Quadkopter blog

2018.jún.29.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

DJI Osmo Mobile 2 gimbal teszt – Azért még mindig tud a DJI

1_16.PNG

A DJI Osmo Mobile 2 a cég második generációs, telefont fogadni képes gimbalja. Háromféle módban működhet, funkcionál power bankként, Bluetooth-on keresztül kamerát vezérel, de tárgy- vagy személykövetésre is képes, és persze hozza a szokásos DJI minőséget. Ráadásul az ára is leszállt a földre, nagyjából 40.000 forintot kérnek érte, de azért azt is megnéztem, ennyiért mit ad a konkurencia.

Tovább
Címkék: cikkek, Cikkek, gimbal, DJI

DJI Fly Drive teszt – Adatmentés drónról?

2_18.PNG

FID dobott meg a DJI Fly Drive nevű merevlemezzel, ami azt ígéri, hogy ezzel az eszközzel biztonságba helyezhetjük féltett drónos felvételeinket. Az adattárolóba integrált micro SD kártya és a Type-C csatlakozó biztosítja a megfelelő sebességű átvitelt, míg a 2 Terrabyte-os kapacitás a nagyon sokórányi anyag eltárolását. Nézzük, tényleg olyan penge-e a cucc, mint ahogy a sajtóanyag ígéri.

Tovább

Silverware – Nem a nagyi ezüst étkészlete

img_2063.JPG

A Jumper T8SG V2 Plus távirányító kapcsán jutott eszembe, hogy írhatnék a Silverware-ről, ami erőteljesen kötődik a Tiny Whoopozáshoz, ami érdekes módon mostanában nagyon felkapott téma lett. Aki esetleg nem tudná, hogy a fenti két fogalom mit jelent, az képzeljen el egy tenyérben is elférő, rendkívül pici gépet, amit szobában is használhatunk, de majdnem úgy tud menni, mint egy teljesértékű versenygép. Erről lesz ma szó, néhány sor erejéig.

Tovább

Xiaomi MITU drón teszt – Ki MITU d

20180427165522_28967_eredmeny.jpg

A Xiaomi MITU a gyártó új mini drónja, ami egyértelműen a DJI Tellonak állít ellenfelet, nem véletlenül. A DJI/Ryze gépe pont azt adta meg a kezdőknek, és azoknak, akik kisebb büdzséből gazdálkodnak, ami eddig nagyon hiányzott: egyszerű kezelhetőséget és tengernyi elektromos funkciót. Persze egy bokszolót nehéz megverni hazai pályán, lássuk, hogy a szűk 50%-kal lejjebb árazott konkurens meg tudja-e szorongatni a szénkefés kategória királyát.

Tovább

Jumper T8 SG V2 Plus távirányító teszt – Újabb nagy ugrás

p1090225.JPG

A Jumper T8SG V2 Plus az utódja annak a terméknek, amit majdnem ugyanígy hívnak, és már itt a blogon is volt teszt róla. Az újabb verzió jelentős fejlesztéseken esett át, amelyet most Gábor jóvoltából ismerhettek meg, hiszen ő volt az, aki kölcsön adta számomra a terméket, hogy le tudjam tesztelni, a durván 35.000 forintért kapható készüléket.

Tovább

Furibee X140 drón teszt – Olcsó lett a szajmóka

1519952777134110_eredmeny.jpgA Furibee X140 drónt Zolitól kaptam kölcsön, ez úton is köszönet érte, persze benne volt egy kicsit a kezem, hiszen hosszas vajúdás után esett erre a választás, amiben én is szerepet játszottam. Tulajdonképpen mindig is ki akartam próbálni ezt a 25.000 forint közötti budget drónt, ami nem az általam preferált logika alapján követi a 3 colos vonalat, hanem nagyobb önsúly mellett sokkal izmosabb motorokat kapott. Nézzük, érvényesül-e a magasabb feszültség és az erő, a tömeg felett.

Tovább