Quadkopter blog

2016.sze.25.
Írta: Jackal_ 5 komment

Eachine 5802D FPV monitor - a plusz 10.000 forintos kérdés

maxresdefault_38.jpgKisebb kalamajka (már amennyire egy 60 napos rostokolást annak lehet nevezni) után megérkezett végre hozzám az Eachine 5802 FPV monitor. Nagyon vártam már, hogy végre a kezembe kaparinthassam, ennek az oka az, hogy amióta láttam, milyen kilátástalan és értelmetlen dolog egy kameraplatform géppel repülni ha nincs rajta FPV, nem is használtam a kamera gépeimet. Bosszantott is a dolog, hogy ilyen sokáig tart míg megkapom, de ez nem a Banggood sokkal inkább a "Királyi Posta" hibája volt, szokás szerint. Szerencsére megérte várni, mert amiért vettem, arra maximálisan alkalmas.

Tovább

XK X100 fejlesztés - hogy a jó még jobb legyen

maxresdefault_1_13.jpgEz a piciny, mindenki számára elérhető gép nagy kedvencem lett az elmúlt hetekben, ezért úgy döntöttem, hogy írok még egy bejegyzést a fejlesztési lehetőségekről. Önmagában az, hogy egy tenyérnyi gép fejleszthető, már nagy szó, hiszen ezek jellemzően olyan olcsók (Eachine H8 mini kb. 4000 Ft), hogy a tönkre menetel után előbb szoktak a kukába kerülni, mint a szerelőasztalra. Ez a gép viszont meglehetősen rezisztens és mivel a motorok is csatlakozóra vannak szerelve, adja magát a dolog, hogy cseréljük ki őket erősebbre, hiszen miért ne. Az akkumulátora igen gyorsan kipurcant a gépnek, igazi kis Lipo gyilkos, de ez ellen is van megoldás, ezt is taglalom a következő pár sorban.

Tovább

Ocday propeller egyengető - a rezgéseknek vége

5caa38af-78e0-48c2-b187-856a69d78ffe.jpgElég sok propeller balanszer állványt (egyengető/egyenlítő/szintező/egyenesítő? Egyik sem hangzik jól) megnéztem, mielőtt megvettem az Ocday termékét. Már 1000 FT-tól lehet találni igazi retteneteket, van olyan aminek huzamosabb nézése retinasérüléseket okoz, annyira gagyi. Az egy kategóriával drágább - 2-3.000 Ft-osak - pedig egy propeller egyengető egyengetőért kiáltanak, mert pl. nem sikerült két egyforma befogó kúpot kiesztergálni. Ezért egyből ugrottam abba a kategóriába, aminél már hihető, hogy a jómunkásember, aki készítette is kapott bért, esetleg még az anyagminőség sem ismeretlen fogalom a készítők előtt, vagyis a 25-30 dolláros kategóriába. Ráadásul az Ocdayt szeretik a népek, mindenféle propeller kiegyenlíthető vele, ráadásul ránézésre sem a műanyagfeldolgozó üzem kukájából válogatták hozzá az anyagokat.

Tovább

Gopro Karma - gyomros a konkurenciának

heh.jpg

A Karma a megjelenés pillanatában földre vitte a Gopro oldalát, akkora volt az érdeklődés (informatikusoknak: minden 3. ping jött csak vissza róluk), ami egyáltalán nem túlzó, én is nagyon vártam már, hogy a Gopro végre bevigyen egy jobbost a konkurenciának. Szeretem ha van egy kis vér a drón piacon, mert az mindig dollárok lepörgését jelenti az árcéduláról. A Gopro viszont a jobbos mellé beszúrt egy balost is kombinációként az akciókamera gyártóknak, a Hero 5-el, amit szintén bejelentett és láss csodát a két kütyü egyszerre megvehető, most csomagban. Ezekre az újdonságokra már égető szüksége volt a gyártónak, ugyanis az elmúlt 3 negyedévben sikerült nagyjából - 230 millió! dolláros "nyereséget" elkönyvelniük, miközben a részvényárfolyamuk mélyrepüléssel fejezte ki a piac elégedetlenségét.

Tovább

Cheerson CX-20 + kamera + gimbal eladó, apróságokkal együtt

cx-20-02_2.jpg

A GÉP ELKELT A MAI NAPON

Marciart újabb, eladó gépét láthatjátok, nem csak a gépet, hanem a teljes szettet meg lehet venni, összeszerelve és kipróbálva. Ezen túl megkapjátok még az erőforrásokat is, ha annyit megtesztek, hogy megnyomjátok ott lent azt a gombot.

Tovább

XK X251 - JJRC X1, szalonképes állapotban

hr3033_5.jpgÉs végre megérkezett, hulljanak a konfettik, dübörögjön a taps, induljon a hullám. A cselt ott vetettem, hogy EU raktárból kértem terméket Gearbestéktől (mert ezt tőlük kaptam, szóval Courtesy of Gearbest), de mivel ők előszeretettel küldik jófejségből gyorspostával a termékeket, az állam meg tartja a markát, fel kellett oldanunk ezt a Gordiuszi csomót is. Mivel ez a gép az elmúlt hónapok egyik etalonjává vált - a fórumlakók szerint (is) -, mondhatnám, hogy kicsit túlkoros a teszt ("a nagy fiam nem túl okos, húsz éves azt hatodikos"). Ellenben hiánypótló jellegét senki el nem vitathatja és azt sem, hogy egy jó kis JJRC X1 vs. XK X251 is itt lóg a levegőben. Titánok összecsapása vagy csak cicaharc? Ehhez ki kell derítenünk, hogy milyen az XK X251 Whirlwind.

Tovább
süti beállítások módosítása