont olyan "ízletesek" a ropogós új termékek, mint vasárnap. Reklamálhatnám, hogy nem reklamáltátok hogy nem volt vasárnap Vásár Vasárnap, de úgy látszik vigyázó szemeteket ti is a tengerpartra vetitek, ami nagyon helyes. Mondtam már hogy van vízi drón is? A Parrot Hydrofoil, szóval vigyétek magatokkal a nyaralásra.

Tovább

Építési napló 3, Stage 1 - Trifecta a Hobbykingtől

thumb-pocket_rocket_splash.jpgVicces dolog ez, amikor az ember elkezd még egy projektet anélkül, hogy az előzőt befejezte volna, de történt egy s más azóta, hogy az Építési napló 2, Stage 1 bejegyzést megírtam. Az előzményeket mindenkinek tudnia kell, röviden el is mondom: vettem egy XK Detect X380-C-t, ami egy komplett kamera platform, 5400mAh akkumulátorral, gimballal, kamerával ráadásul brushless is és az új csomagolás mindössze 75.000 Ft-ba került, a Hobbykingen. Mielőtt valaki elrohanna venni egyet, annak mondanám, hogy ez egy időszakos akció volt és már egy darab nincsen belőle, mert olyan gyorsan elkapkodták. Ezután azt gondolom érthető, hogy az Ogre Mark II kamera projekt egy kicsit háttérbe szorult, hiszen 3 ilyen gépre igazán nincsen szükség (ugye, a Mark I is megvan még). DE, van helyette másik, ahogy a bohóc is mondta vala, ezért elkezdünk egy másik projektet, a Tricopter építést.

Tovább

Trikopter - áldás vagy átok

tricopter_goprotopdown-e1426529883342.jpg

FRISSÍTVE: 2016.06.22: MEGJÖTT A TRIKOPTER VÁZAM, ÉPÍTÉSI NAPLÓ ELSŐ RÉSZ ITT ELÉRHETŐ

"ÁÁÁ ne, azt ne tervezz, állandóan beszarik rajta valami. Baszki, az nagyon jó, iszonyat akrobatikus. Eh, ezek a mai digitális szervók már nem jók, szívni fogsz vele. Mi, az nagy királyság, egy félig drónba oltott helikopter". Nagyjából ezeket lehet olvasni a különböző fórumokon. Ha van a multirototos gépeknek elfajzott mutánsa, akkor biztosan a triokoptert vagy más néven az Y3 elrendezésű multirotoros gépeket mondanám (bár azért egy jó kis pentakopter is ott van a szeren:D). Önmagában az a tény, hogy valaminek 4-nél kevesebb motorja van már nagyon furcsa. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a helikopterekhez hasonlóan szervóval irányítja magát és hogy elfordítja az egyik karját, akkor az már az extrém kategóriába esik. Ha pedig még azt is hozzáteszem, hogy három azonos propeller van rajta és a motorjai is egy irányba forognak, akkor meg mindenki azt fogja mondani: Hát te miről beszélsz? Én pontosan egy trikopterről beszélek.

Tovább
süti beállítások módosítása