Quadkopter blog

2016.okt.23.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 42. hét

sanyi_1031.jpgÚjabb brushless csata várható a 100 dolláros szegmensben, hiszen az MJX is beugrott egy kis pofozkodásra a konkurenciával, de a Cheerson is nyújtogatja oroszlánkörmeit a mini brushed szegmensben. Jönnek fel a konkurens gyártók egymásra és hajtják le egymás árait, ami remek, így lesz egyre olcsóbb minden. Ráadásul sikerült levelet váltanom egy úriemberrel, aki az MJX európai disztribúciójánál dolgozik (eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen:D), ezért most jönnek olyan információk, amiket közvetlenül a gyártótól sikerült megtudni.

Tovább
Címkék: drone, vv, drón, VV, MJX, Eachine, Cheerson

Eachine VR D2 FPV szemüveg - házi feladat, újra írva

eachine-vr-d2.jpgApámnak volt egy kollégája - most olyan leszek, mint Fábry Sándor, amikor előhúz egy történetet a családi archívumból -, aki, amikor éppen műszaki rajzoltak, bejött a terembe, odament apámhoz, ránézett a rajzra és ezt mondta: "Ez szar, kettes alá" és ráírt egy piros filccel egy nagy kettes alát a rajzra. Öt perc múlva visszajött és azt mondta:" Bocs, én tévedtem, ötös" és ráírt egy nagy piros ötöst a rajz másik felére is. A történetnek az a tanulsága, hogy bármit is írt volna a rajzra, az ettől használhatatlanná vált, mehetett a kukába. Így járt az Eachine is egy picit a szemüvegével, a VR-007 fantasztikus 480x272-es felbontásával, kapott egy kettes-t a mutatványra. Jelentkezett javításra a VR D2-vel és ez sikerült is, egy hármasra.

Tovább

GTENG T909 FPV ÓRA - GYEREKEK ÁLMA

t909-7.jpgAz angol gadget szó magyarul legjobban talán bigyóra fordítható. Ha emlékszünk a meséből a rugólábú fura figurára, Inspector Gadgetre, akkor talán a magyar cím is beugrik: Bigyó Felügyelő. Az ő figurájához a Gteng T909 óra maximálisan illene. Vannak ugyanis termékek, amelyeket az ember valahogy szeret, akkor is, ha egyébként az nem feltétlenül hasznos vagy értelmes. Ennek a hozzáállásnak köszönhetjük a Lada hátsó ablakában bólogató kutyát vagy a Yankee Doodle-t éneklő halat is. Egyik sem igazán értelmes, de vicces. Ennek szellemében számomra a Gteng T909 FPV óra kapcsán a legnagyobb feladat az volt, hogy megtaláljam, hogy mire használható a tárgy, ami egyébként nagyon tetszett és nagyon örülök, hogy a Gearbest ezt eljuttatta részemre.

Tovább

Skytech M62 - csapás az égből

634485201409291240593216.jpgA mai vendégemet Foka76 bocsájtotta rendelkezésemre, sok más cuccal egyetemben, és mivel mindig illik feltüntetni, hogy ki volt a forrás, aki ezt a blog részére prezentálta, ezért most ide kell írnom, hogy Courtesy of Foka művek :D A fenti modell egy két éves drón, a multirotoros gépek Jay és Néma Bobja, akarom mondani MayandJay-je, akik már 2014 decemberében tesztelték a gépet, azzal a hangzatos névvel hogy: "Phantom DJI Mini Version", ami egy nyilvánvaló tódítás, de azért nézzünk be a paraván mögé.

Tovább

Hubsan 501S X4 bemutató - Minden, ami egy átlag embernek kell

20151128192558_1553.jpgMegtértem a Hubsanhoz, levett a lábamról. Bevallom, eddig nem hittem bennük, azt gondoltam hogy ők is a +1 fölösleges gyártó, aki halálra ígérget fűt-fát, aztán nagyobb az egésznek a füstje, mint a lángja, de nem. Ugyanis hétvégén volt szerencsém repülni egy Hubsan 501S X4-el annak is az advanced távjával és eléggé beleszerettem a dologba (sajna ez ilyen, most kell egy ilyet is venni:D). Valahogy az egész csomag annyira kompakt és meggyőző, hogy úgy érzem, ez kell az átlag magyarnak Lego vár és Nerf gun helyett, jól nézne ki a karácsonyfa alatt, már ahol megengedhetik maguknak az emberek. Az biztos, hogy sokkal inkább lesz erre pénz, mint egy DJI Phantom 3 Standardra.

Tovább

Fayee FY805 - mert négy motor ebben a méretben nem elég

fayee-fy805-review.jpgVolt már néhány minigépem, Cheerson CX-10, FQ777 124C, ebből volt amit szerettem, volt amit nem, de egyikben sem találtam meg azt a mindent átütő erőt, amire azt mondtam volna: ez igen. Ehhez legközelebb  az FQ777 jutott, de ezt elajándékoztam egy kórházban lévő barátomnak, de lehet, hogy megtartottam volna, mert valahogy megvolt benne a bugi. Ezek mind személyes érzelmek, biztosan sokan máshogyan látják ezeket a kicsi, cukiskodó drónokat, de ezek közé tökéletesen beilleszthető az új szerzemény, a Fayee FY805 is.

Tovább
süti beállítások módosítása