Quadkopter blog

2016.már.06.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 10. hét

sunday-706913_960_720.jpgHa emlékeztek rá, már említettem, hogy a JJRC X1 géppel átszakadt egy fajta gát, a brushed és a brushless gépek között és azt prognosztizáltam, hogy elkezdenek ömleni az olcsó brushless gépek a piacra, tulajdonképpen ez is történt. Amire vigyázni kell, hogy sokan olyan címszavakkal hirdetik a gépeiket, hogy "it is like a brushless motor" na az NEM OLYAN, MINT a brushless, hanem egy vacak brushed, na ezeket kerüljük el. Én hoztam ma egy teljesen új XK vonalat, brushed és brushless gépek vegyesen, illetve a legkimondhatatlanabb gyártótól egy modellt, szóval addig is tessék gyakorolni: "Huajun HJW606, Huajun HJW606, Huajun HJW606", hátha ettől lejebb megy az ára.

Tovább
Címkék: vv, drón, VV, XK, XK 100, XK 251, XK 252, Huajun

A Phantom hatás - DJI Phantom 3 és 4 elmélkedés

3-xyhnrbnvs.jpgMiután az összes oldal, blog és egyéb médium beharangozta a DJI Phantom 4 megjelenését, eltelt 4 nap. Én direkt vártam egy kicsit, mert nem akarom azt, hogy olvasóhajhászónak tűnjön a mai blogbejegyzés, illetve nem akartam íródeák módjára átmásolgatni a Phantom 4 paramétereit a hivatalos oldalról. Sokkal inkább arra szeretnék koncentrálni, ami a következménye a Phantom 4 megjelenésének.

Tovább

MJX X600 nagygenerál - helyreállítom, amit elrontottam

free-shipping-mjx-x600-fpv-hexacopter-rc-drone-mjx-x600-with-c4002-c4005-camera-rc-drone.jpgElk*rtam, nem kicsit, nagyon, amikor annak idején szétszedtem az MJX X600-at. Megbontottam a gyári kohéziót, leszereltem azt, ami szerintem nem kellett a gépre, lett is tonnányi meghibásodás, kartörés, koszos fogaskerekek, kinyúvadó motorok, csavarodó váz. Persze én serényen pucoltam, cserélgettem a motorokat, blankoltam, forrasztottam, szétszedtem, összeraktam. Még az összes perselycsapágyat is kicseréltem, golyósra, de már ez sem segített. Amikor a 10. motort is a kukába dobtam, elhatároztam, hogy helyreállítom az eredeti állapotot, hiszen van két darab nem működő gépem, egy teljesen új alsó és felső burkolatom, csak a vezérlőt kell átszerelnem. Ha több eszem lett volna, akkor már az elején szét sem szedem a gépet, de sajna nem volt. Szóval jöhetett a fáradtságos "át, illetve visszaépítés" az eredeti állapotra.

Tovább

Hogyan készítsünk videókat Windows Movie Makerrel

windows-movie-maker-logo.pngAhogy a blog fejlődik, rádöbbentem arra, hogy minél komplettebb cikket akarok írni, annál inkább megnő a cikkre fordított idő. Ez sajnos nem egy lineáris folyamat, sokkal inkább exponenciális, hiszen a tördelés, a képek beillesztése, a linkek elhelyezése és vágása, a videók készítse sokkal időigényesebb feladat, mint maga a cikk megírása. Éppen ezért kerestem valamilyen egyszerű és ingyenes programot, amivel gyorsan lehet elkészíteni videókat, amelyek a minimális követelményeknek megfelelnek.

Tovább

Nighthawk EM 16 (Flysky FS i6) távirányító - A majdnem alap

front.jpgSokan kérdezik, milyen távirányítót vegyenek első távirányítónak, ami költséghatékony és elegendő a minimális igényeknek. Én személy szerint megértem ezt a filozófiát, de nem értek vele egyet, aminek az oka az, hogy jobb ha messzebbre látunk, ha ezt a hobbyt komolyan gondoljuk. Persze az anyagi lehetőségek erőteljesen korlátozzák sokak lehetőségét, ők kénytelenek az olcsóbb távok felé kacsingatni. A mai távirányító pont ilyen, egy kicsit az alapmodell fölötti, ez a Flysky FS i6-ból átbrandelt, némileg módosított Nighthawk EM 16.

Tovább

Mit, honnan vegyünk VI. - boltok EU raktárral (is)

szar.pngAmióta megváltoztatták a vámszabályokat, kicsit óvatosabban rendelgetek külföldről. A 21 vs. 32 EUR nem tűnik soknak, de amikor pl. az ember egy racert rak össze, akkor jellemzően több forrásból rendeli be a dolgokat, így pedig a 32*X nem vámmentes csomag már nem is ugyan az, mint a 21*X nem vámmentes csomag. Emiatt eléggé megnehezítik a jogszabályok azt, hogy EU-n kívül vám, áfa és kezelési költség nélkül hozzunk be dolgokat. Éppen ezért, segítségképen összeszedtem a nagyobb boltok Európai Unión belüli raktárait, hátha ez segít majd a termékek megrendelésében. Betettem két viszonylag ismeretlen oldalt is, az egyik különlegessége, hogy kikeresgeti a legolcsóbb drónokat a webáruházakat tartalmazó adatbázisából, a másik pedig azért egyedi, mert EU-n belül forgalmaz áfa és vámmentesen amerikai drónokat.

Tovább
süti beállítások módosítása