A 200 mm-es versenygépekről – Mit vegyél olcsón, ha nem akarsz építeni?

20170629181415_50694.jpgTökéletesen megértem azokat, akik eleinte nem akarnak építeni versenydrónt. Rengeteg idő, lehet idegeskedni a rossz vagy meg nem érkező alkatrészek miatti várakozáson, a hozzáértés hiánya, a különböző szívásfaktorok, amik majd menet közben előkerülnek, mind-mind okozhatnak idegőrlő pillanatokat. Ezért gyorsan átfutottam nyár végén a jelenlegi modelleket, amelyeknek egy jelentős része akciós, és mivel a dollár is alacsonyan áll és a karácsony előtti negyedév is a végéhez közeledik, érdemes közöttük szétnézni.

Banggood

1471399308_17_2.jpg

Az Eachine Wizard X220 az egyik olyan modell a gyártó palettáján, amire még én is azt mondom, érdemes lehet megvenni. Kijött az utódja, az X220S, ami szerintem nem szólt akkorát, mint kellett volna. Elég nehéz, törik a karja – ami a Banggood mentségére legyen mondva, „visszahívás” keretén belül cserélnek – mikro fail safe probléma a vevővel és a gyenge akku mételyezi, cserébe új F4 vezérlőt és 5 cella képes a rendszert kapott, amitől nyilván pokolian megy, igaz ezt a menetidő rovására. Így viszont az elődmodell akciós, ami többek között a Banggood 11. születésnapjának is köszönhető:

005_1.jpg

Ki ne emlékezne a Diatone Crusader tavalyi igen ütős modelljére a GT200-ra? Sok ember szívébe – köztük az enyémbe is – belopta magát a patent alkatrészekből összválogatott gépezet, még akkor is, ha a kamera azért elég sok veszélynek volt kitéve. Ezt leszámítva viszont nagyon igényes, és szinte hibátlan hardvert kapott, viszont itt is eljött a váltás ideje, megjelent az idei GT200N és a GT200S, ami erősebb, 2305-ös motorokat. BLHELI_S, DSHOT képes ESC-ket és a Sunnysky-jal kötött partneri megállapodásnak köszönhetően még jobb minőséget eredményezett. A Diatone ismét odavert a konkurenciának, bár a hűtőbordás kinézetet eleinte azért szokni kellett. Aki egy kicsit többet tud költeni a Wizard áránál, az cserébe sokkal jobb alkatrészeket fog kapni az új Crusader megvásárlásával.

sku_441165_4.jpg

A JJRC belátta, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni, ezért „lebérgyártatta” az Emax-szal a versenygépét, majd szépen átkeresztelte JJRC JJPRO-200-ra. És milyen jól tette, így kapunk egy 200 mm-es vázon ülő sallangmentes gépet, ráadásul RTF kivitelben, 29.000 forintért, az LXHH kuponkóddal. Nem mondom, hogy csúcstermék, sőt sok értelemben elavult, de van benne táv és minden más – töltő, tartalék propeller szett – is, ami a kezdéshez szükséges. Ez szerintem egyáltalán nem rossz ajánlat annak, akinek ez lesz az első brushless versenygépe.

dfa4029e-0b24-4d72-99c7-fecbd40f0e32.png

Az Awesome márka a Youbi 130-ról lehet ismerős, de most összerántottak egy 200-as vázra két variánst, amit Standard és egy High-end névre kereszteltek el. Utóbbi a sokkal jobb kamera, a minőségi T-motor és az állítható teljesítményű FPV adó különbözteti meg a simától. No meg az ár, ami az első esetében nagyon baráti, a másodiknál viszont fájóan magas, de hát a jó cuccokat sosem adják olcsón. Nagy hátránya, hogy bár a kar nem törik, hajlik, ezért mindig ellenőrizzük felszállás előtt, hogy sérült-e.

Gearbest

1484547645333890.jpg

A Furibee Fuuton 200-ról már elég sokat regéltem nektek, ezért nem is ragoznám túl, akit érdekel, az itt olvashatja a tesztet róla. A PNP verzió ára 45.000 forint, ami teljesen jó vétel, de azért megvan a maga korlátja, nekem a vezérlő halt meg benne, bár tény hogy többször „elém ugrottak” a fák, ezt pedig igazán nem róhatom fel neki. Átépítéshez viszont a vázat szűkösnek találtam, ezért nálam váltás jön, Geprc Leopard vagy Kingkong Rammus lesz a befutó, de aki nem akar szerelni, az nyugodtan megveheti a DYS motoros gépet.

655cdda9-913e-4f8c-9588-dffffb59fa5d.jpg

A Holybro Shuriken X1 egy igen kellemes gép, árban pedig egy ligában játszik a Diatone Crusaderrel, minőségi alkatrészek, OSD, T-motor motorok, 30/40A ESC, és elvileg egy HS1177-tel megegyező kamera. Picit régebbi modell, ezért az újdonság gorumet-kat annyira nem fogja lekötni, de nem véletlen tartja ilyen jól az árát. Kellemes gép, kéne, csak az ára durva.

20170630135144_95456.jpg

A mai ajánló titkos esélyese a Bfight 210. Bár nem tudom, mi ellen harcol, az igénytelenséget nagyrészt sikerült legyőznie egészen érdekes alkatrészeivel. Egyetlen helyen vettem észre az olcsóságot, ez pedig a motor, ugyanis nagyon Racerstarnak néznek ki, amivel azért együtt lehet élni. Cserébe a kábelezés hálós bevonását inkább csak a drágább gépeknél lehet megtalálni, mint ahogy az OSD-t is, vagy éppen az állítható adóteljesítményt,  amit elvileg TÁVOLRÓL IS lehet állítani, bár erről pontosabb infóm nincsen (talán Frsky LUA script). Az ESC-k BLHELI_S DSHOT képesek, a kamera szerintem HS1177 másolat (HAD II 600 TVL). Az antenna érdekes, pigtailre kötött cucc, egyetlen hibát látok, az alkatrész utánpótlás kérdésességét. Egyébként „majdnem” tökéletes választás, 38.700 forintért.

 

Címkék: hirek, drone, drón, Hírek