Quadkopter blog

2016.okt.09.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Foka cuccai eladók, olcsón

foka.jpgBuild, fly, crash, repeat, ahogy a mondás tartja. A kopterezés olyan, mint a házépítés, azzal a különbséggel, hogy nem egy újabb gyerek érkezése váltja ki a kényszert arra, hogy eladjunk vagy megvegyünk valamit, hanem egy újabb kihagyhatatlan projekt fejbenszülése. Fóka barátom is éppen ezen ügyködik, ezért közszemlére bocsájtja eladó portékáit, hordjátok szét és örvendezzetek vala, hogy ilyesmikhez most hozzá lehet jutni.

Tovább

Vásár vasárnap - 40. hét

60000.jpgÚjra vasárnap, de most nem Németh Sándor hozza el nektek, hanem én. Holnap sajnos hétfő, azt meg nem szeretjük, szóval örüljünk most az újabb három drónnak, ami előugrott a bűvészkalapból. Az előző heti logikát követve ismét támadnak a kicsi racerek, de van közöttük egy nem szénkefés is, meg egy nem motoros is, mivel ez egy tápegység:D Kicsit egyébként kezd szerintem kifáradni ez a szobaracer dolog, igazából mindenki lemásolja a többieket és csinálnak szériákat mindenféle érdekesség nélkül, persze a lemmingek sem azért vannak sokan, mert mindegyik különbözik egymástól, na de akkor is. 

Tovább
Címkék: imax, drone, vv, drón, VV, Tarot, Vv, ISDT

Építsünk együtt II. /videóblog 10. adás/ - a motor és az ESC

qt0206003031-10_1.jpgFolytassuk a videóblogot két dologgal, amire általában valamiért mindenki rágerjed: a mai téma az ESC és a motor. Legyen nagyobb, erősebb, hú de finoman jár, de sok mágnes van benne, százezer cellás akkumulátorral is elmegy stb. ezt biztosan mindenki gondolta már. Van is ebben a logikában valami, hiszen a motor fogja azt a felhajtóerőt produkálni, amitől a gép repül. Az ESC pedig arra szolgál, hogy a motorok a megfelelő fordulattal forogjanak, plusz néhány olyan funkciót is tudnak, amelyek a versenygépek esetében jönnek jól (oneshot, active break stb.). Erről beszélgetünk néhány karakternyit és percnyit a videóblogban.

Tovább

Építsünk együtt I. /videóblog 9. adás/ - a váz és a PDB

24291-main.jpgVolt itthon egy tonnányi alkatrészem és úgy gondoltam, jó lenne belőle összedobni valamit, ezért az egyik este, amikor szakadt az eső és fújt a szél, elkezdtem feldobálni őket egy vázra, unalmamban. Aztán beugrott, hogy mi lenne ha közben el is magyaráznám, hogy mit és miért csináltam, akkor még hasznossági faktora is lenne. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha hibákat is elrejtenék a gépben (a kommetmezőben jöhetnek az ötletek), amit később ki lehet javítani, illetve a gépet is lehetne fejleszteni, szépen kifuttatva a témakört egy működő kopterre. Ez lett belőle, alant olvashatjátok.

Tovább

Quanum V2 - mekka, szemüvegeseknek

78125_1.jpgLecseréltem a DIY UFO-t, mennie kellett a háztól. Nem volt semmi baja, nagyon jól működött, kényelmes volt, szerettem is, de sajna a fókusztávolsága nem volt megfelelő, ezért az elmúlt fél évben alig FPV-ztem vele. Viszont nem is olyan régen kipróbáltam egy Quanum V2-t, amiben a fókusztávolságot pont az én szememhez találták ki. Persze ha a két szemüveget össze akarnám hasonlítani, akkor a DIY UFO egy jobb minőségű dolognak néz ki, kívülről. Sajnos ha viszont zavar a kép, akkor nincs mit tenni, hiszen ennek a tárgynak a legfontosabb tulajdonsága a kép közvetítése. Így "anyagárban" átcseréltem egy Hobbykinges Quanum V2-re.

Tovább
süti beállítások módosítása